Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypalanie FLACA na CD AUDIO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wypalanie FLACA na CD AUDIO

Po długich poszukiwaniach zassalem plytke armina imagine w formacie FLAC. Niestety malo w dalszym ciagu jest muzyki którą słucham w tym formacie :/.

Jakich plyt uzyc do wypalenia?? myslalem o verbatim crystal azo albo o TDK AUDIO
    Z jaką prędkością wypalać??
    Czym wypalac?? czy są jakieś wtyczki do nero obsługujące flac??

na szybko przejrzalem inne tematy i nie bylo nic ciekawego:/

sciagnij sobie wtyczke "burninate" do foobara... zaznaczasz liste prawym ....i na CD ;p

http://www.foobar2000.org/files/d692..._burninate.zip

plyty..... powiem ci ze teraz jest taki "misz masz" że srednio już sie w tym ktokolwiek lapie heh....kiedys wzroem byly verbatimy a teraz nie wiem ........ja uzywam Imation ...

Skomentuj

Płyty AUDIO nie wypalisz na zwyklej wypalarce bo czesto program do wypalania pokazuje ze minimum mozesz x16 a plyta wmaga x2 albo x4.

Skomentuj

michone, wtyczka do Nero: http://www.bitburners.com/nero-audio-plugins/
        Umożliwia wyalanie jako audio większej ilości plików:
        * MP4/AAC
        * Dolby Ac3
        * APE - Monkey’s Audio
        * Windows Media Audio WMA/ASF
        * FLAC - Free Lossless Audio Codec
        * MP3 - Utilizing LAME MP3
        * MusePack
        * OptimFROG
        * OGG Vorvbis
        * RealMedia / RealAudio
        * Shorten (SHN)
        * Speex
        * WavPack
        ale czasami ma problemy z APE i WavPack i trzeba osobną bibliotekę pobrać.

pegelmesser, rozwiń myśl. Dlaczego nie wypalisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
          Dlaczego nie wypalisz?
          Bo czesto wypalarki nie obsluguja juz tak niskich predkosci albo program je blokuje.
          Wypalajac x16 n aplycie x4 otrzymujemy kasze przy probie odtwarzania jest.

Skomentuj

to ja sie podczepie jeszcze pod temat
            czasami jak sciagam albumy to plik jest w jednym ciagu. jest dolaczony plik z opisem podzialu czasu na poszczegolne sciezki. wiem ze to da sie jakos wypalic jako osobne utwory tak jak w oryginale - ale jak?

Zamieszczone przez wafer
            pegelmesser, rozwiń myśl. Dlaczego nie wypalisz?
            pewnie chodzilo o typowe plyty AUDIO a nie uniwersalne

Skomentuj

Cuesplitter - przydatny program.

Skomentuj

http://www.mininova.org/tor/321223 sporo pluginów do nero.

Skomentuj

Ale czemu mamy wypalać z prędkością x4? Na przykład CD-R AUDIO Philipsa obsługuje do x48.

Inną sprawą jest, że używanie płyt dedykowanych do audio i/lub wypalanie ich z tak niskimi prędkościami to dla mnie już voodoo.

Pawel S., ja dzielę sobie pliki na kompie, bo lubię je przesłuchać przed wypaleniem, a i niektóre produkcje nie zasługują na to by trafić do mojej kolekcji :twisted:. Używam Medieval CUE Splitter, darmowy i banalnie prosty programik.

Skomentuj

lub easy cd-da extractor 11 - potrafi przekonwertować każdy format, ripować i wypalać.

Skomentuj

kurcze a ja wam juz w jednym watku wspominalem zeby nie uzywac pluginow jak popadnie .... ! ... szczegolnie z niepewnego zrodla napisanych przez niepewnego autora.....

Skomentuj

A jak sobie radzicie przy ripowaniu płyt, które nagrane są jednym ciągiem, np opera, żeby nie było słychać kliknięć pomiędzy częściami? Używam easy cd-da extractor 11

Skomentuj

W Nero jest opcja 'No pause between tracks'. W innych programach też powinna być.

Skomentuj

linux?

Zailnstalujcie ubuntu jako drugi system na dysku i życie stanie sie łatwiejsze :) za pomoca "Totem" odtworzycie flac, ape, wav i co tam jeszcze a za pomoca "Audacity" podzielicie całe pliki na dowolne kawałki uwzgledniając ciszę. Poleceniem "mac" mozna zamienic ape w cokolwiek innego by później pociąć to w "Audacity". Wszystkie programy z otwartymźródłem znaczy bezpłatne, przy stałym łączu instalują się dwoma kliknięciami. Z flac mozna bez dekompresji w "K3b" nagrać w locie na audio w WAV

Skomentuj

Zamieszczone przez colcolcol
                              Zailnstalujcie ubuntu jako drugi system na dysku i życie stanie sie łatwiejsze :)
                              :mrgreen: a to dobre :mrgreen:.
                              No ale nieważne. To nie miejsce na dyskusje o OSach.

Wszystkie osoby wypowiadające się w wątku, poza Tobą, używają windy, wiec myślę że poszukują rozwiązania na ten system.

Skomentuj

Program burrrn jest dobry, sam dzieli utwory wg tego dołączonego pliku cue.

Skomentuj

Ja przed nagraniem flaców przerabiam je w foobarze na wave i nagrywam w nero (wcześniej w ashampoo burning studio).
                                  Oczywiscie używam do tego celu zwykłych płyt, a jeżeli komuś do szczęścia potrzebne płyty do audio to proszę bardzo.
                                  PS. Ostatnio w audio video był artykuł w którym porównano jakość materiału nagranego na różnych płytach z różną prędkością. Polecam, można się pośmiać (uchylę rąbka tajemnicy i zdradzę, że zwykła płyta wypalona z bezstratnego formatu dostała 2/10 w odniesieniu do płyty tłoczonej).

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
                                    ...że zwykła płyta wypalona z bezstratnego formatu dostała 2/10 w odniesieniu do płyty tłoczonej...
                                    traci cyferki podczas zapisu :razz:
                                    ciekawe, że podczas testu porównania z oryginałem, program wskazuje 99-100% i "0" błędów. Dlatego takie gazety są tylko do przeglądania "co nowego" a nie do czytania :mrgreen:

Skomentuj

Ale gdy dobrą płytę do zastosowań audio przyłoży się nakładką demagnesującą a cały odtwarzacz przygniecie się specjalną płyta z niebieskiego bazaltu z południowego Peru to taka płyta daje 120% jakości oryginału :mrgreen:
                                      Można wręcz napisać, że występuje poprawa głębokości i wyrazistości średnic połączona z otwarciem i uprzestrzennieniem basu, a wszystko to z ciepłym, miodowym analogowym pomrukiem pozbawionym metaliczności dźwięku wprowadzanego przez aluminiowe nogi wzmacniacza. :twisted: :twisted:

Skomentuj

Płyta do zastosowań audio jest zbrojona srebrem żeby bas jej nie rozerwał przy głośnych odsłuchach
                                        a ja mam płytę 1000W P.M.P.O!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X