Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SymASym v0.2 by flodins 2 PARY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SymASym v0.2 by flodins 2 PARY

Witam,

Zastanawiam się nad projektem na dwie pary ale do motywacji potrzebuję chętnych na takie płytki więc by mieć jasny ogląd na popyt zapytuję się Was kto by reflektował na taką płytkę i w jakich ilościach?

(to nie jest jeszcze zamówienie grupowe)

Ja bym reflektował na 1 szt.

Skomentuj

Wezmę co najmniej jeden komplet stereo.

Skomentuj

Również byłbym chętny na co najmniej 2szt.

Skomentuj

flodins a nie chcialbys zrobic plytki pod zasilacz? np 8x mur860 + 4x10000uF o roznym rasterze i miedzy nimi 2x100n?

Skomentuj

nie bawię się w durny audiofilizm, mogę zrobić uniwersalne płytki pod zasilacze tak zeby mozna było zrobic klasycznie i z bajerami ale muszą być chętni, od 20szt jest w ogole sens myśleć

Skomentuj

no chodzi mi o uniwersalne plytki na szybkich diodach nic wiecej...

Skomentuj

Ja bym dodał ogranicznik prądu dla tr. końcowych. Coś takiego jak jest w PA300 czy we wzmacniaczu janka.

Skomentuj

flodins, a mozesz przypomniec co dokladnie nam daje 2 para tranzystorow?
                  wieksza moc - ale ile? 200-250W?
                  tylko ze tam juz chyba trzeba wymienic elementy na wieksze napiecia?

wstepnie bylbym chetny - moze kiedys sie przyda

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    flodins, a mozesz przypomniec co dokladnie nam daje 2 para tranzystorow?
                    dokładnie;jeśli cos na takiej płytce dodatkowo umiescić to zasilacz i układ opużnionego dołączania głośników. Czyli coś jak w uni,zwykły mostek prostownikczy i mmiejsce na kondy no i tu z możliwością wstawienia powiedzmy 22000uF/63V (jakieś 35-40mm średnica) oczywiście bardziej oddalone od radiatora.To tak ja bym chciał :lol:

Skomentuj

Też się pisze na komplecik stereo

Skomentuj

Ja też sie moge zapisać wstepnie na dwie płytki-stereo,ale o ile płytka zostanie poprawiona o punkty lutownicze glownie pod rezystory i kondesatory-ceramiczne/foliowe(za małe pola lutownicze) ktoś kto nie posiada stacji lutowniczej badz lutownicy ze szpiczastym cienkim grotem,może miec problemy z przylutowaniem elementów

Skomentuj

Mnie interesowano by wgl zamówienia ale pewnie na listpad grudzien na sztukę stereo ale z elementami jeśli byla by możliwości i w rozsadnej cenie

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/2SC5200/2S...302_57757.html wszystko w temacie.

Skomentuj

ani jednego zwrotu ani jednej skargi na 150 płytek jakie poszły do ludzi... sporo osób nawet dziękowało i chwaliło, mi nigdy nic nie odpadło nie właziło jak tam opisujesz a lutowałem je różnymi sprzętami i nie tylko ja z resztą więc może jednak poduczyć się lutowania? nowe(zielone) płytki są jeszcze lepsze od czerwonych i nie pierwszy raz przyznaję, że czerwone nie są powalające ale nikt tym latać w kosmos nie będzie

a ten projekt będzie już całkiem łatwy do lutowania nawet dla kompletnych amatorów, uwzględnię każdą krytykę

P.S. nie daje się linku do innego forum żebyśmy mogli przeczytać co ktoś chce powiedzieć po to jest forum, żebyś się wypowiedział nawet bardzo krytycznie a nie żebyśmy musieli przekopywać się przesz lawinę wyzwisk i przechwałek audiofilii i amatorów z AS

Skomentuj

flodins, nie mialem czasu zeby przeszukac tamten temat - mozesz w skroci podac co konkretnie daje ta druga para?

Skomentuj

brencik, a ty przeglądasz i krytykujesz to forum .Powiedz mi o co ci chodzi ???

Skomentuj

flodins, nie mialem czasu zeby przeszukac tamten temat - mozesz w skroci podac co konkretnie daje ta druga para?
                                    mając druga parę mozemy podnieść napięcie bez obawy o wytrzymałośc cieplną tranzystorów, co skutkuje wzrostem mocy dokładne liczby podam jak tę moc zmierzę bo można sobie szacować a wyliczyć tak dokładnie tez nie jest łatwo

a w tym temacie nie ma nic sensownego na temat, on podał link chyba tylko zeby pokazac swoje żale odnosnie płytki

Skomentuj

w v0.2 niepasowło mi rozmieszczenie i umieszczenie rezystorów emiterowych.Lubię symetrie od poczatku do końca a to Ci trochę nie wyszło.Zwory pod kondensatorami filtrujacymi-jestem zdecydowanie przeciwny takiemu rozwiązaniu(łatwo o zwarcie obudowy konda ze zworą).No i na koniec jak czujesz sie na siłach to czemu nie wykorzystac w układzie tranów NJL ON SEMI?Owszem,drogie ale łatwo dostepne i układ nieco sie uprości i moze co nieco zyska.

Skomentuj

wieksza moc - ale ile? 200-250W?
                                        tylko ze tam juz chyba trzeba wymienic elementy na wieksze napiecia?
                                        Do +-63V jest wzglednie prosto i tanio a to napiecie pozwala na uzyskanie 200-250W/4 do czego dwie pary toshib sie przydadza.
                                        Na wejsciu powinny byc min BC546 bo mpsa18 juz sobie nie poradza.
                                        Moze zabraknac pradu sterujacego tranzystory mocy bo jest on i tak juz bardzo maly, tylko dzieki duzemu wzmocnieniu toshib ten uklad wogole dziala.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X