To bzdura jest.
Moja strona firmowa www.europrosument.pl według statystyk google analitics ma średnio 140-150 nowych odwiedzin dziennie a to nawet nie potrafi zliczyć ile mam odwiedzin i pokazuje <10. Wartość sklepu wyceniło na ponad 8tys. Za sam sklep jak projektujemy bierzemy od 3000zł wzwyż. Za taki jak ten to z 5000zł (bestsellery ,faktury , powiadamiania, mailingi itp mnóstwo dodatków) mowa o cenach w Wałbrzychu za taki w Warszawie rozmowa zaczyna się od 10 tyś.
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Dla uzmysłowienia jak bardzo myli się tamta strona podam na przykładzie listopada:
średnia dzienna ilość unikalnych odwiedzin: 930
średnia dzienna ilość wizyt: 2021
średnia dzienna ilość wyświetleń strony: 125210
No to teraz niech ktoś oszacuje wartość serwisu :lol:
[ Dodano: 2009-12-01, 08:47 ]
Zamieszczone przez Overclocker
Trudno się zgodzić z tym, że nie ma reklam, ponieważ są.
Owszem są, ale zyski z nich nie pokrywają nawet 1/3 kosztów utrzymania serwisu. Nawiasem mówiąc reklamy google'a widoczne są tylko dla niezalogowanych. Poza tym uważam, że reklamy nie są natarczywe i nie podnoszą za bardzo adrenaliny oglądającym.
idąc tym tropem to można posądzić forun, że reklamuje również seasy, vify, tonsile, scan speaki, polinka i jeszcze pewnie innych producentów kabli, kondensatorów, mdf'u, forniru i czego tam jeszcze... a tutaj przecież nie o to chodzi. Mamy rozmawiać bez wymieniania nazw? Jak jakiś głośnik jest stosunkowo dobry i do tego tani i można go polecić to czemu tego nie robić? Jak ktoś pyta o doradzenie przetwornika to nie napiszesz mu żeby kupił głośnik z membraną węglową czy celulozową o parametrach takich i takich tylko piszesz "kup stxa, tonsila, vife czy seasa bo ten gra tak a tamten trochę inaczej".
Nie rozumiem tej nagonki na ludzi, którzy polecą STX'a - i tutaj nie chodzi tylko o to forum tylko jakoś tak ogólnie się przyjęło.
A co do forum, jego wartości i reklam - myślę, że warto tutaj spojrzeć raczej na wartość merytoryczną zawartości diyaudio.pl a ta jest niewątpliwie co najmniej na poziomie dobrym. A reklamy... jakie reklamy? :razz:
Dla uzmysłowienia jak bardzo myli się tamta strona podam na przykładzie listopada:
średnia dzienna ilość unikalnych odwiedzin: 930
średnia dzienna ilość wizyt: 2021
średnia dzienna ilość wyświetleń strony: 125210
No to teraz niech ktoś oszacuje wartość serwisu :lol:
[ Dodano: 2009-12-01, 08:47 ]
Trudno się zgodzić z tym, że nie ma reklam, ponieważ są.
Owszem są, ale zyski z nich nie pokrywają nawet 1/3 kosztów utrzymania serwisu. Nawiasem mówiąc reklamy google'a widoczne są tylko dla niezalogowanych. Poza tym uważam, że reklamy nie są natarczywe i nie podnoszą za bardzo adrenaliny oglądającym.
No i stx.pl ma tu darmową reklamę.
Tu tzn. gdzie ? :roll:
Serwis jest wart, tyle ile jest w stanie za niego zaoferować potencjalny nabywca....Owszem ktos se moze wycenic na 30tys, albo firme na 2mln...co z tego jak na rynku realna wartosc jaką osiągnie to 1/10 jak nie mniej
Proste:)
Skomentuj