Kolego nosmaster, to nie płyta ma moc a sabłufer, ma tyle watów pmpo ile cm2 membrany :mrgreen:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wypalanie FLACA na CD AUDIO
Collapse
X
-
Re: Wypalanie FLACA na CD AUDIO
Zamieszczone przez michonePo długich poszukiwaniach zassalem plytke armina imagine w formacie FLAC....
Zamieszczone przez michoneNiestety malo w dalszym ciagu jest muzyki którą słucham w tym formacie :/.
Zamieszczone przez michoneJakich plyt uzyc do wypalenia?? myslalem o verbatim crystal azo albo o TDK AUDIO
Z jaką prędkością wypalać??
Czym wypalac?? czy są jakieś wtyczki do nero obsługujące flac??
na szybko przejrzalem inne tematy i nie bylo nic ciekawego:/
Dowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audio który chłopaki na bierzącą aktualizują. Całość na podstawie nagrań w różnych prędkościach (najczęściej Plextor) i wynikach błędów (Discspeed) więc jak najbardziej wiarygodne.
Można wmiare tanio nagrywać dobrze. Choć najlepiej wypadały Verbatim Music-dziwnym trafem już nierealne jest ich zakupienie tak jak ich poprzedników Pastel'i ale są też tańsze i dostępne nośniki wykazujące małe ilości błędów po zapisie.
Co do nagrania to śmiało wystarczy samo Nero np 8 i nic więcej nietrzeba. Ja mam 8 Lite i nic poza tym programem niepotrzeba aby wrzucić flack'i do okienka i wyciągnąc CD audio:)
Ps. czytając niektóre wpisy w tym temacie (odnośnie wypalania)już niewiem czy się śmiać czy płakać bo to już nawet nie bajdurzenia z palca wyssane a jakieś kompletne brednie...
Skomentuj
-
Ciągle mam nadzieję, że ktoś wyjaśni czym różnią się płyty do zastosowań audio od innych płyt cd.
Czy są specjalne płyty do wypalania grafik albo zdjęć? Nagrywasz kiepskie fotki na takie magiczne płyty i natychmiast robią się ostre i kolory bardziej nasycone?
To samo dotyczy płyt dvd do nagrywania filmów. Poprawia się głębia kolorów i dynamika filmu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waferCiągle mam nadzieję, że ktoś wyjaśni czym różnią się płyty do zastosowań audio od innych płyt cd.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez VwMarcinDowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audioZamieszczone przez VwMarcinTrwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych
Jeżeli nie zamierzam dawać swoich płyt do zabawy chomikom i zjeżdżać na nich po schodach to wystarczą mi Verbatim Printable?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waferZamieszczone przez VwMarcinDowiesz się wszystkiego łacznie z rankingiem najlepszych nośników dla audioZamieszczone przez VwMarcinTrwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych
Jeżeli nie zamierzam dawać swoich płyt do zabawy chomikom i zjeżdżać na nich po schodach to wystarczą mi Verbatim Printable?
[ Dodano: 2009-03-20, 00:33 ]
Z Verbatimów sensowne są Extra protection, Crystal, Vinyl ale już są sporo niżej od Sony a czołówka to Pastel (nieprodukowane) i Music z dziwnych powodów niedozdobycia mimo że to przypuszczalne Pastele pod nową nazwą. Mi udało się zdobyć jedną paczke (10 jewel case), wypadają dużo lepiej w wypalaniu od równie drogich TDK Audio które wypadają także poniżej Sony supremas a kosztują już dużo drożej.
Skomentuj
-
Przeskanowałem jedną płytę, wybraną na chybił - trafił i uzyskałem takie wyniki:
Teraz pytanie: jak to wpływa na dane? Wszystkie błędy, które wystąpiły są typu C1, więc z tego co pamiętam nie mają, przy tej ilości żadnego pływu na zapisane dane, czyli na nośniku znajduje się dokładnie to co na nim zapisałem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez VwMarcinCo do nagrania to śmiało wystarczy samo Nero np 8 i nic więcej nietrzeba
Zamieszczone przez VwMarcinTrwałością. To chyba oczywiste. Audio z rególy ma większą ilość warstw ochronnych.
Skomentuj
-
Jak komuś przeszkadza kobyłowatoś nero to polecam ImgBurn, rewelacyjnie prosty w obsłudze, odczyt i korekcja dużo lepsza niż w nero, zapis zresztą też moim zdaniem. No i przede wszystkim nie ma kłopotów z wypalaniem plików dużej wielkości np. taki filmik HD ponad 7 GB i ... jest darmowy :)
Skomentuj
-
z tego co wyczytalem to plyty audio daja sie nagrywac predkosciami 1-4 na stacjonarnych wypalarkach. Ja w swojej plytotece mam verbatimyktore juz po 10 lat maja a z noname to po 3-4 latach poodpadal lakier :)
Kupie jakiegos Verbatima albo to sony podane wyzej, wypale w burrrn bo obsluguje pliki cue
Co do plytoteki armina to widzialem ze od jakiegos czasu na torrentach jest cala plytoteka we flacu ale to za duzo jak na 1mb neta :)
Skomentuj
-
http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=5039&p=5#k zassałem obraz z tej stronki ATB i Modern tolking i wypaliłem za pomocą burnatonce, zamiast muzy jest jeden, ciągły szum.. dlaczego?
Skomentuj
-
http://forum.dvhk.pl/showthread.php?t=137590&page=10 sorki z tej stronki..
blank & jones tak samo... szum
Skomentuj
Skomentuj