Czas załączenia po ustaniu sygnału na wejściu dobiera się pojedynczym rezystorem. W konfiguracji, którą ja buduję jako prototyp czas ten wynosić będzie 20 minut.
a nie wylaczenia po ustaniu sygnalu? Ukladzik rozlacza trafo koncowki mocy jak zaniknie sygnal tak to rozumuje
Rozpoczynamy zagadkę nr 2 podnosząc stopień trudności zabawy.
ZAGADKA #2
Do odgadnięcia:
1. Nazwa układu elektronicznego
2. Minimum trzy najistotniejsze z punktu widzenia użytkownika cechy układu opisującego jego działanie
Na pełne rozwiązanie składać się będą zatem 4 odpowiedzi cząstkowe.
Zasady:
1. W mini-konkursie może brać udział każdy zarejestrowany Użytkownik forum diyaudio.pl
2. W jednym poście można podać tylko jedną propozycję rozwiązania zagadki - osoby łamiące ten punkt regulaminu tracą prawo do dalszej zabawy i ich odpowiedzi nie będą sprawdzane.
3. Nie wolno wysyłać kilku postów jeden po drugim (posty jednego Użytkownika musi rozdzielać co najmniej jeden post innego Użytkownika) - osoby łamiące ten punkt regulaminu tracą prawo do dalszej zabawy i ich odpowiedzi nie będą sprawdzane.
4. Odpowiedzi należy pisać w następującej formie:
[code][note="Odpowiedź"]
Nazwa: Robot kuchenny
Specyfikacja:
1. trzystopniowa regualcja prędkości obrotowej
2. zasilanie: 230V AC
3. moc: 100W
[/note][/code]
5. Każda próba rozwiązania zawierająca co najmniej jedną poprawną odpowiedź będzie opatrywana przeze mnie stosownym komentarzem mówiącym o tym ile z czterech cząstkowych odpowiedzi jest poprawnych.
6. Pod uwagę brane będą próby rozwiązania spełniające warunki pkt 4 i zawierające co najmniej 3 odpowiedzi cząstkowe
7. Nagrodą dla tego, kto rozwiąże zagadkę będzie prototyp urządzenia.
8. Drobne informacje naprowadzające na rozwiązanie zagadki będą podawane nieregularnie (w różnych odstępach czasowych).
Nie nerwowo Panowie - pierwsza informacja hiperenigmatyczna nie rokuje dużych szans na rozwiązanie, ale jeszcze dzisiaj zdjęcie PCB (jak tylko ją wytrawię) - tyle mogę zadeklarować, żeby nie było, że robię wszystko byście nie zgadli
Quester, to dobry temat na badanie rynku Bo na przykład wzmianka o urządzeniu do bimbru pojawia się nie pierwszy raz więc może jest zapotrzebowanie, hehe :mrgreen:
[note="Odpowiedź"]
Nazwa: selektor wejść
Specyfikacja:
1. bez procków
2. przełącznik ze wskaźnikiem na osobnej płytce
3. tani i prosty w montażu :lol:
[/note]
Skomentuj