Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sposób na sąsiadów - wojna na głośność

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sposób na sąsiadów - wojna na głośność

Hej, po raz kolejny doświadczyłem upierdliwego zachowania sąsiadów. Nie dość, że zdarzały się nie przespane soboty, to teraz zaczęli się tłuc w tygodniu (a słuchanie "jesteś szalona i innych klimatów" o 12 w nocy to mało atrakcyjna sprawa). Pomyślałem że przydałby się jakiś "sprzęt" do efektywnego zagłuszania, tak żeby im wybić z głowy te pomysły. Sam słucham często głośno, ale po 22:00 obowiązuję cisza nocna i respektuje to. Mieszkam w bloku podłoga to beton. Myślałem o jakimś subie, żeby zbudować a potem w razie potrzeby skierować głośnikiem w podłogę, odizolować kołdrą kocami itd. i poczęstować jakimiś bardzo nieprzyjemnymi dźwiękami. Ktoś ma pomysł jak mocarny (moc i spl) musiałby być sub, żeby sprostać zadaniu. Chyba, że macie inne sprawdzone pomysły to podzielcie się wiedzą. Pozdrawiam

GTK, mam przejścia z takimi sąsiadami, sami głośno słuchają ale jak ja dałem w palnik z moim sprzętem to skarżyli się że za głośno :shock: :shock:

Skomentuj

Warg, a co to za sprzęcicho? jaka moc? Bo myślałem o subie na STX 22SCX ale nie wiem czy taki wystarczy

Skomentuj

Ten stx 22scx za bardzo nie nadaje się na suba, wykorzystuje się go raczej do kolumn. Myślę ze lepiej sprawdzi się GDN-22-300-8-SW

Skomentuj

Ten stx 22scx za bardzo nie nadaje się na suba
          śmiesznyś... Zobacz sobie ile jest konstrukcji subów na nim a ile na tym głośniku polecanym przez Ciebie :razz:

Skomentuj

Do zagłuszenia sąsiadów zrobiłbym tubę... tylko taką prawdziwą :P myślę żeby wystarczyło.

Jest na necie płyta z utworami podpisana "20 sposobów jak wkurzyć sąsiada" miałem ją kiedyś na kompie. Ale tylko kilka utworów mi spasowało :) (miaszkam w domu jednorodzinnym więc problemu z sąsiadami nie mam)

Jeszcze jednym rozwiązaniem to kawałek płyty marmurowej położonej na podłodze, zwykły płaski pręt dwunastka założony do młota udarowego płaski pręt nie rozbije marmuru al bedzie drgał :P a sufit przenosi strasznie i tak o 6 rano obudzić :twisted: :twisted: :twisted:

Skomentuj

Re: Sposób na sąsiadów - wojna na głośność

Zamieszczone przez GTK
              Hej, po raz kolejny doświadczyłem upierdliwego zachowania sąsiadów. Nie dość, że zdarzały się nie przespane soboty, to teraz zaczęli się tłuc w tygodniu (a słuchanie "jesteś szalona i innych klimatów" o 12 w nocy to mało atrakcyjna sprawa). Pomyślałem że przydałby się jakiś "sprzęt" do efektywnego zagłuszania, tak żeby im wybić z głowy te pomysły. Sam słucham często głośno, ale po 22:00 obowiązuję cisza nocna i respektuje to. Mieszkam w bloku podłoga to beton. Myślałem o jakimś subie, żeby zbudować a potem w razie potrzeby skierować głośnikiem w podłogę, odizolować kołdrą kocami itd. i poczęstować jakimiś bardzo nieprzyjemnymi dźwiękami. Ktoś ma pomysł jak mocarny (moc i spl) musiałby być sub, żeby sprostać zadaniu. Chyba, że macie inne sprawdzone pomysły to podzielcie się wiedzą. Pozdrawiam
              Może jestem nie życiowy ,ale nie prościej z nimi zagadać że jest problem itp?

Skomentuj

ja mam głośnego sąsiada piętro wyżej, nie muzyka ale drze się, tupią itp.

raz miałem klimat na zapuszczenie utworu "magenta" na pełnej parze ampli JVC ( http://allegro.pl/item789431740_jvc_...subwoofer.html ) - niby małe to to ale z fajnym powerem. Sąsiad darł się z balkonu, podobno pukał do drzwi bo im podłoga waliła że w płucach czuli :mrgreen: jakiś czas było ciszej, a sub pasywny jest na STX 22-120-4-SS.
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

ja mam coś na sąsiadów :mrgreen: tylko nie mam czasu odpalić, raczej go puszcze z budą na alledrogo :razz:
                  jeszcze starej wersji 32-300-4-SS, w bloku zamiata, zrobilem kumplowi kiedys takiego suba i teraz sam czasem przez sciany go sluchac musze :neutral: :razz:

Skomentuj

heh ja miałem przypadek że sąsiadki mieszkające zaraz za scianą waliły mi czymś metalowym w balustradę balkonową,albo po 22 pięścią w ściane,obecnie sie przeprowadiły na ich miejsce wprowadzili sie studenci :)a obecnie nie posiadam żadnych kolumn:) wiec problem jak narazie rowiązany :P

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                      Może jestem nie życiowy ,ale nie prościej z nimi zagadać że jest problem itp?
                      Rozmowa ich nie wyleczy. Świrowanie i tak będzie. To działa tymczasowo a mi chodzi o długotrwały efekt. Terapia wstrząsowa już nie jednego wyleczyła z obsesji (tak słyszałem).
                      Zamieszczone przez dolphin123
                      ja mam coś na sąsiadów
                      dolphin123, a czym to napędzasz jaki jest tam panel jakiej mocy? Kolega daleko mieszka od Ciebie?

Pomysł z prętem i płytą też dobry:) nie ma obawy, że im sufit na łeb spadnie?? bo aż tak drastycznie to nie:P

Skomentuj

Miałem początkowo holtona 200 ale stwierdziłem że dla sąsiada będzie to za dużo :razz: Po jego oczekiwaniach co do kosztów i mojego lepszego samopoczucia zasila go tylko pojedyńczą kostką na tda7294, co w zupełności mu starcza i przy tym nie może szczególnie poszaleć:)

Skomentuj

GTK, za 300zł mam suba na 38-550-4AE, gwarantuje ze sąsiedzi będa mieć Cie dość.

Skomentuj

2x es300 pod 2x120W (tylko tyle mialem wtedy) w 85l@40 hz i slychac mnie bylo na 4 pietrze (kolega rozpoznawal piosenki), mieszkam na 10p w innym pieonie. Sub sprzedany czesciowo juz, to przesada w domu a kusi zeby sluchac glosno.

Skomentuj

Może wystarczy zadzwonić do odpowiednich służb... przyjadą panowie i zrobią porządek :twisted:

Skomentuj

Rozmowa ich nie wyleczy. Świrowanie i tak będzie. To działa tymczasowo a mi chodzi o długotrwały efekt. Terapia wstrząsowa już nie jednego wyleczyła z obsesji (tak słyszałem).
                                Jak nie będą mogli Cię zagłuszyć swoim audio to mogą zastosować się do bardziej drastycznych metod - porysowanie auta, tudzież obicie mordy.
                                IMO lepiej po prostu pogadać i tyle. Jak to parę razy nie poskutkuje to dopiero wtedy aplikować inne metody.

Skomentuj

o to jest tanie i skuteczne: . :lol:

Skomentuj

Czopki??

Skomentuj

ta :lol:

Skomentuj

Stopery raczej nie chronią przed drganiem podłogi pod stopami...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X