Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Srajan nie pozostawił po sobie niczego poza tym, co odcisnęło się w naszej pamięci i na kartce papieru.
    Łolaboga. Salon odsłuchowy, a na środku przykucnięta wypięta sylwetka i kartka papieru pod…nią…Nie dziwię się, że odcisnęło się to w ich pamięci. Chyba każdy byłby w szoku widząc coś takiego. Chociaż ja bym pewnie też coś zostawił, w afekcie mdłości, na które by mi się zebrało musząc ich słuchać. Srajan. Ja bym tylko zwymiotował.
    No i widać pan Pacuła sam się wygadał, co ten ich gość o tym pożal się boże Krakowskim Towarzystwie Spirytystycznym (jak mi wstyd, że Pacuła z Krakowa jest…) myśli i do czego ta ich kartka papieru mu się faktycznie przydała.

Nieczęsto się to zdarza, ale czasem jednak tak – przez pomyłkę wykasowałem wszystkie zdjęcia ze spotkania ze Srajanem. (…)Co zostanie? Paradoksalnie zapewne to, czego dziś nie cenimy, a więc papier, plastik, metal. Jak kartki o których wspomniałem, gdzie na jednej z nich jest namacalny ślad po Srajanie, że był, że się nam nie przywidziało.
    Oj tak, nie przywidziało się wam, moje współczucia…Ale jak? Wszystkie zdjęcia? Jezu, to on tamte sceny dantejskie z lubością fotografował…Myślę, że nie ma czego żałować, a już na pewno nie ma się czym chwalić. Gorzej będzie wymazać tamte obrazy z pamięci…

Jak mówię, porównanie było „ślepe”, tj. słuchacze nie wiedzieli, która płyta została poddana demagnetyzacji i dejonizacji, a która nie. Wyniki zapisywaliśmy i na bieżąco komentowaliśmy.
    Ja bym jednak proponował jako pierwszą rzecz dezynfekcję…

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Dwóch największych bajkopisarzy wszech czasów razem w jednym miejscu: http://www.highfidelity.pl/@main-1099〈= Nobla im. Nobla !
    I po jednym nocniku...

Wybaczcie, musiałem . Dabyl widzę skojarzenia miałeś podobne. Ale przez ten chole...y mechanizm od dwóch dni nie mogłem postu wysłać, dlatego mnie ubiegłeś:)

Yoshi_80, ty laiku, ignorancie wręcz. Przecież to oczywiste, że sprzęt bez podkładek antywibracyjnych pod odtwarzacz, wzmacniacz, kable głośnikowe, kable sieciowe itd. zagra o klasę gorzej niż z nimi. I jeszcze lepsze rezultaty uzyskamy dodając pod te podkładki następne podkładki i następne i następne. Przecież to jest oczywiste! A twój brak wiedzy wręcz bije po oczach, bo każdy wie, że to wszystko można sobie w d… wsadzić, jeśli w pokoju świeci się inne źródła światła niż żarówka, obowiązkowo 60W. Wszyscy już przecież wiedzą, że żarówki 60W grają najlepiej :cool:.
    Last edited by Racjonalny; 31.12.2011, 11:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Jezu
      Widzę, że jest jeszcze nadzieja dla ciebie :p

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Przecież to oczywiste, że sprzęt bez podkładek antywibracyjnych pod odtwarzacz, wzmacniacz, kable głośnikowe, kable sieciowe itd. zagra o klasę gorzej niż z nimi
      Nie należy zapominać o podkładce pod Srajana. Sami wiemy, że czasem nie wszystko idzie gładko i Srajan ma prawo się trząść, i telepać z wysiłku "literackiego, i odsłuchowego", co w znaczący sposób mogłoby przeszkodzić odciśnięciu się jego twórczości na owej "kartce papieru".

