Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Systemy operacyjne i problemy z nimi związane...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero, niestety nie moge sie podeprzec niczym bo niemam tej strony i nie pamietam jej, ale poczekaj do konca roku albo chociaz do polowy, gazety komputerowe i strony w necie czesto pokazuja jaka jest sprzedaż, ogolnie oni na zielone $ przeliczają, do tego jeszcze uwzglednia sie czesto przypuszczalną ilosc piratów z innych statystyk...

P.S. może i zaraz ktos powie ze jedna strona to nic, wiec ja sie zgadzam, trzeba poczekac na innych, napewno jednego zrodla nie bedzie... Ogolnie wiadome jest ze rynek to ameryka i azja też a tam takie bajery jak PS dominują nad komputerami. Ogolnie jestem zdania ze jak komus z USA powiesz ze to jest dobre i przyda mu sie czyli dasz dobra reklame to on to kupi, nie ublizajac im oczywiscie :wink:

Skomentuj

Piractwo jest, było i będzie. Pamiętacie czasy PS2 jak to prezes Sony wypowiedział się na konferencji, że system zabezpieczeń konsoli jest nie do obejścia - po miesiącu miałem "przerobioną" :mrgreen:

Skomentuj

To tak jakby microsoft zwołał konferencję i ogłosił że z powodu piractwa kończy działalność
        Ludzie grają na kompach i na konsolach i zawsze będą grali, a producenci zawsze będą produkowali gry , niezaleznie od piractwa - bo to rzeka złota.
        W rosji w ogóle nie obowiązują prawa autorskie np.

Skomentuj

Mam problem, siostra pewnie przytaszczyła jakiegos wirusa na Penie. W Mój komputer nie da sie otworzyć dysków normalnie w nie klikając tylko trzeba prawym otwórz. Kolejna sprawa to nie da sie zrobic by wyświetlał pliku ukryte. Ktos ma jakis pomysł?
          Dodam ze avast nic nie dał, Nod zagryzl sie z avastem na śmierć i formatowałem, niestety to tez nic nie dało.

Teraz sprawdzam jak dziąła Kaspersky...

Skomentuj

Ściągnij ComboFix. Na 99% pomoże.

Skomentuj

Miałem kiedyś to samo, dwa wirusy były. ComboFix na 100% pomoże. Co i jak jest na forach opisane.
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

też miałem coś takiego, ubuntu + clamav + nakładka graficzna załatwiły problem wszystkich wirów nawet tych k tórych nic nie chciało usunąć pod windą :razz:

Skomentuj

Na wchodzenie w dyski zadziałało. Dzieki chłopaki. Jednka plików ukrytych nie da sie włączyć.

Nie działa równiez ctrl+alt+del nie wyskakuje okno:/

Skomentuj

rob combofix - mi pomoglo, ale tez wylaczylo autostart - w sumie to nawet dobrze bo ciezej chwycic znowu te wirusy

Skomentuj

Caleb włąnsie po combofix jest jak napisąłem wyzej

Skomentuj

dj_zibi, możliwe że to juz problem z innymi plikami w WINDOWS/System32/.... skoro nie odpalają sie takie rzeczy, zrób sobie jakiś skan dobrym antyvirem, ja już coraz poważniej myśle zeby kupić oryginalnego jakiegoś NORTONA albo innego który to ma dobre opinie, mam dość darmolców które nie potrafią nic z virusem zrobić :cry:

[ Dodano: 2009-04-26, 10:31 ]
                        Ostatnio załapałem kilka robaków też a nie mam antyvira, domyśliłem sie ze one sa dlatego ze vista pokazywała mi 100% procka non toper, więc odpalilem sobie konsole i zobaczyłem co tak zamula, okazało sie ze 2 maleńkie pliczki po 48% procka zabierały, vista sie wlekła, znalazłem pliki, zamknełem menadzerem i usunełem w kosmos :mrgreen: mam po sprawie :razz:

[ Dodano: 2009-04-26, 10:32 ]
                        najlepszy antyvirus to KOSZ :razz:

Skomentuj

true

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                            też miałem coś takiego, ubuntu + clamav + nakładka graficzna załatwiły problem wszystkich wirów nawet tych k tórych nic nie chciało usunąć pod windą :razz:
                            to jak krojenie chleba przy pomocy latarki ;]

Co do virów z penów - proponuję w rejestrze wywalić sobie autostartowanie płyt i szitów typu pendrive, robi się to jednym kluczem czy jak się to tam nazywało :P

Zibi - to się przenosi na wszystkie partycje, mam nadzięję że zdajesz sobie z tego sprawę ?

Skomentuj

takero wiem, ale napisz jak to wywalić, bo dyskow to ja bank nie sformatuje, za duzo danych cenych danych.

Skomentuj

dj_zibi wrzuć log z combofixa. Wydaje mi się że coś przeoczyłeś.
                                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                Grado SR125i

Skomentuj

dj_zibi, miałem ten sam problem , dodam żę na 500 na usb, która zapchana była samymi ważnymi 700mb plikami , menisk wypukły prawie
                                  Mi combofix pomógł...

Skomentuj

Ktoś wie jak włączyć DVXA (akceleracje sprzętową) w KMPlayer?

Skomentuj

Wracając do wątku GTA4, pożyczyłem koledze, jego sprzęt to limitowany procek 2x3.6GHz Intela, dysk 320GB SATA, grafika Radeon HD4850(chyba albo lepsza, 256bit w kazdym razie) RAM 8GB, jak chodzi GTA4 na maxymalnych :?: Lepiej niż na PS3, do 64klatek na sekunde, do tego wygładzanie tekstur jest o niebo lepsze niż na PS3, teraz to co najważniejsze chyba w tym, gra wgrana do systemu Windows 7 RC1, nareszcie poprawna obsługa DX10, do tego zmniejszenie zasobów systemu i takie duperele, ogolnie W7 i dobra grafa potrafią zdziałać cuda, u mnie na Viscie mam 12klatek i jakoś gram :cry: (no teraz juz nie), ale moja karta ma 128bit, GF9600M GT 1GB ale ze wersja M czyli do notebooka to ma 128bit a nie 256 i dlatego GTA muła ma m.in. :cry:

Skomentuj

Jakis szajs wogole uzywacie. Ja korzystam z http://www.elmark.com.pl/products/ad...p?produkt=1389 wsadzonej do http://www.elmark.com.pl/products/ad...php?produkt=22 i smiga az buczy. Procek Core 2 Quad 2,4GHz. Nie ma sie czym chwalic panowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                          ale moja karta ma 128bit, GF9600M GT 1GB ale ze wersja M czyli do notebooka to ma 128bit a nie 256 i dlatego GTA muła ma m.in. :cry:
                                          9600M ma 32potoki a 9600GT 64potoki i to jest powód gorszej wydajności, a przepustowość i ilość pamięci jest na drugim miejscu jeśli chodzi o wydajność karty.

ps. pomóżcie z DVXA w KMPlayer :cry:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X