Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale z tym zielonym to prawda jakaś, bo mam zielony kolor ścian pokoju i wreszcie nie narzekam na niedobór basu. W dodatku mam zielone zasłony i ogólnie zielony wystrój pokoju. Tylko sufit biały, chyba jutro przemaluje i zobaczę jakie efekty Tylko że nowy kolor pewnie musi się wygrzać...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      Tylko że nowy kolor pewnie musi się wygrzać...
      Nie zapomnij, żeby najpierw sezonować farbę przez rok, najlepiej otwarte pudełko na świeżym powietrzu :)

Skomentuj

Nie wiecie że są specjalne okulary audiofilskie zasłaniające oczy ? Czarny ponoć brzmi najlepiej :P

Forum nie działało więc trochę na AS narozrabiałem :P
        Kilka perełek :)
        Pacuła testował za jednym zamachem 400/510/600.
        I co dał radę?

Raz na pewien czas, CIR się napnie, spoci, i urodzi wielkopomną myśl, z której potem śmieje się pół Polski. I to jest właśnie ta chwila.

Sam jestem zdania, że każdy transport sprzętu lub kabli ma wpływ na ich właściwości soniczne. Klocki muszą trochę postać w określonych warunkach, żeby coś z tego było. Jak kupowałem kolumny (już wygrzane i z drugiej ręki), to dopiero po dwóch tygodniach cichego grania zdecydowałem się ich posłuchać na poważnie. Zaraz po podłączeniu, było tragicznie. A kablem wystarczy dobrze potrząsnąć, żeby stracić wszystko to, co zyskało się w procesie jego wygrzewania. Przynajmniej takie są moje doświadczenia - transport wyklucza słuchanie, potrzebny odpoczynek :)

Wszystko to tylko z jednego wątku :P

Skomentuj

dobre, ze tam nie zagladam...
          to fotum powinno się nazywać "a archiwum X..." albo "disney channel"
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie wiem co napisać...
            Facepalm-520x342.jpg

Skomentuj

Nie jestem wierzący, ale...o mój boże...

Skomentuj

"Czytam Twoje z reguły cenne i mądre wpisy od lat. Ale tu mnie rozczarowałeś. Nie mogę pojąć, jak można w żywe oczy zaprzeczać faktom. To co napisałeś jest wielkim kłamstwem. Rip bezstratny wypalony na CD-R po odsłuchu porównawczym z oryginałem z którego został zripowany, ma się tak do oryginału, jak to mówi Janek Tomaszewski, jak spłuczka klozetowa do Niagary. TDK do audio podbija wysokie tony, spłaszcza środek pasma, lokalizacja instrumentów na scenie zawęża się, i, co najboleśniejsze, brak tkanki w niskich rejestrach. Mam jeszcze CD-R Dysan do audio. Tutaj jest inaczej, góra jest łagodna i jest jej mniej niż na oryginale, stereofonia i głębia oddane są poprawnie, jednak znowu bas kuleje. Najsmutniejsze jednak jest to, że te kopie po kilku latach rzężą jak radiomagnetofony jamniki, pamiętasz je? Gdy tymczasem taki Sylvian z 89 roku jest niedościgłym wzorem CD. Nie interesują mnie techniczne dywagacje, interesuje mnie to, co słyszę, a nie to, co widzę na wykresach. Rozpoznam za każdym razem producenta CD-R ze słuchu, ktoś zmienia mi płyty w odtwarzaczu, a ja mówię kiedy jest Sony, kiedy TDK. Dlatego, że słyszę. Ludzie słuchają, ale nie zawsze słyszą. Jak widać, takie same próbki, dla mnie nie są takie same. Chyba jestem geniuszem... :-)

Źródło: http://www.audiostereo.pl/cd-czy-dac.../page__st__150
                Copyright © Audiostereo.pl "

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                  Nie jestem wierzący
                  Szatanista

ale...
                  o mój boże...
                  Jest nadzieja :flapper:

AS to prawdziwa skarbnica... Czasem tam zaglądam... Oczywiście można mieć podejście typu stricte ukierunkowanego i wtedy można wyciągnąć parę konkretnych, przydatnych informacji, ale jak tak czasem czytam jakiś wątek post po poscie... Najbardziej podobają mi się wypowiedzi z zaimplementowanym "jakby": kolumny jakby znikały, średnica jakby wyszła do przodu, wysokie jakby złagodniały a gość z klawesynem jakby siedział w szafie - ale jakby otwartej :flapper:

http://www.youtube.com/watch?v=JgD7c...eature=related od 3:48....

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                    Szatanista
                    To też wierzący. Tylko głosuje na opozycję :)

Skomentuj

Nie na temat...

Nie jestem wierzący
                      Szatanista ale...
                      o mój boże...
                      Jest nadzieja:flapper:

Tia, nadzieja. A ziemia jest płaska i słońce krąży wokół niej :P.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Tia, nadzieja. A ziemia jest płaska i słońce krąży wokół niej :P.
                        A jest inaczej?! Rany...!

Skomentuj

Nie na temat...
                          Czekaj tylko cwaniaczku, heretyku, ateisto szatański. Kaczyński dojdzie do władzy to wypędzi z ciebie ten cyniczny prześmiewczy ton przeczący świętym doktrynom religijnym i pierwszy na stosie zapłoniesz. Tuż obok mnie pewnie .

Skomentuj

Nie na temat...
                            Kaczyński dojdzie do władzy
                            Nie strasz bo w nocy spać nie będę mógł.

Skomentuj

Nie na temat...
                              To co panowie, pewnie w niedalekiej przyszłości jakiś grill we wspólnym gronie? Ogień święty nam ochoczo i bezinteresownie - w imieniu tzw. miłości bliźniego - podłożą :P
                              Last edited by Racjonalny; 08.10.2011, 16:11.

Skomentuj

Nie na temat...
                                To co panowie, pewnie w niedalekiej przyszłości jakiś grill we wspólnym gronie? Ogień święty nam ochoczo i bezinteresownie - w imieniu tzw. miłości bliźniego - podłożą :P
                                Wolał bym jednak nie za 1h się przekonamy.

Ig Noble rozdane :P
                                http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/a...9,artykul.html

---------- Post dodany o 20:39 ---------- Poprzedni post o 20:08 ----------

Mężczyźni mają dwa uczucia: głód i podniecenie. Jeśli zobaczysz go bez erekcji, zrób mu kanapkę.
                                :lol:
                                http://zdrowie.onet.pl/newsy/mezczyz...5,artykul.html

Skomentuj

Nie na temat...
                                  to ja przyniosę kota...
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Jakiś niebieski badziew po lewej stronie zasłania tekst.

Skomentuj

Wg mnie bocznikowanie to jedna z dróg do braku zgodności fazowej.
                                      http://www.audiostereo.pl/skladanie-...ica_87305.html

Skomentuj

Boję się otwierać ten link

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Wg mnie bocznikowanie...
                                          Czy to ma coś wspólnego z boczniakami? Bo jeśli tak to, nie powiem, boczniaki jak najbardziej... Jeszcze dobrze przyrządzone... mmm... idę do kuchni...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X