Zamieszczone przez damiani
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
lustrzanka cyfrowa do 1200zł
Collapse
X
-
dolphin123 kolejny mit:) dolphin123 mitotwórca... .
Ta sigma jest dobra otycznie 70-200 zakres 200-300 gorszy ale spokojnie wystarczający. Opcja Macro tez sie czasem przyda. Jedyny zonk pojawia sie przy AFie-> wolny jak żółw. Miałem Ta Sigmę wymieniłem ja na C 70-210 3,5-4,5USM który jest znakomitym szkłem(mimo ze już nie produkowane). Teraz mam 70-200 2,8L ale nie mogę pozwolić Sobie na kompromisy…
Ja tam po tym jak obrazują mi stałki 100 2,8 Macro oraz 50 1,4 to gdyby nie $$$ juz bym kupował 24 1,4L 85 1,8 135 2,0L-> komplet idealny... nie to obrazowanie. Swego czasu duzo zdjec robiłem Jupieterem 135 3,5 MC :mrgreen: Zacne szkło. 20Hz Jupiter 9(85 2,0) to było piękne szkło, sprzedałem poniewaz cięzko było ustawic ostrosc na ciemnym wizjerku 400D... teraz mi szkoda.
Caleb uzyskaj takie rozmycie przy pomocy "zooma"(nawet mój 70-200 2,8L@200 2,8 wymięka)
Jupiter 85 2,0(sorki za jakosc->kompresja)
Skomentuj
-
dj_zibi podziwiam Cie za szczerosc.... :) najpierw jaki ja mitotworca a za chwile piszesz o tym samym dokladniej co mialem na mysli. nie kumam Cie czasem. No i piszesz ciagle i swoich doswiadczeniach w zakresie 85-200 a zle jak napisalem ze wolalbym nie wydac pieniedzy na 300. nie bede sie klocil z Toba i nie zaczynaj dalej dogryzac, bo wszyscy wiemy ze znasz sie lepiej, ale nie napisalem nic blednego, co po chwili potwierdzasz. koniec dyskusji z Toba, zawsze bedziesz mial racje :wink:
Skomentuj
-
Nie dogryzam (a długo tu jestem by bawic się w to) z tym ze miąłeś na myśli może pisz pełnymi zdaniami bo 2 raz nie zakumałem... nie wiem czy ze mna cos nie ten czy masz problem w wyrażaniu sie pełnymi zrozumiałymi zdaniami.
Sory ale napisałeś ze z ręki ciężko zrobić fotę, jaki to ma związek z gorszą jakością optyczna na 300mm??? Ciągle myślałem ze problem zrobić fotę z ręki to problem utrzymania 300x1,6=480 czasów dłuższych niż 1/500. A dodatkowo bardziej nie kumam Ciebie jak piszesz o szkle 18-200 który bankowo będzie miał słaby dłuższy koniec i nie można go porównywać z szkłami „typowo” Tele.
Skomentuj
-
Heh, pamiętam jak wybierałem aparat i zibi odradzał mi pentaxa, a później sam przyznał, że to fajny sprzęt na początek dla kogoś z ograniczonym budżetem
Teraz poluję na jakieś tanie, jasne tele, bo ostatnio robiąc foty na koncercie przy lufie 300/5.6 musiałem dać iso3200 i... szumi, oj szuuuumi :)
Skomentuj
-
Na koncerty to sie idzie z kompaktami....
Kiepskie foty z Deep Purpli robione G9 Canona(nie pisac ze szumi i ostrości nie ma)).
http://www.akustyka.info/wolf/foty%20purple/
Skomentuj
-
A ja uzywam Canona 300d/450d/40d :)))
Uzywam :
Tamrona 28-75 2.8 - i uwazam go za swietny obiektyw w tej cenie bo okolo 1700zl
Kitowego z 450 tk 18-55 IS ktory uwazam ze jest na prawde udanym kitem i mozna wykonac nim naprawde dobre zdjecia :)
No i nowo zakupiony pare dni temu
Samyang 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye
Jezeli ktos zastanawial sie nad rybim okiem goraco polecam swietny obiektyw w cenie 900zl
Nie ma co jak sie ma dobry obiektyw to juz nie wazne jakie ma sie BODY))
Skomentuj
-
ponad rok temu też sie zastanwiałem, jaki aparat. pod uwagę brałem Sony, Nikon, Canon.
