Najlepsi są panowie z Salonu tophifiw stolicy , zapraszam na dyskusję z nimi. Sprzedawca chciał wcisnąć ojcu jakąś superhiper listwe przy zakupie kolumn b&w. Ze niby stabilizuje napięcie i usuwa brudy z sieci a dopiero potem oddaje czysty sygnał do wzmacniacza i to wszystko zamarne 2,5k PLN :/ Dobrze, że tam byłem, bo tato już świecił oczami i wykładał pieniądz... Po moim zapytaniu po co w takim razie we wzmacniaczu taaaakie kondy w sekcji zasilania jak nie po to co opisał, sprzedawca umilkł i już nie wciskał marketingu nt cudownej listwy...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum
Collapse
X
-
Bose jak Bose, wiadomo ze troche musza wody lac, ale ciekawe jest dla mnie to, ze nadal stosuja linie transmisyjna, a tym razem upchali ja w telewizor! Jestem w stanie uwierzyc, ze troche im to zajelo, ale zeby az tyle lat? Mysle, ze to polskie tlumaczenie jest troche nieprecyzyjne i dlatego moze wydawac sie troche zabawne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta"Przetestowałem bezpiecznik w systemie średniej klasy, czyli małe monitory oparte o Seasy, Gainclone i Marantz CD-40 dość mocno modyfikowany.
Wsłuchałem się odpowiednio w dźwięk (Moby). Potem zrobiłem krótka przerwę. Udałem że zmieniam bezpiecznik, zsiadłem i odsłuchałem. Zmian nie było (nie dałem się nabrać). Zmieniłem wreszcie bezpiecznik, zasiadłem i od razu było inaczej. Zmiany bas stał się bardziej zauważalny, średnica i wokale zbliżyły się do neutralności, a wysokie były jaśniejsze i jakby więcej, ale nie żeby zaraz lepsze."
:lol:
---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 18:00 ----------
Ciekawe jaki wpływ na dźwięk miały rozczochrane frendzelki dywanu...??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postazacząłem czytać ale po chwili uznałem, że nie warto tracić czasu
Skomentuj
-
Do odsłuchu wybraliśmy następujące produkty:
- platformy antywibracyjne RAF-48 pod transportem CD i pod przetwornikami D/A, cena 4990 zł/szt.,
- platformy antywibracyjne RST-38 pod podstawkami kolumn, cena: 2490 zł/szt.,
- podkładki pod kolce SPU-8, 490 zł/8 szt.,
- podkładki kwarcowe RIQ-5010, cena 2490 zł/4 szt.,
- podstawki pod kable głośnikowe i sieciowe RCI-3: 590 zł/szt.,
- rezonatory kwarcowe QR-8: 590 zł/8 szt.
Na te duperele ponad 10 000zł... ehhh.
Myślę, że buteleczka wina znacznie poprawiła Panom nastrój :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaW Biedronce można dorwać naprawdę dobrego, egzotycznego bulgota.
Skomentuj
-
Nie na temat...ja rowniez zakupy robie glownie w stonce ale niestety zadne wino stad mi jeszcze nie podpasowalo a przetestowalem wiele. W podobnej cenie bardziej polecam wina moldawskie...
aczkolwiek tym Panom to proponowalbym nie pic przed nastepnym testem podkladek to moze wyjdzie im jakis powazny wynik...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
"kolczas
Człowieku na litość boską, zanim zainstalujesz bezpiecznik sprawdż jego kierunkowość i włóż go w gniazdo początkiem na zewnątrz, czyli zgodnie z teoretycznym kierunkiem przepływu.
Jeśli raz włożysz w jedną stronę innym razem odwrotnie, będziesz miał różne efekty brzmieniowe, z tą właściwością że włożony odwrotnie popsuje dżwięk."
Skomentuj
Skomentuj