Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Voice Kraft - zabijam stereotyp. Ciekawostka :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przyjrzyj sie obu zdjeciom i juz bedziesz widzial, ze to maskownica na kosz

Skomentuj

Ten glosnik to jakas podróba SLS10... z tym ze jesli chodzi o gre to totalnie co innego. SLS10 nawet w closed ladnie schodzi no a tu jak piszesz miesa nie ma itd kopie czy cos. Poza tym widac ze "stylizowany" na SLSa tylko gorzej wykonany - bardziej ekonomicznie.

Skomentuj

micsta1, rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi. Dziękuje, ale nadal oczekuje wymiarów. n_omyzs, a wiesz że o tym samym pomyślałem? SLS10 przyszedł mi do głowy gdy zobaczyłem zdjęcia, tylko kosz nie taki, no ale na czymś musieli przecież oszczędzić jak coś.

Skomentuj

no i pewnie przez ten kosz gra gorzej :mrgreen:

Skomentuj

Fakt wygląda niemalże jak sls10.. przypadek albo celowe działanie. Odnośnie frontu. Model 7830 / 7820 / 7810 i 7800 to te same subwoofery tylko inaczej stylizowane. Model 7830 ma identyczną skrzynię jak 7800 tylko zamiast plastikowej maskownicy przykręcili osłonę z mdf :). Myślę, że skrzynia jest po prostu za mała żeby odczuć to mięsko. Podaję wymiary skrzyni - 33 szerokości 37 głębokości i 43 wysokości z tego 4cm to podstawki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              no i pewnie przez ten kosz gra gorzej :mrgreen:
              Oj to nie za dobrze, bo sam SLS to żadna rewelacja :razz:

ALTON, wyślij komuś głośnik żeby go pomierzyć

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                ŁukaszN, juz o tym przed chwila pisali - po co go mierzyc?
                nie wazne jakie ma parametry - wazne jak gra w tym subie!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  po co go mierzyc?
                  nie wazne jakie ma parametry - wazne jak gra w tym subie!
                  Zawsze dobrze wiedzieć więcej :mrgreen:

Skomentuj

W sumie ciekawie jak jest z innymi produktami vk... I czy w tej kasie z subów da się zrobić coś lepszego diy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                      Podobno parametry "nie graja" jak twierdza guru tego forum...

Czyli kupowac byle co?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        Podobno parametry "nie graja" jak twierdza guru tego forum...

Czyli kupowac byle co?
                        czepianie sie na sile...
                        przykladowo masz dwa zestawy glosnikowe, ktore maja PRAWIE (jak sie uczepisz tego wyrazu to wymiekam) identyczne charki, to dobrze wiesz ze roznie moga zagrac co wychodzi z ich charakteru materialow itd...

Skomentuj

Pomiar głośnika po to by sprawdzić czy siedzi w odpowiedniej budzie, skoro nie ma mięska, można poeksperymentować z większą obudową.

Skomentuj

Czepianie sie na siłe i udowadnianie wyższości DIY nawet w gotowych konstrukcjach. po to ktos kupuje takie cos by sie nie pie... z DIY to raz. Dwa nikt nie kupi VK za 350zł i będzie mu dorabiał nowa budę.

Chłopaki zanim zaczniecie cos pisac i na siłę brnąc w cos bez potrzeby pomyślcie.

Skomentuj

ALTON, jeszcze mam już technicze pytanie. Chodzi mi o dokładny wymiar frontu - zmiesci się tam głośnik z 336mm obręczą? I ta czarna płyta przednia(maskownica) jaki ma otwor pod głośnik? Wymiar mi chodzi. A także o port bass reflexu, ile ma mm przy wlocie?

Bardzo proszę Cie o znalezienie chwilki czasu i podanie tych danych Nie mam gg do Ciebie wiec pisałem na forum.

Skomentuj

wasik1989 336mm nie wejdzie ponieważ jest to praktycznie sama krawędź obudowy. Fabrycznie siedzi tam 10 calówka. Br nie wiem. Jutro sprawdzę.

Skomentuj

Da się łatwo jakoś tą plakietkę VK zdjąć ? :>

Skomentuj

Czaruję...
                                  X