Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zagadka #2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zagadka #2

Witam wszystkich !

Postanowiłem wprowadzić troszkę życia na nasze forum w nowy sposób.
    Otóż jestem w trakcie wykonywania drobnego układu elektronicznego, a zagadka jest następująca: Co to za układ ? (należy podać nazwę lub opisać funkcjonalność układu).
    Zasady rozwiązywania zagadki są bardzo proste: raz na kilka dni będę podawał jakieś drobne informacje o układzie lub zamieszczał zdjęcia z procesu jego powstawania. Na podstawie tych drobnych informacji spróbujcie zgadnąć jaki układ robię. Zabawa kończy się w momencie rozwiązania zagadki. Ten kto pierwszy poda faktyczną funkcjonalność układu otrzyma w nagrodę prototyp tego układu (po zakończeniu jego montażu i testów).
    Ponieważ jednak układ jest niesprawdzony, więc może się zdarzyć, że nie zadziała ale i na tę ewentualność jestem przygotowany: jeśli układu nie da się zmusić do działania, wówczas zwycięzca otrzyma prototyp protekcji DC opisanej w tym wątku: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14093 (zdaję sobie sprawę, że układ nie wygląda profesjonalnie, bo musiałem zrobić kilka przeróbek, ale działa poprawnie).

A zatem do dzieła Panie (przemawia przeze mnie niepoprawny optymizm) i Panowie :!: (przy okazji ponieważ pierwszy raz organizuję taką zabawę, więc możecie śmiało komentować w tym wątku ten pomysł). Odpowiedzi proszę pisać w następującej formie:

[note="Odpowiedź na zagadkę"]transkontynentalny długopis[/note]

efekt ten uzyskuje się tak:
    [code][note="Odpowiedź na zagadkę"]transkontynentalny długopis[/note][/code]

[note="Info nr 1"]
    [/note]

P.S. Niestety kolega flodins proszony jest o nie uczestniczenie w zabawie, ponieważ jako jedyny wie co to za układ - przykro mi flodins, następnym razem na pewno nie będziesz wykluczony z zabawy :) Nawiasem mówiąc sam robisz znacznie ciekawsze i lepsze układy, więc pewnie krzywdą dla Ciebie fakt powyższy nie będzie

[note="Odpowiedź na zagadkę"]Układ do kalibracji skali w linijkach.[/note]

Skomentuj

:lol:

Skomentuj

Nie no - kapitalny pomysł
        Gratuluję :)

Układ z dowolnej dziedziny, niekoniecznie audio ? :)

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]system dotykowego sterowania wzmacniaczem,bez konieczności wciskania przycisków - jak ekran dotykowy :P[/note]

Skomentuj

[note="Odpowiedź"]zestaw do wykręcania gorących żarówek[/note]

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]6. Fully-balanced, pure Class A Stereo Amplifier 2x50W ( CASA ) - [ 10% ][/note]
              tak mi sie walnelo... :razz:

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]integra pomiarowa[/note]Cholernie banalnie, ale co mi tam, warto zaryzykować

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  Układ z dowolnej dziedziny, niekoniecznie audio ?
                  Układ z dowolnej dziedziny - jak się bawić to na całego :lol:

Póki co, żadna odpowiedź nie jest poprawna Nawiasem mówiąc przy okazji jest szansa na sprawdzenie oczekiwań forumowiczów - może ktoś tę wiedzę wykorzysta :?:

[ Dodano: 2009-04-04, 12:46 ]
                  Skoro (jak widać) są chętni do udziału w zabawie to podklejam temat, żeby nam nie "uciekał"

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"] zdalnie sterowany ściemniacz do światła [/note]
                    :mrgreen:

Skomentuj

po rozwiązaniu kazdej zagadki, wstawiając nową można kasować wszystkie posty i od nowa zaczynać, zmieniając nazwe topica na Zagadka#2 Zagadka#3.

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]sterownik elektrozaworów refluksu, chłodnicy i systemu grzania do domowego destylatora (bimberek)[/note]

:razz:

Skomentuj

A można udzielać wielu odpowiedzi? :)

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]Magiczny polepszacz jakości dźwięku[/note]

Quester Chyba sie nie obrazisz za te dosyc luzne proby zgadniecia?

Skomentuj

Satelitarny system ziemia-powietrze sterowania tostera :idea:

Skomentuj

raz sobie zazartowałem i teraz wszyscy sobie robią jaja, ruszyć głową ludziska (:

Skomentuj

melisław hm... dobre pytanie
                                  Myślę, że będzie sprawiedliwie, jeśli ustalimy, że jedna odpowiedź pada w jednym poście i nie mogą to być posty tego samego autora następujące bezpośrednio jeden po drugim - to zapobiegnie wklejaniu dwustupunktowych list proponowanych rozwiązań lub wysyłaniu dwustu postów jeden po drugim

[ Dodano: 2009-04-04, 17:31 ]
                                  Zamieszczone przez tomq88
                                  Quester Chyba sie nie obrazisz za te dosyc luzne proby zgadniecia?
                                  To ma być zabawa (przynajmniej taki był mój zamysł), więc pytanie chyba retoryczne

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]multimetr[/note]
                                    :razz:

Skomentuj

fajny pomysł Quester mam wrażenie, że forum jest "pełniejsze" ludzi

:diy:

ja czekam na dalsze zdjęcia, to pozgaduje :twisted:

Skomentuj

[note="Odpowiedź na zagadkę"]Układ miękkiego startu trafa toroidalnego?[/note]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X