Znikła oferta scan speaka z Timphany, wszelkie dane itd... Jeżeli pójdą taką drogą jak Focal, gdzie zakup głosników dla hobbystów został ograniczony to będzie szkoda. Pozostanie Accuton, może trzeba będzie następną konstrukcje na accutonach + eton zrobić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co z scan speakiem?
Collapse
X
-
Re: Co z scan speakiem?
Zamieszczone przez colcolcolZnikła oferta scan speaka z Timphany, wszelkie dane itd... Jeżeli pójdą taką drogą jak Focal, gdzie zakup głosników dla hobbystów został ograniczony to będzie szkoda. Pozostanie Accuton, może trzeba będzie następną konstrukcje na accutonach + eton zrobić?
przeczytaj wszystko jest tylo mały rozłam
http://audiohobby.pl/topic/1/3035#koniec
-
jakość wykonania peerlessa, vify mocno pikuje w dół .....przeniesienie produkcji do chin robi swoje, perless, vifa to już nie żaden hi-end (choc nie wiem czy kiedykolwiek nim był ;p zależy co uważamy za hi-end) technologia niby ta sama ale jakość wykonania to juz raczej z "sprzetu pod strzechy"..........wiec nie dziwię się że to co produkowane w europie trzeba jakoś oddzielić by nie było kojarzone z "chińskimi" wyrobami ...
Skomentuj
-
a teraz dopiero ciekawe zaskoczenie
patrzcie na strone scana
http://www.scan-speak.dk/products.htm
i na serie Discovery....niby nowosc scana ale... co wam to przypomina ? (szczegolnie tweeterki)
Skomentuj
-
troche marketingu .....
jedno mnie interesuje czy wszytko co markuja swoją nazwą bedzie robionie w danii ...
no i ile bedzie ta "ich" seria kosztować ...
jak ta seria discovery bedzie robiona w danii, bedzie mieć tą jakosć co kiedys vifki, peerlessy i zachowa przy tym cene vifek i perrelssa to bedzie midzio (ale szczerze w to wątpie by cena nie podskoczyla znacząco przez ten napisik na obudowie ;p )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawoleknapisik na obudowie
Zamieszczone przez colcolcolZ ostatniej chwili:
za Discovery znajdzie się seria "Not so bad" a w niej znane głośniki GDWK... oraz GDN...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisławZamieszczone przez colcolcolZ ostatniej chwili:
za Discovery znajdzie się seria "Not so bad" a w niej znane głośniki GDWK... oraz GDN...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTijak mniemam to była ironia...
Skomentuj
-
Ja akurat nie twierdzę, że głośniki Tonsila są złe....wręcz przeciwnie, wychowałem się na ich kolumnach i dalej je sobie cenie...ale jakby na to nie patrzeć to Tonsil to niższa półka niż Vifa, Scan Speak czy Seas.
Zamieszczone przez LuSzTijak mniemam to była ironia...
Zamieszczone przez melisławZamieszczone przez colcolcolZ ostatniej chwili:
za Discovery znajdzie się seria "Not so bad" a w niej znane głośniki GDWK... oraz GDN...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
a vify xt19 SS nie bedzie sprzedawal, wiec lipa - mam "tylko" vife... :(
btw vify xt19 i xt25 byly od jakiegos czasu opisywane peerlees v-line czy vifa? bo na mojej jest napisane vifa, do tego "made in denmark". a cos czytalem o spadku formy kopulek vify - to od zmiany nazwy firmy czy nie?
Skomentuj
-
Caleb, tak, od kiedy tymphany przejal calosc to jakosc zaczela spadac
Zamieszczone przez melisławWidzę że z tymi nazwami to są cyrki
peerless przejal vife i zamiast vify mialy byc peerlessy v-line
ale ze klienci nadal nazywali je vifami bo byli do tego przyzwyczajeni to szybko powrocili do marki vifa
teraz jak widac najlepsze klasyczne vify trafiaja pod marke SS :P
Skomentuj
Skomentuj