Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Manta...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Manta...

Ostatnio natknąłem się w sieci na (to nie jest żart) wzmacniacze lampowe Manty!

Poczytałem i:

Jest ich w serii trzy:

Manta V3 (ma jedynie lampowy pre a końcówka to LM1875 - dziad :wink: )
    Manta V5 (Full lampa)
    Manta V7 (Też full lampa)

Wszystkie wzmacniacze są sprzedawane w zestawie z głośnikami (bodajże vifa made in china) ale podobno można kupić i bez...

Moje pytanie to, czy takie wzmacniacze (V5 lub V7) są coś warte, czy mogą konkurować z nieco droższymi "rasowymi" lampkami, albo z DiY w tej albo troszkę wyższej cenie...

Zamieszczone przez Mixer...
    ameryki nie odkryłeś

Zamieszczone przez Mixer...
    Moje pytanie to, czy takie wzmacniacze (V5 lub V7) są coś warte, czy mogą konkurować z nieco droższymi "rasowymi" lampkami, albo z DiY w tej albo troszkę wyższej cenie...
    sporo piszą o tym na audiostereo, jednak tam jak zwykle ...
    za taką kasę nie kupisz innej lampy.

Skomentuj

Te wzmacniacze były już kiedyś sprzedawane, w promocji w realu v5 kosztował jakieś 500zł. Za tyle co teraz kosztują wolałbym dołożyć do jakiegoś chińskiego yaqina. Na audiostereo masz o tych mantach dużo.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        Mixer... napisał/a
        ameryki nie odkryłeś
        dokładnie, one są w sprzedaży już sporo czasu... Może rok a może nawet i więcej :wink: A jeśli chodzi o jakość to patrząc na samą cenę nie można zbyt wiele oczekiwać a w tej cenie to gotowego raczej nic nie kupisz, jedynie jakieś diy np PCL86, ECL 86, w porywach zrobisz coś na 6P14P

Skomentuj

Czaruję...
        X