Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pajak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

troche mi szkoda tej myszki ale z drogiej strony moze byc ciekawie

Skomentuj

A moja rosea właśnie przed chwilą zrzuciła trzecią wylinke w swym życiu.
      Pierwszy raz widziałem jak to wygląda.
      Świetna sprawa!
      Każdy powinien to zobaczyć :)

Skomentuj

Barthez, ja przypuszczam ze to swietny widok

Skomentuj

Panowie wszystko ładnie pięknie, do mnie pajączek przyjdzie w sobotę (zainspirował mnie ten topic) ale mam jeden problem, wszędzie piszą zeby wyłożyć gniazdko włóknem kokosowym, a więc co to jest dokładnie czy to są te włoski które obrastają kokos czy nie???Jak nie to co to jest i gdzie można dostac

Skomentuj

kupuje się w takiej cegle.Poźniej ułamujesz kawałek i skraplasz wodą.
            Powinno być w każdym zoologicznym.

Skomentuj

Richard Small, wukno kokosowe mozna dostac w slepie zoologiczneym
              ale nie jest to wcale takie tanie

Skomentuj

tomck bez przesady, za kostke włókna kokosowego zapłaciłem 7zł a z tej kostki po namoczeniu wychodzi 8-9litrów włokna co starczy pewnie do końca życia pajaka ;-)

Skomentuj

matis, moze w katowicach i okolicy tyle to koszytuje bo ja u siebie place za kostke 35zl na 10l

Skomentuj

mój już przyszedł, cały i przeżył droge, chyba ma się dobrze. Jest ciekawy bo już zwiedził swój domek a teraz leży między łupką orzeszka a ścianką terrarium :).
                    pozdrawawim

Skomentuj

GRZESIO, milej zabawy i opieki ci zycze

moj dostal dzis mysz
                      strasznie to fajosko wygladlo jak tyko ja dopadl i wstrzyknol ja mysz zaczela sie trzasc i czaki zaczol ja konsumowac to byla krwawa jazda

Skomentuj

A to w takim razie tomck zwracam honor. Szczerze mówiac taka cena to czyste zdzierstwo.
                        Mój pajaczek zasypał sobie wejście do orzeszka włóknem i siedzi w środku, najprawdopodobniej na dniach nastepna wylinka (czwarta).

Skomentuj

Ej panowie jak to jest z tymi wielkościami!

Widzę, że ogólnie wiek się liczy w/g wylinek! ale jaka jest róznica czasowa między poszczególnymi wylinkami?? Kiedy mój pająk osiągnie swoją wielkości tzn 7-8 cm???

Skomentuj

Richard Small, 7-8 cm ale to jest wymiar bez odnurzy

Skomentuj

Wszystko zależy od warunkow jakie zapewnisz ptasiorkowi, jeżeli bedziesz go regularnie karmił i utrzymywał dość wysoką temperatyre to pajak teoretycznie bedzie sie "wylinkował" częsciej w praktyce to chyba różnie wyglada.
                              Tak samo w wielkościa niektóre pajaczki tego samego gatunku moga być "przerośniete" jak na swoja wylinke lub też zbyt małe. Takze raczej nie da sie dokładnie powiedzieć po której wylince pajak bedzie miał te 7-8cm, bywa różnie. Wszystko zależy od wielu czynników.

Skomentuj

Richard Small, pajaki maja wylinki 12 razy w ciagu zycia Dzieje się to około raz na 4 do 12 tygodni. Im pająk starszy tym rzadziej

Skomentuj

tomck nie do końca bym sie z Toba zgodził bo to co napisałeś tyczy sie tylko samców bo u samicy nie ma czegoś takiego jak określona liczba wylinek one wylinkuja przez całe życie a że żyja długo (nawet do 20 lat, a może nawet niektóre dłuzej nie wiem) to wylinek przechodza dużo jednak tak jak napisałeś im strszy pajak tym żadziej wylinkuje. A co do tych 4-12 tgodni to też bywa z tym różnie mój na przykład druga i trzecia wylinke przechodził co 2 tygodnie.

Skomentuj

Tylko może taka rada:
                                    Najpierw poczytajcie,a potem kupujcie.

Skomentuj

Heh nie uzyskałem zależnej odpowiedzi

chodziło mi kiedy w latach np. samiec osiągnie swój dorosły rozmiar?? po roku czy po 2 latach a moze po 3 miesiącach

Skomentuj

To zależy od gatunku.Np.kędzierzawy po ponad roku.Ale to zależy od różnych czynników

Skomentuj

Richard Small, wszysto zalerzy od tego w jakich warunkach pajak jest hodowany i okres wylinkowania tez od tego zalezy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X