Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypalanie FLACA na CD AUDIO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolego nosmaster, to nie płyta ma moc a sabłufer, ma tyle watów pmpo ile cm2 membrany :mrgreen:

Skomentuj

Re: Wypalanie FLACA na CD AUDIO

Zamieszczone przez michone
      Po długich poszukiwaniach zassalem plytke armina imagine w formacie FLAC....
      A ja wciągłem ostatnio całą dyskografie Armin'a we flack'ach :) Już pierwsza strona Googli wyrzuca właściwą lokalizacje :cool:
      Niestety malo w dalszym ciagu jest muzyki którą słucham w tym formacie :/.
      W tym gatunku na szczęście z dnia na dzień jest lepiej...tylko nie w Polskim necie...

Jakich plyt uzyc do wypalenia?? myslalem o verbatim crystal azo albo o TDK AUDIO
      Z jaką prędkością wypalać??
      Czym wypalac?? czy są jakieś wtyczki do nero obsługujące flac??

na szybko przejrzalem inne tematy i nie bylo nic ciekawego:/
      Wpadnij na AS jest taki temat "na jakich CD-r nagrywać"
      Dowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audio który chłopaki na bierzącą aktualizują. Całość na podstawie nagrań w różnych prędkościach (najczęściej Plextor) i wynikach błędów (Discspeed) więc jak najbardziej wiarygodne.
      Można wmiare tanio nagrywać dobrze. Choć najlepiej wypadały Verbatim Music-dziwnym trafem już nierealne jest ich zakupienie tak jak ich poprzedników Pastel'i ale są też tańsze i dostępne nośniki wykazujące małe ilości błędów po zapisie.
      Co do nagrania to śmiało wystarczy samo Nero np 8 i nic więcej nietrzeba. Ja mam 8 Lite i nic poza tym programem niepotrzeba aby wrzucić flack'i do okienka i wyciągnąc CD audio:)

Ps. czytając niektóre wpisy w tym temacie (odnośnie wypalania)już niewiem czy się śmiać czy płakać bo to już nawet nie bajdurzenia z palca wyssane a jakieś kompletne brednie...

Skomentuj

Ciągle mam nadzieję, że ktoś wyjaśni czym różnią się płyty do zastosowań audio od innych płyt cd.

Czy są specjalne płyty do wypalania grafik albo zdjęć? Nagrywasz kiepskie fotki na takie magiczne płyty i natychmiast robią się ostre i kolory bardziej nasycone?
        To samo dotyczy płyt dvd do nagrywania filmów. Poprawia się głębia kolorów i dynamika filmu?

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
          Ciągle mam nadzieję, że ktoś wyjaśni czym różnią się płyty do zastosowań audio od innych płyt cd.
          Trwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych. Sama technologia bez różnicy. Są dobre płyty z różnych fabryk (których jest tylko kilka a płyty różnych producentów najczęściej różnią się tylko lakierowaniem). Niektóre audio mają celowo określony także kolor powłoki-czasem decyduje o możliwości zapisu w starszych wypalarkach stacjonarnych i o odczytcie w starszych cd-kach.

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
            Dowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audio
            Trwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych
            Więc po co prowadzić ranking płyt do audio? Skoro nie mają żadnych magicznych właściwości i cudownego wpływu na dźwięk?
            Jeżeli nie zamierzam dawać swoich płyt do zabawy chomikom i zjeżdżać na nich po schodach to wystarczą mi Verbatim Printable?

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
              Dowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audio
              Trwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych
              Więc po co prowadzić ranking płyt do audio? Skoro nie mają żadnych magicznych właściwości i cudownego wpływu na dźwięk?
              Jeżeli nie zamierzam dawać swoich płyt do zabawy chomikom i zjeżdżać na nich po schodach to wystarczą mi Verbatim Printable?
              Ranking prowadzony jest pod kątem błędów C1. Niektóre płytki mają ich marginalnie mało a niektóre spektakularne ilości. Z tanich np sony supremas wypadają pośrodku stwki (ok 20 branych pod uwage). Wyżej jest już drogo lub ciężko (lub bardzo ciężko) z dostępnością.

