Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zamównie PCB do Uniampa ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzieki wielkie chłopaki wszystko dotarło podziwiam wszystko profesionalnie zapakowane. Nalezy wam sie piwo za tyle nakładu pracy w to włozonej

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
      Na płytce znajdują się cztery pady bez otworów.
      edit: nie cztery pady tylko osiem

Skomentuj

Mam nadzieje ze jakos elementow was zadowala,elementy sa naprawde bdb. jakosci :)

Skomentuj

Elementy są super tylko oprawki bezpieczników się nie mieszczą ale to żaden problem. Dzięki wielkie za zaangażowanie chłopaki, należą wam się wielkie brawa i podziękowania! :mrgreen:

Skomentuj

płytki na pierwszy rzut oka wyglądają rewelacyjnie, dzięki chłopaki za czas poświęcony pakowaniu i załatwianiu tego wszystkiego

Skomentuj

Dziś otrzymałem przesyłkę z płytką i częściami. Serdecznie dziekuję za organizacje tego zamówienia, świetna robota!
              Pozdrawiam

Skomentuj

Pytanie:
                1. dwa kondensatory, czerwone prostpadłościany 2,2uF/63V mają polaryzację + i -. inus jest na tej nóżce, co napis "63-" wskazuje??
                2. Takie mały, czarny dwójnik, gówienko błyszczące na 2 nóżkach - co to? NTC100K - termistor pomiędzy dużymi kondensatorami zasialcza??
                3. diody D7 i D8 rozumiem, że pomimo troche innego oznaczenia niż 1N4002 (chyba 1N4007) nie robi różnicy??

Skomentuj

Zamieszczone przez farmi18
                  dwa kondensatory, czerwone prostpadłościany 2,2uF/63V mają polaryzację + i -. inus jest na tej nóżce, co napis "63-" wskazuje??
                  kondensatory wimy to są? One nie miały polaryzacji
                  2. Takie mały, czarny dwójnik, gówienko błyszczące na 2 nóżkach - co to? NTC100K - termistor pomiędzy dużymi kondensatorami zasialcza??
                  też jesteś błyszczący dwójnik :shock: tak to termistor
                  3. diody D7 i D8 rozumiem, że pomimo troche innego oznaczenia niż 1N4002 (chyba 1N4007) nie robi różnicy??
                  tak to nie robi różnicy :wink:

Skomentuj

siema
                    Ja tez paczkę już dostałem, dzieki chłopaki za czas spędzony na pakowaniu paczuszek.
                    Dioda 1n4007 na tylko większy prąd wiec nie robi to różnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez boss999
                      Dioda 1n4007 na tylko większy prąd wiec nie robi to różnicy.
                      Nie prąd a napięcie!

Proszę nie pisać błędnych informacji jeśli nie jest się ich pewien.

Skomentuj

47uF/63V C3 C15 C22 C33 brakuje mi tych kondensatorów na 63v ale zamiast ich są wszystkie na 50v mogą być?
                        i zamiast 4,7uf mam 2,2uf może być?

Skomentuj

47uF/63V C3 C15 C22 C33 brakuje mi tych kondensatorów na 63v ale zamiast ich są wszystkie na 50v mogą być?
                          Tak

Skomentuj

Profilaktycznie zapytam:
                            1. T3 i T22 wlutowujemy napisami do tyłu, a wszystkie inne, nie licząc BC napisami do przodu (przód jest od strony złącz PIN)
                            2. Ścięty róg mostka, symbolizowany jest kreską na PCB?
                            3. co z kondensatorami c12 i c23 - w zestawie ich nie było, w wykazie elementów ich nie ma, a na PCB jest na nie miejsce?
                            4. Ten pomarańczowy kondensator, jedna sztuka, to jest ten do wlutowania od strony ścieżek, aby wyeliminować ewentualny BRUM??
                            5. Na T3, T14, T22, T30 radiatory nie są wymagane?

Pozostało wykombinować trafo i radiator główny i odpalać.

Skomentuj

1 tak
                              2 tak
                              3 C5 C12 C23 C30 nie lutujemy - nie ma w kicie
                              4 tak
                              5 w konstrukcjach które mają zdjęcia w temacie o uniampie na żadnym nie widziałem radiatorów

warto jeszcze przy montażu zwrócić uwagę:
                              - T7 i T28 mają być włożone w dziurę w radiatorze
                              - zamiast C6 C29 4,7uFjest 2,2uF - takie czerwone firmy wima, polaryzacja bez znaczenia

Skomentuj

a że ja jeszcze pozwolę się spytać - co z 0R22 od strony ścieżek w kicie nie miałem - nie lutujemy?

Skomentuj

kaczortrex, lutuje sie je tam, bez nich nie bedzie działał wzmacniacz.

Skomentuj

ok dzięki, czyli czeka mnie wizyta w elektronicznym, prawdopodobnie kaman777 zapomniał dopakować, bo brałem kit pomniejszony o kondy zasilające i trany koncowe

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                                      prawdopodobnie kaman777 zapomniał dopakować, bo brałem kit pomniejszony o kondy zasilające i trany koncowe
                                      Dokladnie bo koncowe,sterujace i kondesatory filtrujace pakowalem w jeden woreczek wraz z rezystorami emitererowymi i o mało bys nie dostał wlasnie woreczka z tymi elementami :) ale w pore sie zorientowalem i wyciagnalem cały ten woreczek z tymi elementami miedzy innymi z rezami emiterowymi:P dlatego ich nie dostales za co wielkie sorry :)

Skomentuj

@kaman777 nie ma problemu :), elektroniczny mam blisko, także jutro będe je miał

z tymi rezami jest bezproblemowo, u mnie jest problem z dostaniem w dobrej cenie Jamiconów i rezów 1%; a jak już są to sobie liczą prawie jak za cały karabińczyk 5% :)

Skomentuj

Przypominam, że jeśli ktoś by chciał to ciągle są płytki do UniAmpa.
                                          Zostało ich jeszcze 48 (zamawiałem 100szt), część wystawię na Allegro z marżą to może sobie trochę zarobie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X