Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

studia, jak gdzie i na co?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero, jestem tego samego zdania, bo jak ktoś idzie na studia, to znaczy, że wie ( przynajmniej powinien wiedzieć ) czego chce i nie idzie tam, żeby się obijać, tylko, żeby uczyć i te studia skończyć. Troszkę mnie uspokoiłeś :)

Skomentuj

Ja postanowiłem że ściągać nie będę i koniec :) Śmiesznie jest gdy na kolosach czy egzaminach siadam w pierwszej ławce, a cała reszta bije się o miejsca w ostatniej

Skomentuj

politechniki kazda na popularnym kierunku jak budownictwo/inforamtyka trzyma bardzio wysoki poziom.

Skomentuj

a jak tam matura z polaka panowie?
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Nawet spoko Chłopów pisałem, w czytaniu miałem ewentualne problemy z 2 zadaniami, tak myślę :) Teraz szukam odpowiedzi

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
              Teraz szukam odpowiedzi
              Trzeba było wczoraj szukać

Skomentuj

Takero a ja sobie nie wyobrażam zaliczenia np. materiałoznawstwa bez ściągania :mrgreen: o analizach i wszystkich głupich wzorach które sa nigdzie nie potrzebne nie wspomnę :mrgreen:

Skomentuj

ja wybralem wypracowanie z pana tadeusza:) tekst na czytanie ze zrozumieniem nawet fajny byl, mysle ze powinno sie uzbierac te 30 % :mrgreen:
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Mnie juz to za rok czeka. Z polskim u mnie to bedzie poraszka reszta to powinna byc ok i jeszcze obowiazkowa matma ale to dla mnie bez roznicy i tak bym ja zdawał. Co do sciagania to w LO nie wyobrazam sobie sciagania ze swoich przedmiotow wiadacych co bede miał na maturze cos bede sciagał a potam na maturze zonk i nie napisze. Jest moze ktos na jakis studiach co na maturze zdawał matme i geografie? kiedys szukałem uczelnie dla siebie i nie bardzo mogłem cos wybrac

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
                      Z polskim u mnie to bedzie poraszka
                      Fakt :mrgreen:
                      Kiedyś 3 orty to był lacz, bez względu na zawatość merytoryczna... to se ne wrati...

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                        Takero a ja sobie nie wyobrażam zaliczenia np. materiałoznawstwa bez ściągania :mrgreen: o analizach i wszystkich głupich wzorach które sa nigdzie nie potrzebne nie wspomnę :mrgreen:
                        ja tam wszystko bez ściągania rozwalam ;]
                        Ostatnio sygsy (sygnały i systemy) :P
                        Materiałówkę zresztą też , a miałem ją nieźle gównianą bo z naciskiem na biomateriały (co nie znaczy że ceramiki czy innych żeliw i staliw nie było :P )
                        Na całe szczęście są też wykładowcy z którymi nie da się ściągać :P

To już zależy od wykładowców, ale poza kwantówką nikt nie kazał mi się wzorów uczyć na szczęście, no może poza paroma pojedynczymi :P

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          panowie maturzysci, jest osobny temat dla was - "czy sa na forum maturzysci"
                          prosze tam przeniesc dyskusje o tegorocznych maturach

Skomentuj

Kilka lat temu tez stałem przed wyborem studiów. Zainteresowanie tak samo jak autor tematu: motoryzacja.
                            W tej chwili kończę studia (piszę pracę mgr) na Politechnice Wrocławskiej, Wydział Mechaniczny, Konstrukcja i Eksploatacja Maszyn i Urządzeń.
                            Dostać się było łatwo, gorzej z utrzymaniem się, przyjęli nas wtedy 360 osób a skończy pewnie 1/3.
                            Studia na PWR dają możliwość rozwijania swoich zainteresowań jeśli się chce oczywiście, bo w programie studiów to przedmiotów ściśle związanych z motoryzacją to nie ma ale jest dużo dodatkowych, które się samemu wybiera.
                            Ja nie żałuję wyboru, pracy jest sporo a raczej było bo przyszedł magiczny kryzys i troszkę się skomplikowało. Ale mam nadzieję ze wszystko się ustabilizuje, bo czeka mnie znalezienie jakiejś pracy na stałe.

Skomentuj

Panowie od wczoraj jest otwarta rejestracja kandydatów na PK i nie wiem co mam wybrać :cry: :mrgreen:

Jeden wydział - 2 kierunki ( zwykły i alternatywny )

Płaci się 85zł ... A za drugi wydział tyle samo ...

Co powiecie o energetyce na WM? Może zna ktoś kogoś kto tam studiuje? Albo ktoś z Was tam studiuje?

A informatyka na WM?

Myślę, żeby wybrać Wydział Mechaniczny i na nim 2 kierunki, zwykły informatyka, a alternatywny energetyka .. Chyba, że na odwrót?

Skomentuj

Będę nieskromny i się pochwalę - od wczoraj jestem oficjalnie mgr inż. automatyk :)

Skomentuj

Gratulacje esh0

A ja musze sie jeszcze tyle męczyć.....

Skomentuj

esh0, witam w drużynie :smile:

Skomentuj

Teraz Mogę Gówno Robić I Nieźle Żyć. Jak na razie pierwsza część idzie mi doskonale :lol:

Skomentuj

esh0, 23 lata i już mgr inż? Szybko coś ... Albo mi się wydaje :) W każdym razie gratulacje :)

Ja również będę nieskromny i się pochwalę, że dzisiaj dostałem się na politechnike krakowską, wydział inżynierii elektrycznej i komputerowej, kierunek informatyka, studia stacjonarne I stopnia :) Nie bójcie się - czekam na wyniki z AGH, które będą 15 lipca, bo na informatyke nie chcę mi się iść :)

Skomentuj

Szybko? Rocznik 85, więc wszystko "planowo"

Skomentuj

Czaruję...