Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co z scan speakiem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co z scan speakiem?

Znikła oferta scan speaka z Timphany, wszelkie dane itd... Jeżeli pójdą taką drogą jak Focal, gdzie zakup głosników dla hobbystów został ograniczony to będzie szkoda. Pozostanie Accuton, może trzeba będzie następną konstrukcje na accutonach + eton zrobić?

Re: Co z scan speakiem?

Zamieszczone przez colcolcol
    Znikła oferta scan speaka z Timphany, wszelkie dane itd... Jeżeli pójdą taką drogą jak Focal, gdzie zakup głosników dla hobbystów został ograniczony to będzie szkoda. Pozostanie Accuton, może trzeba będzie następną konstrukcje na accutonach + eton zrobić?

przeczytaj wszystko jest tylo mały rozłam

http://audiohobby.pl/topic/1/3035#koniec

Skomentuj

jakość wykonania peerlessa, vify mocno pikuje w dół .....przeniesienie produkcji do chin robi swoje, perless, vifa to już nie żaden hi-end (choc nie wiem czy kiedykolwiek nim był ;p zależy co uważamy za hi-end) technologia niby ta sama ale jakość wykonania to juz raczej z "sprzetu pod strzechy"..........wiec nie dziwię się że to co produkowane w europie trzeba jakoś oddzielić by nie było kojarzone z "chińskimi" wyrobami ...

Skomentuj

Podziękował, poszukałem w Google ale nie znalazłem....nowy1 nie przewidujesz czasem odsłuchów dla forumkowiczów? pzdr

Skomentuj

a teraz dopiero ciekawe zaskoczenie

patrzcie na strone scana
          http://www.scan-speak.dk/products.htm

i na serie Discovery ....niby nowosc scana ale... co wam to przypomina ? (szczegolnie tweeterki)

Skomentuj

Vify :lol:

Skomentuj

ale jaja :/
              czyli vifa bedzie sprzedawana teraz pod marka scan speaka? :lol:
              w takim razie co sie stanie z vifa? :|
              az taka tandete teraz produkuja?

[ Dodano: 2009-05-26, 19:02 ]
              ostatni tweeter w tej seri to peerless!
              co tam sie dzieje... :roll:

Skomentuj

Z ostatniej chwili:
                za Discovery znajdzie się seria "Not so bad" a w niej znane głośniki GDWK... oraz GDN...
                Widać nie tylko w Polsce kryzys uwalnia złe moce. Ale gdyby tak wykupili naprawdę Tonsila nie byłoby źle :)

Skomentuj

male wyjasnienie http://www.scan-speak.dk/news/20090515a.pdf

Skomentuj

troche marketingu .....

jedno mnie interesuje czy wszytko co markuja swoją nazwą bedzie robionie w danii ...

no i ile bedzie ta "ich" seria kosztować ...

jak ta seria discovery bedzie robiona w danii, bedzie mieć tą jakosć co kiedys vifki, peerlessy i zachowa przy tym cene vifek i perrelssa to bedzie midzio (ale szczerze w to wątpie by cena nie podskoczyla znacząco przez ten napisik na obudowie ;p )

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                      napisik na obudowie
                      Właśnie miałem o tym wspomnieć że pewnie cena pójdzie w górę :) Dobry sposóc w sumie na podwyżkę... Bo marka scana jest dużo bardziej poważana niż vifa... Jak ktoś wie co to potrafi i chce to kupić to i tak kupi a jak ktoś nie wie że to vify to kupuje scana i się cieszy bo pewnie i tak będzie tańszy niż seria revelator czy iluminator... Ale niestety za napisik to trzeba płacić...

Z ostatniej chwili:
                      za Discovery znajdzie się seria "Not so bad" a w niej znane głośniki GDWK... oraz GDN...
                      Ale że Tonsil??? A podasz jakieś źródło skąd to wiesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                        Z ostatniej chwili:
                        jak mniemam to była ironia...
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                          Z nadzieją w tle, wszyscy jadą po Tonsilku jak mogą, że złe, że słabe a to pierwsze przetworniki jakie się słuchało, a jakie kolejki były...mam do nich sentyment, no i marka polska, jedna z nielicznych znanych poza granicami ojczyzny zaraz za "wyborową" i "czystą".

Skomentuj

Ja akurat nie twierdzę, że głośniki Tonsila są złe....wręcz przeciwnie, wychowałem się na ich kolumnach i dalej je sobie cenie...ale jakby na to nie patrzeć to Tonsil to niższa półka niż Vifa, Scan Speak czy Seas.
                            Zamieszczone przez LuSzTi
                            ta wypowiedź to jedynie odpowiedź na to:
                            Z ostatniej chwili:
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Na mojej Vifie XT25 pisze Peerless, a teraz mogę się pochwalić, że mam SS :lol: :cool:

Skomentuj

a vify xt19 SS nie bedzie sprzedawal, wiec lipa - mam "tylko" vife... :(
                                btw vify xt19 i xt25 byly od jakiegos czasu opisywane peerlees v-line czy vifa? bo na mojej jest napisane vifa, do tego "made in denmark". a cos czytalem o spadku formy kopulek vify - to od zmiany nazwy firmy czy nie?

Skomentuj

Na moich xt25tg napisane jest Peerless, z tym, że ja kupowałem je ze wspólnego zamówienia w sierpniu 2008r. Widocznie masz trochę starszy głośnik.

Skomentuj

Widzę że z tymi nazwami to są cyrki

Skomentuj

Caleb, tak, od kiedy tymphany przejal calosc to jakosc zaczela spadac
                                      Widzę że z tymi nazwami to są cyrki
                                      wcale nie - trzeba znac tylko historie

peerless przejal vife i zamiast vify mialy byc peerlessy v-line
                                      ale ze klienci nadal nazywali je vifami bo byli do tego przyzwyczajeni to szybko powrocili do marki vifa

teraz jak widac najlepsze klasyczne vify trafiaja pod marke SS :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        najlepsze klasyczne vify
                                        Zauważ że D27 nawet jest :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X