[ Dodano: 2009-03-20, 00:33 ]
              Z Verbatimów sensowne są Extra protection, Crystal, Vinyl ale już są sporo niżej od Sony a czołówka to Pastel (nieprodukowane) i Music z dziwnych powodów niedozdobycia mimo że to przypuszczalne Pastele pod nową nazwą. Mi udało się zdobyć jedną paczke (10 jewel case), wypadają dużo lepiej w wypalaniu od równie drogich TDK Audio które wypadają także poniżej Sony supremas a kosztują już dużo drożej.

Skomentuj

Przeskanowałem jedną płytę, wybraną na chybił - trafił i uzyskałem takie wyniki:

Teraz pytanie: jak to wpływa na dane? Wszystkie błędy, które wystąpiły są typu C1, więc z tego co pamiętam nie mają, przy tej ilości żadnego pływu na zapisane dane, czyli na nośniku znajduje się dokładnie to co na nim zapisałem.

Skomentuj

Względem reszty płyt jakie chłopaki "mierzyli" wynik wypada całkiem dobrze. Płyta ok.

Skomentuj

Co do nagrania to śmiało wystarczy samo Nero np 8 i nic więcej nietrzeba
                    Ja sie zatrzymalem na 6...
                    Trwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych.
                    Nie. Roznia sie jakims znacznikim ktory rozpoznaja urzadzenia (stacjonarne nagrywarki audio)

Skomentuj

Jak komuś przeszkadza kobyłowatoś nero to polecam ImgBurn, rewelacyjnie prosty w obsłudze, odczyt i korekcja dużo lepsza niż w nero, zapis zresztą też moim zdaniem. No i przede wszystkim nie ma kłopotów z wypalaniem plików dużej wielkości np. taki filmik HD ponad 7 GB i ... jest darmowy :)

Skomentuj

z tego co wyczytalem to plyty audio daja sie nagrywac predkosciami 1-4 na stacjonarnych wypalarkach. Ja w swojej plytotece mam verbatimyktore juz po 10 lat maja a z noname to po 3-4 latach poodpadal lakier :)

Kupie jakiegos Verbatima albo to sony podane wyzej, wypale w burrrn bo obsluguje pliki cue

Co do plytoteki armina to widzialem ze od jakiegos czasu na torrentach jest cala plytoteka we flacu ale to za duzo jak na 1mb neta :)

Skomentuj

Ja mam plytki wypalane 20 lat temu. dzialaja do dzis. Wypalane x1-x2. Verbatim.

Skomentuj

Co do plytoteki armina to widzialem ze od jakiegos czasu na torrentach jest cala plytoteka we flacu ale to za duzo jak na 1mb neta :)
                            Na rapidzie jest.

Skomentuj

w nero dajemy nagrywarka>wypal obraz i wybieramy plik cue - beda przerwy jak w oryginale. mozna tez korzystac z eaca.
                              plyty polecam verbatimy super azo. wypalac z predkoscia 16x

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=5039&p=5#k zassałem obraz z tej stronki ATB i Modern tolking i wypaliłem za pomocą burnatonce, zamiast muzy jest jeden, ciągły szum.. dlaczego?

Skomentuj

Jakie rozszerzenia mają pliki, które ściągnąłeś? W zależności od typu pliku, trzeba użyć albo odpowiedniego dekodera, zamienić na wav, dokonać podziału, wg. tzw. arkusza dyrektyw itp. Ludzie wrzucają w bardzo różny sposób zripowane płyty.

Skomentuj

ATB bin i cue, Modern tolking w nrg wrzucałem obrazy przez demona i nic szum

Skomentuj

Prawdopodobnie plik z płytą jest w formacie, do którego brakuje kodeka w burnatonce. Podaj właściwy link do tych płyt bo na podanej stronie, bo nie mogę ich znaleźć.

Skomentuj

http://forum.dvhk.pl/showthread.php?t=137590&page=10 sorki z tej stronki..
                                        blank & jones tak samo... szum

Skomentuj

Moze jest w DTS-e

Skomentuj

Czaruję...
                                          X