esh0, teraz to dopiero zacznie się zapieprz. Jeszcze zatęsknisz za czasami studenckimi. Co z tego, że teraz mam kupe kasy skoro nie mam czasu, żeby je wydawać :cool:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
studia, jak gdzie i na co?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez bart210Co z tego, że teraz mam kupe kasy skoro nie mam czasu, żeby je wydawać :cool:
Zamieszczone przez esh0Teraz Mogę Gówno Robić I Nieźle Żyć. Jak na razie pierwsza część idzie mi doskonale :lol:
Skomentuj
-
ŁukaszN, dużo pieniędzy to pojęcie względne. Ja narazie nie mam rodziny na utrzymaniu i dlatego tak piszę. Po studiach szukałem pracy przez 3 miesiące. Nie brałem byle czego tylko interesowały mnie oferty pracy w wyuczonym zawodzie. Czasem warto posiedzieć trochę dłużej na bezrobociu, a później dostać porządną pracę. Z drugiej zaś strony jaki zawód i wykształcenie, taka wypłata :wink:
Skomentuj
-
cudny90, automatyka na Politechnice Śląskiej w Gliwicach. Pracuje w firmie zajmującej się projektowaniem, wdrażaniem, programowaniem oraz uruchamianiem systemów automatyki rożnych gałęzi przemysłu dla klientów na całym świecie. A zarabiam.... tajemnica. Jak na okres próbny to nie jest mało :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90bart210, no to może powiedz jakie studia skończyłeśZamieszczone przez bart210esh0, witam w drużynieZamieszczone przez eshoBędę nieskromny i się pochwalę - od wczoraj jestem oficjalnie mgr inż. automatykZamieszczone przez cudny90Paweł, a co Irek robi?
ale przez kilkanascie lat byl glownym konstruktorem w LDMie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210Pawel S., coś Ci się pomyliło. Studia skończył esh0, a nie cudny90...
juz poprawiamZamieszczone przez cudny90bart210, ale jeśli zarabiasz 2500zł od razu po studiach to wg mnie jest dobrze Jeśli więcej ( nie znam się ) to wypas
Skomentuj
-
Jak ktoś chce dużo zarabiać nawet bez studiów to proponuję szukać pracy w Niemczech w Pizzy Hut. Tam osoba bez doświadczenia zarabia nawet 75E na dzień (czas pracy 8h/dzień). Sam jak to kiedyś usłyszałem to myślałem, że mnie szlag trafi. Człowiek traci 5 lat na naukę, a na zachodzie byle koleś po szkole średniej więcej zarabia. Dodam, że utrzymanie w Niemczech wcale nie jest dużo droższe niż w Polsce. Przykładowo litr paliwa u nich kosztuje ok. 1,30E (przy średnich zarobkach 1600-2000E), a u nas 4,60zł (przy zarobkach 1600-2000zł)!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Ja również będę nieskromny i się pochwalę, że dzisiaj dostałem się na politechnike krakowską, wydział inżynierii elektrycznej i komputerowej, kierunek informatyka, studia stacjonarne I stopnia :) Nie bójcie się - czekam na wyniki z AGH, które będą 15 lipca, bo na informatyke nie chcę mi się iść :)
Ja chodzę na politechnikę śląską i po wakacjach będę na 4 roku. Najgorszy był 1 rok matma i fizyka. Wtedy jeszcze mieliśmy super dziekana i wszystko szło z nim załatwić. Babka z fizyki upatrzyła sobie kolegę z grupy i za chiny nie chciała go przepuścić. Fizykę zdał dopiero u dziekana na 3 roku :lol: , bo nie chciał już u tej babki. Dziekan zapytał się jaki materiał miał na fizyce i spytał się go coś o wektorach. U tej babki zdawał chyba z 10 razy, a ona złośliwie nie chciała mu zaliczyć - zawsze brakowało mu jednego punktu do zaliczenia, a jak zdobył te 5 punktów na 9 to powiedziała że podniosła punktacje i od 6 jest zaliczenie :lol:
Ogólnie na każdym roku są jacyś złośliwi wykładowcy mają studentów gdzieś i robią tak na złość jak się tylko da.
Skomentuj
Skomentuj