Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najlepsi są panowie z Salonu tophifiw stolicy , zapraszam na dyskusję z nimi. Sprzedawca chciał wcisnąć ojcu jakąś superhiper listwe przy zakupie kolumn b&w. Ze niby stabilizuje napięcie i usuwa brudy z sieci a dopiero potem oddaje czysty sygnał do wzmacniacza i to wszystko zamarne 2,5k PLN :/ Dobrze, że tam byłem, bo tato już świecił oczami i wykładał pieniądz... Po moim zapytaniu po co w takim razie we wzmacniaczu taaaakie kondy w sekcji zasilania jak nie po to co opisał, sprzedawca umilkł i już nie wciskał marketingu nt cudownej listwy...

Skomentuj

Bose jak Bose, wiadomo ze troche musza wody lac, ale ciekawe jest dla mnie to, ze nadal stosuja linie transmisyjna, a tym razem upchali ja w telewizor! Jestem w stanie uwierzyc, ze troche im to zajelo, ale zeby az tyle lat? Mysle, ze to polskie tlumaczenie jest troche nieprecyzyjne i dlatego moze wydawac sie troche zabawne.

Skomentuj

http://www.highfidelity.pl/@main-788&lang=

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          "Przetestowałem bezpiecznik w systemie średniej klasy, czyli małe monitory oparte o Seasy, Gainclone i Marantz CD-40 dość mocno modyfikowany.
          Wsłuchałem się odpowiednio w dźwięk (Moby). Potem zrobiłem krótka przerwę. Udałem że zmieniam bezpiecznik, zsiadłem i odsłuchałem. Zmian nie było (nie dałem się nabrać). Zmieniłem wreszcie bezpiecznik, zasiadłem i od razu było inaczej. Zmiany bas stał się bardziej zauważalny, średnica i wokale zbliżyły się do neutralności, a wysokie były jaśniejsze i jakby więcej, ale nie żeby zaraz lepsze."
          :lol:
          Bezpiecznik zawstydził turbodymomena, nie dał się nabrać na niby-zmianę

---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 18:00 ----------

Ciekawe jaki wpływ na dźwięk miały rozczochrane frendzelki dywanu...??

Skomentuj

do postu raven1985 wyżej... nie wierzę, przecież to są dorośli, trzeźwo myślący ludzie...

Skomentuj

zacząłem czytać ale po chwili uznałem, że nie warto tracić czasu
              pozdrawiam uczestników testu...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                zacząłem czytać ale po chwili uznałem, że nie warto tracić czasu
                Ja też. A oni to na poważnie... :o

Skomentuj

i to za jaka kase... wiecej niz roczna wyplata statystycznego polaka

Skomentuj

To jeszcze nic kiedyś wsłuchiwali się w różne tłoczenia tej samej płyty.

Skomentuj

mogli by aby ten kurz ze standów pościerać :lol:, ale idą ich tokiem rozumowania, to pewnie kurz ma jakieś zastosowanie akustyczne... a no w sumie to może ociepla średnicę.

Skomentuj

Ilekroć czytam takie artykuły/testy itp. zastanawiam się kiedy Ci ludzie zbaczają z kursu...tacy dorośli a rozumu ...

Skomentuj

Do odsłuchu wybraliśmy następujące produkty:
                          • platformy antywibracyjne RAF-48 pod transportem CD i pod przetwornikami D/A, cena 4990 zł/szt.,
                          • platformy antywibracyjne RST-38 pod podstawkami kolumn, cena: 2490 zł/szt.,
                          • podkładki pod kolce SPU-8, 490 zł/8 szt.,
                          • podkładki kwarcowe RIQ-5010, cena 2490 zł/4 szt.,
                          • podstawki pod kable głośnikowe i sieciowe RCI-3: 590 zł/szt.,
                          • rezonatory kwarcowe QR-8: 590 zł/8 szt.
                          Za te pieniążki to po prostu musi brzmieć!

Na te duperele ponad 10 000zł... ehhh.
                          Myślę, że buteleczka wina znacznie poprawiła Panom nastrój :)

Skomentuj

a wino z biedronki...
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oooo, Łukaszu, zdziwiłbyś się. W Biedronce można dorwać naprawdę dobrego, egzotycznego bulgota. Dodatkowo biorąc pod uwagę pieniądze wydane na hajendowe podkładki pod wzmacniacz to ten tani (acz dobry) bulgot biedronkowy może okazać się jedynym możliwym wyjściem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                W Biedronce można dorwać naprawdę dobrego, egzotycznego bulgota.
                                Zgadza się, czasami sie da :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  ja rowniez zakupy robie glownie w stonce ale niestety zadne wino stad mi jeszcze nie podpasowalo a przetestowalem wiele. W podobnej cenie bardziej polecam wina moldawskie...

aczkolwiek tym Panom to proponowalbym nie pic przed nastepnym testem podkladek to moze wyjdzie im jakis powazny wynik...
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie co wsadzacie do święconki oprócz......?; bo ja dałem jeszcze kondy filtrujące od Uniampa i GC, kilka lamp i przystroiłem przewodami sygnałowymi i głośnikowymi
                                    Teraz to na pewno mój sprzęt zagra "niebiańsko".... :razz:

Skomentuj

<offtopic>Po co się rozdrabniać? Ładuj na wózek kolumny, wzmacniacz, zwiąż kablami i do kościoła :)</offtopic>

Skomentuj

Nie na temat...
                                        I elektrolit w kondensatorach filtrujących na wodę święconą wymień koniecznie :).

Skomentuj

"kolczas
                                          Człowieku na litość boską, zanim zainstalujesz bezpiecznik sprawdż jego kierunkowość i włóż go w gniazdo początkiem na zewnątrz, czyli zgodnie z teoretycznym kierunkiem przepływu.
                                          Jeśli raz włożysz w jedną stronę innym razem odwrotnie, będziesz miał różne efekty brzmieniowe, z tą właściwością że włożony odwrotnie popsuje dżwięk."

Skomentuj

Czaruję...
                                          X