euphonic, jak chcesz tak kombinowac to kup ARN 150-73 + GDWK PJ bo do tego jest zwrotnica
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
WinISD
Collapse
X
-
Dzięki panowie, ale powiem tak.
Chcę złożyć kolumienki, takie jak na samej górze.
Chcę wydać na same głośniki 200PLN i nic więcej!
Więc chciałbym coś jak najlepszego w tej cenie.
Jakie modele głośników polecacie:
- na pewno nie mniej jak 15 cm i nie więcej jak 18 na bass
[ Dodano: 2009-08-08, 18:41 ]
Zamieszczone przez Pawel S.euphonic, jak chcesz tak kombinowac to kup ARN 150-73 + GDWK PJ bo do tego jest zwrotnica
http://www.aphelektra.com/p/pl/v2538...niskoton-.html
to już nie będzie zwrotnicy?
Mam świra do głośników papierowych z grzybkiem, jak tonsilki, ale nie widziałem jeszcze jakiejś 16 tonsila basowego o wmiarę dużej mocy - dla tonsila bym dał więcej
Skomentuj
-
mi się zdaje że Ty troche mało wiedzy masz na ten temat. :razz: polecam przeczytać artykuły na stronie głównej i juz będziesz wiedziała co i jak.
to nie jest tak że wybireasz głosniki takie które ci się podobają z wyglądu. do każdych głośników potrzebna jest zwrotnica która będzie zaprojektowana pod konkrente głosniki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez yxzabcmi się zdaje że Ty troche mało wiedzy masz na ten temat. :razz: polecam przeczytać artykuły na stronie głównej i juz będziesz wiedziała co i jak.
to nie jest tak że wybireasz głosniki takie które ci się podobają z wyglądu. do każdych głośników potrzebna jest zwrotnica która będzie zaprojektowana pod konkrente głosniki.
Zamiast pouczać, byś podał - jak się znasz jakie są dobre jakościowo w stosunku do ceny glosniki, ja akurat na tym sie nie znam, wiem, że dobre są tonsila, ale tych jak na lekarstwo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez yxzabcno to przeciez doradzali Ci STX
w tej cenie to chyba najlepsze rozwiązanie, i dlatego ja też się na nie zdecydowałem :wink:
Ale zastanawiam sie czy ten głośnik GDM-14-150-8-SCX będzie dobry jako bass w monitorku
podłogowym 50 cm wys. - to w końcu średniotonowy
a może taki STX GDN-17-140-8-SCX.
Mam 10m2 pokój, kolumny muszą być małe i bas nie "pukać" tylko "czuć",
sąsiad ma mazurki na oryginalnych głośnikach i muszę przyznać, że mi nie przypadły do gustu,
sam piasek i pukanie. Nie tego oczekuję, może kolega coś doradzić?
Mam w planach na same głośniki dać ~200pln
Skomentuj
-
hmmm...
moim zdaniem jak zrobisz taka bude (wymiarowo) jak cysiaczek to będzie to brzydko wygladac bo gdn14/100/8 ma tylko 15 cm srednicy i poprostu obudowa będzie dla niego zaduża...
może by tak ten gdn17 scx, ale to poproś kogos innego o opinie, bo ja niesłyszałem tego :wink:
ej powiedz mi jak Ci sie może podobać zwrotnica? :razz:
Skomentuj
-
Największy problem to zwrotnica, nie do każdego zestawu dostaniesz schemat. Chyba, że masz sprzęt pomiarowy i potrafisz zaprojektować zwrotnicę od podstaw. Jeśli nie masz, to najlepszym rozwiązaniem jest szukanie takich zestawów, dla których jest dostępny schemat zwrotnicy wykonany na podstawie pomiarów a nie symulatora.
Z tego GDN'a zbyt wiele basu nie będzie, w końcu to mały głośnik 14cm. Z drugiej strony za ok. 70zł (cena niskotonowca dla jednej kolumny + ok. 30zł na wysokotonowy) nie kupisz dobrego głośnika, który zagra mocnym basem. Niestety, ale coś za coś...
Jak dozbierasz trochę pieniędzy to polecam to: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=706408502 :smile:
Skomentuj
Skomentuj