Zamieszczone przez kaman777
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zamównie PCB do Uniampa ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserZamieszczone przez kaman777ja od siebie nie polecam potencjometru 50kb jest zaduzy skok,dla mnie optimum jest 100kohm.
Proponuje podlaczenie uniampa do potencjometru 50K i do 100k jesli chodzi o zależność uzytkową da sie odczuc duza roznice jesli chodzi o zależnośc odsluchowa roznice nie sa slyszalne,roznica moze byc zauwazalna ale tylko podczas pomiarów
Skomentuj
-
hmm,
jak próbuje uruchomić wzmacnacz, podłaczając tylko jeden kanał pod trafo wraz z rezystorem 10ohm 5W (rezystor szeregowo miedzy jeden biegun trafa (ten nie wspólny z drugim kanałem) a zacisk wzmacniacza - rezystor rozgrzewa się do czerwoności i..... tak może być?? Boje się przytrzymać dłuzej, bo .... rezystorek padnie.
Tak może być? ile trzymć i smażyć rezystor? czy może w przerywany sposób ładować?
1. Chcę ustawic:
- Potem ustawiam prąd na 20-50mA czyli 5-10mV na rezystorze emiterowym o wartości 0,22oma
2. Są 4 rezystory, a dwa pr-ki. Wybieramy więc w kanale jeden rezystor i na nim ustawiamy napięcie?
3. jak sprawdza się: " Sprawdzenie napięcia stałego na wyjściu wzmacniacza."
4. Jak robimy testy mocy (na 4omach)
5. Jak robimy test zwarcia
6. Jak robimy test wylącznika termicznego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez farmi18- rezystor rozgrzewa się do czerwoności i..... tak może być??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez farmi18jak próbuje uruchomić wzmacnacz, podłaczając tylko jeden kanał pod trafo wraz z rezystorem 10ohm 5W
Skomentuj
-
Mam pytanie co do BC546B. Udało mi się dostać tylko 5 sztuk, pozostałe jakie udało mi się kupić to BC547B czy mogę ich użyć jako zamienniki BC546B? Jeśli tak to jak najlepiej je wmontować, tak żeby było po równo na kanał :P (Dlaczego T7 i T28 są zapisane osobno, a na płytce PCB jest dla nich więcej miejsca?)
PS. Czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu dostane 2SC4793, 2SC5200, 2SA1943, 2SA1837?
Skomentuj
Skomentuj