Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Inżynieria Dźwięku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiesz to działa tak że łatwo się przenieść na gorszy wydział, ale przejść na lepszy to tylko gadanie. Osobiście znam jedną osobę która przeniosła się ze studiów zaocznych na dzienne, średnią miał ponad 4,6 i dłuuuuugo chodził żeby dostać zgodę. Walcz o Inżynierię Akustyczną. Naprawdę fajny kierunek :grin:
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

na jaki kierunek techniczny byś nie poszedł to na dzien dobry bedzie matma i fizyka, w dodatku bardzo rozszerzona, jak sobie nie dasz z tym rady to wylatujesz. Sam jestem na 4 roku elektrotechniki na elektrycznym wydziale AGH, pomimo tego ze w liceum miałem rozszerzoną matme i fizyke i raczej problemów z tymi przedmiotami nie miałem, to teraz ciezko bylo to zdac. Potem raczej z górki, bo uczysz się bardziej praktycznych rzeczy.

Skomentuj

Lepiej sie przyłóż i matme zdaj na rozszerzonym teraz podstawe będzie miał każdy

Skomentuj

Zamieszczone przez Maniura_pl
          ale tam mają strasznie wysoki próg z tego co patrzyłem, trzeba mieć ponad 50 z rozszerzonej chyba.
          Jak nie zdasz matmy i fizy rozszerzonej na conajmniej 50% to znaczy ze i tak bedziesz miał kłopoty z utrzymaniem się :) W warszawie na elektronikę trzeba mieć 80% z rozszerzonej fizy i 80% z matmy... Albo po 160% z podstaw

Skomentuj

Maniura_pl, jako że nosiłem się z tym samym tematem co Ty - niestety nie ma kierunku studiów - Akustyka, przeszukałem każdy Uniwersytet w Krakowie.

Studia nie kształcą w tym kierunku,
            hehe widze ze niektorzy nie odróżniają studiów inżynierskich od kursików w jakichś firmach które to kursiki są dobre.....ale jak już faktycznie zdobędziesz wiedzę np na tych studiach by po tych kursach móc się rozwiajać a nie potrafić rozwiązac ten jeden na kursie pokazany przypadek ...
            to czego uczą i wymagają na pierwszych dwóch latach docenia się dopiero jak skonczy się te studia pójdzie do pracy w ktrórej te problemy się porusza na codzien ...i dzieki tym podstawom wogóle wiesz skad te problemy się biorą i jak do nich podejść ....

bez tych podstaw za wysoko nie podskoczysz.... dojdziesz do pewnego etapu (przeważnie jest on dużo nizej niz chcialbys się wspiąć) i koniec..... nie ruszysz dalej i taka jest prawda :)

podsumowując jak mozesz i się nie boisz to wal odrazu wysoko np na to AGH,
            jak juz masz upadac to z wysoka... bo zawsze mozesz sie zlapac szczebelka troszeczke nizej.... jak nisko mierzysz spadasz z niskiego pułapu to pod tobą jest tylko gleba .... bez mozliwosci zlapnaia sie szczebelka

a czy dasz sobie radę...jak tu poprzednik wspominał jeżeli teraz bedzie ci bardzo cięzko z uzyskaniem takich wynikow z rozszerzonej to znaczy ze potem bedzie ci rownie ciezko z utrzymaniem się ....

Skomentuj

"bawolek, jak juz masz upadac to z wysoka... bo zawsze mozesz sie zlapac szczebelka troszeczke nizej.... jak nisko mierzysz spadasz z niskiego pułapu to pod tobą jest tylko gleba .... bez mozliwosci zlapnaia sie szczebelka "

Świetne!
              No tak, jak się już dostanę to będę się starał na tyle na ile mnie stać.
              A zawsze chciałem się dostać na studia dlatego o czym pisał Bawolek - "kursików w jakichś firmach które to kursiki są dobre.....ale jak już faktycznie zdobędziesz wiedzę np na tych studiach by po tych kursach móc się rozwiajać a nie potrafić rozwiązac ten jeden na kursie pokazany przypadek ... "

Tylko że dużo wcześniej mieliśmy coś takiego jak "deklaracja" i tam zaznaczyłem maturę podstawową, więc postaram się po prostu uzyskać jak najwięcej z tej matmy i języka a polski pewnie ledwo zdam, bo na pewno polonistą nie jestem... Fizykę będę sobie musiał od podstaw przypomnieć zaraz od początku, ale nawet lubię fize, mam nadzieję, że nie będą na samym początku sprawdzać wiedzy ze szkoły średniej :/.

Skomentuj

Deklaracje możesz do lutego zmieniać ile ci się razy podoba

Skomentuj

Zamieszczone przez Maniura_pl
                  Dzięki... Chodzi o to że się nie uczyłem, a chciałbym w możliwie najłatwiejszy sposób rozwinąć się w kierunku akustyka. Oczywiście od początku 3 liceum nadrabiam jak tylko mogę. powiedzmy że z matmy będę miał >70% z podstawowej, a koło 50% z języka, starczy na politechnikę Krk?
                  To chcesz się czegoś nauczyć czy mieć papier ? Bo nie bardzo rozumiem.

Skomentuj

Kolego zapomnij o Inżynierii Akustycznej na AGH :) Tam w tym roku próg był coś 86% chyba ( coś koło tego ) z rozszerzonego przedmiotu. Z matmą podstawową dostaniesz się na PK na wydział mechaniczny na infe, na elektrotechnike na PK się dostaniesz, ale zniszczą Cię po pierwszym semestrze.

Aha, i nie myśl, że jak pójdziesz na ( załóżmy ) akustyke, to będzie składał tam zwrotnice i poszpanerujesz przed profesorami :P Tylko będziesz rył całki i inne tego typu jakże fascynujące ( powaga ) rzeczy. :) Może na 5 roku zobaczysz jak wygląda głośnik :)

Z Twoim wynikiem z matury dostaniesz się na IMIR na AGH, kierunek mechanika i budowa maszyn .. Ciężko z zapisem konstrukcji, matma na pierwszym semestrze sama powtórka, ale oczywiście z zakresu rozszerzonego z liceum.

Mimo wszystko, studia przecież są dla ludzi Te najcięższe kierunki również. Jeśli będziesz miał siłę w umyśle oraz tzw. siłę przebicia to sobie poradzisz.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                      Aha, i nie myśl, że jak pójdziesz na ( załóżmy ) akustyke, to będzie składał tam zwrotnice i poszpanerujesz przed profesorami :P Tylko będziesz rył całki i inne tego typu jakże fascynujące ( powaga ) rzeczy. :) Może na 5 roku zobaczysz jak wygląda głośnik :)
                      pierwsze dwa semy to głównie ogólne przedmioty - najwięcej fizyki i matematyki, dopiero na 3 roku zaczynają się prawdziwie "kierunkowe " przedmioty.
                      Wpierw proponuję poszukać planu studiów , znaleźć kiedy jakie przedmioty są i poszukać do nich podręczników w pdf-ach abyś sprawdził czy aby na pewno o to Ci chodzi.
                      Bo fajna nazwa to nie wszystko

Skomentuj

Czaruję...
                      X