Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WinISD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

euphonic, jak chcesz tak kombinowac to kup ARN 150-73 + GDWK PJ bo do tego jest zwrotnica

Skomentuj

Dzięki panowie, ale powiem tak.
      Chcę złożyć kolumienki, takie jak na samej górze.
      Chcę wydać na same głośniki 200PLN i nic więcej!
      Więc chciałbym coś jak najlepszego w tej cenie.
      Jakie modele głośników polecacie:
      - na pewno nie mniej jak 15 cm i nie więcej jak 18 na bass

[ Dodano: 2009-08-08, 18:41 ]
      Zamieszczone przez Pawel S.
      euphonic, jak chcesz tak kombinowac to kup ARN 150-73 + GDWK PJ bo do tego jest zwrotnica
      a pod ten
      http://www.aphelektra.com/p/pl/v2538...niskoton-.html
      to już nie będzie zwrotnicy?

Mam świra do głośników papierowych z grzybkiem, jak tonsilki, ale nie widziałem jeszcze jakiejś 16 tonsila basowego o wmiarę dużej mocy - dla tonsila bym dał więcej

Skomentuj

mi się zdaje że Ty troche mało wiedzy masz na ten temat. :razz: polecam przeczytać artykuły na stronie głównej i juz będziesz wiedziała co i jak.
        to nie jest tak że wybireasz głosniki takie które ci się podobają z wyglądu. do każdych głośników potrzebna jest zwrotnica która będzie zaprojektowana pod konkrente głosniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
          mi się zdaje że Ty troche mało wiedzy masz na ten temat. :razz: polecam przeczytać artykuły na stronie głównej i juz będziesz wiedziała co i jak.
          to nie jest tak że wybireasz głosniki takie które ci się podobają z wyglądu. do każdych głośników potrzebna jest zwrotnica która będzie zaprojektowana pod konkrente głosniki.
          tyle to ja wiem kolego :wink: , tylko nie mam rozeznania jakie są dobre i w miare tanie głośniki, a to co wyżej pisałem, to tylko kwestia gustu :grin: .
          Zamiast pouczać, byś podał - jak się znasz jakie są dobre jakościowo w stosunku do ceny glosniki, ja akurat na tym sie nie znam, wiem, że dobre są tonsila, ale tych jak na lekarstwo

Skomentuj

no to przeciez doradzali Ci STX
            w tej cenie to chyba najlepsze rozwiązanie, i dlatego ja też się na nie zdecydowałem :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
              no to przeciez doradzali Ci STX
              w tej cenie to chyba najlepsze rozwiązanie, i dlatego ja też się na nie zdecydowałem :wink:
              spodobała mi się zwrotnica, chciałbym skompletować do niej te same głośniki.

Ale zastanawiam sie czy ten głośnik GDM-14-150-8-SCX będzie dobry jako bass w monitorku
              podłogowym 50 cm wys. - to w końcu średniotonowy
              a może taki STX GDN-17-140-8-SCX.
              Mam 10m2 pokój, kolumny muszą być małe i bas nie "pukać" tylko "czuć",
              sąsiad ma mazurki na oryginalnych głośnikach i muszę przyznać, że mi nie przypadły do gustu,
              sam piasek i pukanie. Nie tego oczekuję, może kolega coś doradzić?
              Mam w planach na same głośniki dać ~200pln

Skomentuj

hmmm...
                moim zdaniem jak zrobisz taka bude (wymiarowo) jak cysiaczek to będzie to brzydko wygladac bo gdn14/100/8 ma tylko 15 cm srednicy i poprostu obudowa będzie dla niego zaduża...
                może by tak ten gdn17 scx, ale to poproś kogos innego o opinie, bo ja niesłyszałem tego :wink:

ej powiedz mi jak Ci sie może podobać zwrotnica? :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez euphonic
                  Ale zastanawiam sie czy ten głośnik GDM-14-150-8-SCX będzie dobry jako bass w monitorku
                  to jest GDN... i nie jest to sredniotonowy.

Skomentuj

Największy problem to zwrotnica, nie do każdego zestawu dostaniesz schemat. Chyba, że masz sprzęt pomiarowy i potrafisz zaprojektować zwrotnicę od podstaw. Jeśli nie masz, to najlepszym rozwiązaniem jest szukanie takich zestawów, dla których jest dostępny schemat zwrotnicy wykonany na podstawie pomiarów a nie symulatora.

Z tego GDN'a zbyt wiele basu nie będzie, w końcu to mały głośnik 14cm. Z drugiej strony za ok. 70zł (cena niskotonowca dla jednej kolumny + ok. 30zł na wysokotonowy) nie kupisz dobrego głośnika, który zagra mocnym basem. Niestety, ale coś za coś...
                    Jak dozbierasz trochę pieniędzy to polecam to: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=706408502 :smile:

Skomentuj

bart210, slyszalem ze z tego gdna jest wiecej basu jak z arn150, a arn150 choc jest mikrusem,basu ma calkiem sporo. 2 w podlogowce potrafia napedzic imprezke i basu nie bedzie brakowalo.

cicho z tymi monacorami :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                        slyszalem ze z tego gdna jest wiecej basu jak z arn150
                        wiecej to raczej nie - ale podobnie napewno

Skomentuj

Tylko, jeśli kolega chce "czuć" bas to na pewno nie z tak małych głośniczków. Chyba, że faktycznie dać po 2 głośniki na kolumnę. Wtedy coś z tego może będzie.

Skomentuj

interesuje mnie wygląd kolumn jak u cysiaczka - wymiar do obgadania.
                            Mówicie 2 GDNy, ale jak to będzie ze zwrotnicą, jestem w stanie dać po 2,
                            ale w tedy będzie 4 OHMy, czy pociągnie?
                            A mam sprzęcik YAMAHA RX-350

Skomentuj

Czaruję...
                            X