Na szczęście 2-tygodniowe przeglądanie for skłoniło mnie ku Pentaxowi. dokładnie Pentax K-200d. mimo, że większość znajomych polecała mi canona.
sony sie wyrobił dzięki ogromnej sile reklamy, niema w sobie nic ciekawego do zaoferowania. Canon i Nikon z niższej półki to plastiki. Ja mam zasadę "dobry sprzęt, musi ważyć"
Pentax'a będę chwalił. - nie wiem jak model najnowszy, ale 100d,200d mają korpus ze stali z dodatkiem magnezu, wraz z systemem 72 uszczelek. Fabryczny obiektyw jest rewelacyjny i nieporównywalnie lepszy niż Canon, czy Nikon ( wystarczy chociaż wziąć do ręki ! pobawić się w sklepie ! ). No i co najważniejsze - można tam wkręcić obiektyw ze starych aparatów, które na allegro można wyrwać za 100-200 zł ;-).
Jeszcze rok temu nie wiedziałem co to pentax, w ogóle nie są rozreklamowani u nas w kraju. Porządna japońska firma. Polecam ją każdemu, kto nie chce dać za aparat 10.000 zł :).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scutnie wiem jak model najnowszy, ale 100d,200d mają korpus ze stali z dodatkiem magnezu, wraz z systemem 72 uszczelek.
Niestety K200D nie jest już produkowany, a szkoda. Zastąpił go nieco mniejszy i nieco bardziej okrojony model K-m.
Skomentuj
-
jakkolwiek k200d wciaz mozna dostac - siostra wczoraj takowy kupila. k-m jest strasznie plastikowy i niewiele tylko tanszy od dwusetki.
racja do pentaxa mozna doczepiac stare obiektywy pentaxa, ale m42 np canony rowniez obsluguja:
przykladowa aukcja
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Calebale m42 np canony rowniez obsluguja:
przykladowa aukcja
Pentax jest tu o tyle dobry, że korpusy oferują pomiar światła i potwierdzenie ostrości (ale tylko przy użyciu środkowego punktu) z czymkolwiek. Nie ma konieczności kupowania droższych adapterów wyposażonych w elektronikę.
Skomentuj
-
witam.
dobrze zrobiłeś damiani. canon to dobry wybór, bedziesz zadowolony ze względu na brak szumów.
Sam ok dwa lata temu stalem przed takim wyborem i canon 350d był jednym z dwóch korpusow na ktore bylem zdecydowany i pewnie bym go kupił ... gdyby nie jego filigranowy rozmiar (chyba mam zbyt duze dłonie) i wyraźnie słaby kit, ale poza tym to dobry wybor jak na używany entry level.
Sam kupilem k100d i jestem mega zadowolony, choc pod paroma wzgledami odstaje od canona (wolniejszy af, oraz mniejsze uzyteczne iso), ale w moich zastosowaniach sprawdza sie rewelacyjnie. Dokupilem tez 55-300 pentaxa i to tez strzal w dziesiatke byl, ostry na maxa tani obiektyw, razem z kitem pokrywa pelny zakres.
350d (ew. rebel) i k100d (k200d) to chyba jedne z najlepszych (cena\jakosc ) uzywek entry.
A co do sony (uzywalem jakis czas a200), to mimo tego ze rozmiar ma "słuszny" i w dloniach lezy swietnie, to jednak jakości wykonania aparatu jak i zdjec to od pentaxa i canona moga sie uczyc. (soniarze nie traktujcie tego jako ataku bynajmniej)
pozdrawiam , i zycze super światła.
Skomentuj
-
Co do zdjęc mam takie jedno specyficzne z Rajdu Karkonoskiego.
http://www.akustyka.info/calosc.jpg
Całość:
http://karolzdyb.blogspot.com/
Skomentuj
-
witam. nie chcę zakładać nowego tematu i dlatego pytam tutaj.
czy mógł by mi ktos powiedziec coś więcej na temat kompaktu konica minolta a200?
słyszałem o nim duzo pochwał ale nie wiem jak jest naprawde.
oczekuje dobrych jakosciowo zdjęć i wmiare niskiej ceny.
może cos innego, zblizonego w takiej cenie polecacie?
Skomentuj
Skomentuj