Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.audiostereo.pl/specjalist...st__p__2598348

Pominąłeś Dobromira.
    http://www.audiostereo.pl/specjalist...st__p__2598586

:)

Skomentuj

podziwiam Was ze jeszcze tam zaglądacie :thumbup::thumbup:

Skomentuj

A ja przyznam się, że ostatnio zacząłem trochę czytać AS. W Hajend raczej mało co zaglądam, Bocznicę, po lekkim rekonesansie, omijam szerokim łukiem - i nie jest tak źle. Szukałem informacji na temat różnych wysokotonówek i niektóre tamtejsze wątki, oczywiście po odfiltrowaniu pewnych "specyficznych" wpisów generowanych przez "specyficznych" forumowiczów, co w sumie nie jest trudne, niosą ze sobą wiele ciekawych i jak się wydaje przydatnych informacji. Porównując z "naszym forum" - tam jest jednak większa różnorodność. Mniej podejścia stricte technicznego (poza kilkoma osobami), ale przekrój informacji na temat różnych przetworników (i generalnie tyczy się to nie tylko samych przetworników) jednak większy niż "u nas".

Skomentuj

Bocznicę, po lekkim rekonesansie, omijam szerokim łukiem - i nie jest tak źle.
          Czasem trafią się perełki, ale raczej do poczytania. Dyskusję także odradza,bo odbywa się na zasadzie "moja prawda jest bardziej mojsza".

Szukałem informacji na temat różnych wysokotonówek i niektóre tamtejsze wątki, oczywiście po odfiltrowaniu pewnych "specyficznych" wpisów generowanych przez "specyficznych" forumowiczów, co w sumie nie jest trudne, niosą ze sobą wiele ciekawych i jak się wydaje przydatnych informacji.
          Także ubolewam nad tym, że to forum jets tak zaśmiecone tym całym audiofilizmem. Ale administratorom w to graj, bo wiecej postów= większe przychody z reklam. A że posty badziewne, to nic, reklamowany sprzęt także :)

Porównując z "naszym forum" - tam jest jednak większa różnorodność.
          Także poparta większym doświadczeniem, polecam m.in posty Krzyśka A, który wykonał kilkanaście kolumn, w większosci walsne projektu. Duzo tez sie mowi o DACach, a u nas jakos niewiele o nich słychac. To wszystko oczywiscie wsrod miliona zapytan jak upgraedowac zwrotnice.

Mniej podejścia stricte technicznego (poza kilkoma osobami),
          I własnie to warto czytac. Ja czasme mam tak, ze "przelatuje" temat, wylawiam wypowiedzi np. misiomora, czytam je dokladnie i przelatuje dalej. I załuje, ze "te kilka osob" nie przejda do nas, oba fora by na tym skorzystały.

ale przekrój informacji na temat różnych przetworników (i generalnie tyczy się to nie tylko samych przetworników) jednak większy niż "u nas".
          Proszę Cię, nie nadziej sie tak jak ja na opinie, ze cos komus dobrze gra. Niedawno Ravern u nas pisał, że jego guzik obchodza opinie innych ludzi. Wydaje się to nieco paradoksalne (bo czym sie kierowac przy wyborze głosnika, jak nie opiniami osob ktore go sluchaly), ale to jest racja - kazdemu moze zagrac inaczej, a pomiar bedzie taki sam

Nie na temat...
          w sumie ten post nic nie wnosi, ale tak sobie chciałem popisać

Skomentuj

Przesłuchałem już sporo kolumn i miałem wiele głośników. Dziedziną Audio interesuję się od ponad 20 lat i może melomanem nie jestem, ale naprawdę wiem, co to jest dobre granie i takie mi się właśnie podoba, jakie stworzyłem, bo scena przed kolumnami jest super, oczywiście można troszkę odpłynąć podczas odsłuchu oryginalnej płyty CD.
            http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...c7a90b1b16346c

Skomentuj

Oklapłem :)

Skomentuj

Widziałem,również chciałem to tutaj wkleić :) 20 lat się zajmuje? gdyby przez te 20 lat nie miał ani razu w ręce wkrętaka i lutownicy,tylko czytał same gazety audio,to by z nich samych wiedział że głośniki powinny być od siebie odseparowane,a zwrotnice odpowiednie do głośników a nie uniwersalne.

Skomentuj

I tak najbardziej mu się udała obudowa. Widzieliście tą farbę na krzywo sklejonej, gołej wiórówce? Po prostu ogieńdym, konstruktor pierwszej próby

Skomentuj

Niezle jajca, ale jedno mu przyznac musze, ciezko zlepic GDN 15/40 z tweeterem, szczegolnie Tonsila gdwk, ktory nisko pracowac nie moze. ( moze dlatego dodal sredniotonowke? )

Skomentuj

Tam też
                      można troszkę odpłynąć podczas odsłuchu oryginalnej płyty CD
                      ... Jeśli dobrze zrozumiałem słowa poety, jakiś grzeczny, praworządny i czujny ten sprzęt. Bez oryginała nie ma odpływania, a co, dobrze że prądem w słabiznę za karę nie kopie.

Skomentuj

@PM
                        Nie posądzałbym go o takie "profesjonalne" rozważania w sprawach DIY audio.

Skomentuj

Comandante, a może sprawa z "odpływaniem" jest nieco bardziej przyziemna i chodzi po prostu o to, że po zdemontowaniu frontu kolumna może służyć jako canoe... Przy odrobinie "zacięcia majsterkowicza" można nawet pokusić się o zabawę w katamaran

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            20 lat się zajmuje?
                            raczej zajmowal sie 20 lat temu i na tym etapie pozostal

ale dajcie mu spokoj - niech zyje w blogim stanie niewiedzy

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                              I tak najbardziej mu się udała obudowa. Widzieliście tą farbę na krzywo sklejonej, gołej wiórówce? Po prostu ogieńdym, konstruktor pierwszej próby
                              20 lat doświadczenia w audio zobowiązuje....

a na koniec polakierowane lakierem do jachtów. :-)
                              No proszę.... ! W tym momencie czytania można zacząć ściągać majtki przez głowę...

"Apropos" obudów i srogiego wykończenia, inaczej ujmując rzezania obudowy... Autor tych skrzynek jest moim faworytem w tej dziedzinie...

I od razu wiadomo o co chodzi !...

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                Autor tych skrzynek jest moim faworytem w tej dziedzinie...
                                Napisz jeszcze, ze wkrecal to srubokretem...

Skomentuj

Mieliśmy canoe - mamy i schron przeciwlotniczy

Skomentuj

w takim razie musze sie jeszcze duuuzo nauczyc - ja nie uzywam ani jednego wkreta :(

Skomentuj

Cwiczył mieśnie przedramion :) Ale widać, że robił to z wielką pasją, bo tak mocno niektóre przykręcił, że aż wiórówka puściła.

Skomentuj

Zastanawia mnie czy przetworniki w ten sam sposób przykręcił do obudowy... :biggrin:

A tak "baj de łej..." Autorem powyższych skrzynek jest użytkownik tego forum... (buuuuu) - aczkolwiek nie pamiętam nicka - może i lepiej :)

Skomentuj

Grunt to solidnie przykręcić

Skomentuj

Czaruję...
                                          X