takero, jestem tego samego zdania, bo jak ktoś idzie na studia, to znaczy, że wie ( przynajmniej powinien wiedzieć ) czego chce i nie idzie tam, żeby się obijać, tylko, żeby uczyć i te studia skończyć. Troszkę mnie uspokoiłeś :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
studia, jak gdzie i na co?
Collapse
X
-
Mnie juz to za rok czeka. Z polskim u mnie to bedzie poraszka reszta to powinna byc ok i jeszcze obowiazkowa matma ale to dla mnie bez roznicy i tak bym ja zdawał. Co do sciagania to w LO nie wyobrazam sobie sciagania ze swoich przedmiotow wiadacych co bede miał na maturze cos bede sciagał a potam na maturze zonk i nie napisze. Jest moze ktos na jakis studiach co na maturze zdawał matme i geografie? kiedys szukałem uczelnie dla siebie i nie bardzo mogłem cos wybrac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibiTakero a ja sobie nie wyobrażam zaliczenia np. materiałoznawstwa bez ściągania :mrgreen: o analizach i wszystkich głupich wzorach które sa nigdzie nie potrzebne nie wspomnę :mrgreen:
Ostatnio sygsy (sygnały i systemy) :P
Materiałówkę zresztą też , a miałem ją nieźle gównianą bo z naciskiem na biomateriały (co nie znaczy że ceramiki czy innych żeliw i staliw nie było :P )
Na całe szczęście są też wykładowcy z którymi nie da się ściągać :P
To już zależy od wykładowców, ale poza kwantówką nikt nie kazał mi się wzorów uczyć na szczęście, no może poza paroma pojedynczymi :P
Skomentuj
-
Kilka lat temu tez stałem przed wyborem studiów. Zainteresowanie tak samo jak autor tematu: motoryzacja.
W tej chwili kończę studia (piszę pracę mgr) na Politechnice Wrocławskiej, Wydział Mechaniczny, Konstrukcja i Eksploatacja Maszyn i Urządzeń.
Dostać się było łatwo, gorzej z utrzymaniem się, przyjęli nas wtedy 360 osób a skończy pewnie 1/3.
Studia na PWR dają możliwość rozwijania swoich zainteresowań jeśli się chce oczywiście, bo w programie studiów to przedmiotów ściśle związanych z motoryzacją to nie ma ale jest dużo dodatkowych, które się samemu wybiera.
Ja nie żałuję wyboru, pracy jest sporo a raczej było bo przyszedł magiczny kryzys i troszkę się skomplikowało. Ale mam nadzieję ze wszystko się ustabilizuje, bo czeka mnie znalezienie jakiejś pracy na stałe.
Skomentuj
-
Panowie od wczoraj jest otwarta rejestracja kandydatów na PK i nie wiem co mam wybrać :cry: :mrgreen:
Jeden wydział - 2 kierunki ( zwykły i alternatywny )
Płaci się 85zł ... A za drugi wydział tyle samo ...
Co powiecie o energetyce na WM? Może zna ktoś kogoś kto tam studiuje? Albo ktoś z Was tam studiuje?
A informatyka na WM?
Myślę, żeby wybrać Wydział Mechaniczny i na nim 2 kierunki, zwykły informatyka, a alternatywny energetyka .. Chyba, że na odwrót?
Skomentuj
-
esh0, 23 lata i już mgr inż? Szybko coś ... Albo mi się wydaje :) W każdym razie gratulacje :)
Ja również będę nieskromny i się pochwalę, że dzisiaj dostałem się na politechnike krakowską, wydział inżynierii elektrycznej i komputerowej, kierunek informatyka, studia stacjonarne I stopnia :) Nie bójcie się - czekam na wyniki z AGH, które będą 15 lipca, bo na informatyke nie chcę mi się iść :)
Skomentuj
Skomentuj