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
        Dodajmy, że chodzi o mongolskiego rekina stepowego, hmmm?...
        wileogarbnego, powietrznego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez waski
          Gdybyś miał zamiar kupić wzmacniacz to można by sie pokusić na aktywkę na jakiejś zewnętrznej zwrotnicy - używkę kupić jakąś za 200zł a może i mniej. Chyba tańsza opcja niż robienie zwrotek...
          co i tak nie zmienia faktu ze pomiary sa potrzebne przy ustawianiu takiej zwrotnicy...
          Zamieszczone przez waski
          Absolutnie nie. Patrzysz na charakterystyki głośników i już wiesz jakich ram się trzymać. Potem w tych ramach kręcisz i słuchasz - zostawiasz jak Ci się podoba najbardziej i tyle. Pomiary nie konieczne.
          nie byloby w tym nic smiesznego... gdyby nie to ze takie rady tycza sie zestawu 3 droznego DYNAUDIO :o

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            nie byloby w tym nic smiesznego... gdyby nie to ze takie rady tycza sie zestawu 3 droznego DYNAUDIO
            chyba nawet wiem gdzie to pisze

Skomentuj

i to pisał ogarnięty user...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie przytoczę jakieś konkretnej wypowiedzi, bo cały temat jest "najlepszy" - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2194691.html
                Last edited by tomq88; 20.01.2012, 15:53.

Skomentuj

"8 basów jbl jrx118"-czyli jak wyrzucić kupę kasy w błoto na szajs który nie gra ani głośno ani dobrze

Skomentuj

o rany....
                    dobrze, ze u nas nikt na tak genialne pomysly nie wpada
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pora podzielić się z Wami bezcenną wiedzą na temat "bezkompromisowego" podejścia do dziedziny audio !

UWAGA - AUTENTYK !!!

Rzecz się dzieje w autobusie, który jechał z mojej mieściny w kierunku Gdańska. Jak to zwykle bywa - odłączam się na ten czas od świata zewnętrznego poprzez słuchawki i muzykę z mojego ipoda. Na jednym z przystanków do autobusu wchodzi dwóch "dresów" - ja osobiście wolę określenie "rycerze ortalionu"... i zajmują ostatnie miejsca w autobusie - kanapa vel loża vipów. Nie wzbudziłoby to mojego zainteresowania i pewnie przez resztę drogi słuchałbym dalej ( nie świadomy ) muzyki, gdyby nie fakt że zadzwonił telefon i musiałem zdjąć słuchawki, żeby móc przez chwilę porozmawiać. Po zakończeniu telefonicznej rozmowy do moich uszu dociera wypowiedź jednego z "koneserów" dobrej muzyki: " Ja czekam na wypłatę....bo jak ją dostanę to sobie kupuje głośniki..." Chcąc nie chcąc-zaciekawiony tematem, przerwałem słuchanie muzyki na rzecz wiadomości z "tylej kanapy". Rozmowa rozwinęła się w najlepsze. Drugi z "drechów" zapytał jakie głośniki kupujesz ?? i gdzie je wstawisz ?? Odpowiedź przerosła moje wszelkie domysły.... CYTUJĘ: " Kupie kilka takich 200 -300 watowych i je wbetonuje w ścianę, tak po prstu zabetonuję.... zrobię sobie taką ścianę dźwięku i będzie za.....cie "

Szczerze powiedziawszy przy tym tekście to podstawki antywibracyjne pod kable wydają się być "logiczne"

Skomentuj

Beton, głośniki i niemetalowe sprężyny, to jest chyba nowy trend Audio, w jednym z linków podanych w niniejszym wątku można wyczytać że:

"Najlepsze efekty daje twarda mechanika , niekonwencjonalna, tj kolumny z żelbetonu zawieszone w punkcie centralnym {środek ciężkości } na niemetalowych spreżynach. Taka lewitacja ma zbawienne wręcz skutki w budowaniu mikro detali oraz niespotykanej w konwencjonalnych sposobach ustawień rozciagłości i kontroli basu."

i czytając dalej herezja się rozwija:

"Najlepsze efekty uzyskuje się projektując cały system tak aby twarda mechanika wystepowala na przemian z miekką lub pośrednią. Tu znakomicie sprawia się pumeks pod wzmacniaczem tudzież piłeczki od squasha. Rewelacja to wodne lub olejowe wypełniacze pod kompakty i transporty. Nic tak nie niweluje drgań jak balony z olejem wypoziomowane odpowiednio pod transportem cd"
                        Źródło: audiostereo.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                          " Kupie kilka takich 200 -300 watowych i je wbetonuje w ścianę, tak po prstu zabetonuję.... zrobię sobie taką ścianę dźwięku i będzie za.....cie "
                          Trzeba mu było powiedzieć żeby uważał przy tym i się przypadkiem sam nie zabetonował w tej ścianie :P

Zgadzam się z Piotrem. Do ludzi którzy naczytali się latami audiofilskich bajań trzeba przemawiać łagodnie, jak do zmolestowanego dziecka a wy zaraz z takim sucho i pryncypialnie... Pojawia się szok a zaraz później reakcja obronna i mamy takie rezultaty...
                          Trioda :)

"Pożegnał" konsolę, ma poparzone genitalia

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/poze...wiadomosc.html

Skomentuj

to tylko amerykanie tak potrafią :lol:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba swój narząd wsadził w tą konsolę, że go prąd dziabnął, albo jakiś wielki pechowiec. Sprawdzone przecież, że nawet sikanie na linię 600V nie zapewnia porażenia. Może faktycznie takie rzeczy tylko w USA.
                              Co do oszołomwsta w dziedzinie audio, to jak zwykle elektroda daje radę. Polecam ostatnie dwa tematy z DIY audio.
                              HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                              CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                              Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

http://www.wykop.pl/link/1024895/prz...mpaign=HityTop

Skomentuj

Tamże:
                                  kinlej 5 dni temu +273

Prawdziwy audiofil jak włącza muzykę to wychodzi z pokoju żeby dźwięku nie zakłócać.
                                  :thumbsup:

Skomentuj

po 5 latach obecności na forum, ciekawych dyskusjach, sporach i żartach, jeszcze ciekawszych znajomościach w realu, z bólem odkryłem, że nie jest to już moje forum... tu już tylko av mnie rozumie...

czytając Wasze posty po śmierci Wielkiego Patrioty, Wspaniałego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, stwierdzam iż ja tu nie pasuję. przeszedłem długa drogę od roku 2005, od idioty głosującego na SLD do patrioty. w najbliższych dniach wstępuję do PiS by czynnie się zaangażować w kampanię wyborczą Jarosława Kaczyńskiego, przyszłego prezydenta RP.

dziękuję za miłe chwile, życzę Wam abyście otworzyli oczy na Prawdę i serca na Polskę.

jutro likwiduję konto na Forum NIE
                                    http://forum.nie.com.pl/showthread.php?t=3391

Skomentuj

z audiostereo:

pyt: jak usunąc konto na tym forum?
                                      odp: Zalezy czyje jak odkryjesz jak usunac konto paltona zostaniesz czlowiekiem roku

Skomentuj

Świeże z elektrody:
                                        "Witam, mam taki problem, mianowicie poszukuje telewizora do 1300 zł. LED albo LSD, obojętnie ."

Skomentuj

Stare ale wkleję
                                          Model Siesta firmy Pro-Tonsil to duża, wolnostojąca konstrukcja dwuipółdrożna, trzygłośnikowa
                                          WOJCIECH PACUŁA
                                          http://www.highfidelity.pl/artykuly/0707/tonsil.html
                                          A mi się całe życie wydawało że konfiguracja D'Appolito z założenia jest dwu lub trzy drożna ale na pewno nie 2,5 way

---------- Post dodany o 19:12 ---------- Poprzedni post o 18:54 ----------

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                          LSD
                                          Głodnemu chleb na myśli

Skomentuj

Czaruję...
                                          X