TatoTurbo, jako ze jestes "weteranem" i dawno sie tutaj nie pojawiales to zapytam - co ciekawego kombinujesz?
Postanowiłem poprawić walory estetyczne reszty moich przewodów. Ale wcześnie wkurzyła mnie wyskakująca wtyczka IEC z amplitunera i tak narodziła się myśl o budowie kabla zasilającego :) innego niż zwykły przewód z Liroja. Szukałem tych oplotek ale bez szans.
poszukaj w marketach, są linki gdzie jest oplot chroniący line "właściwą", i jak troche się tym pobawić to można rozdzielić je ... i masz wtedy prawie że "ałdjofilskie" oploty ... bo do ałdjofilskich brakowało by wrzucenia wszystkiego w zbrojony wąż ogrodowy :lol:
poszukaj w marketach, są linki gdzie jest oplot chroniący line "właściwą", i jak troche się tym pobawić to można rozdzielić je ... i masz wtedy prawie że "ałdjofilskie" oploty ... bo do ałdjofilskich brakowało by wrzucenia wszystkiego w zbrojony wąż ogrodowy :lol:
Byłem dziś:
castorama ..mieli przewód 20zł/m :/ żadnych fajnych wtyczek
liroj ...wtyczka z foty 9zł a miały być również niebieskie wyglądające pro-audio+ ...niestety brak
obi ...brak wszystkiego nuda mieli fajny kabel HDMI w oplocie czarno-złotym za 79zł/2m
Jeżeli chodzi o liny to nie pozostaje nic innego jak sklep żeglarski. Ogrodowy odpada :)
Czekam jeszcze na odpowiedź z oplotów. Wtyczki znalazłem ojady na allegro ale 150zł/para :/
Jak dadzą znać, to pochwal się na forum. Zabierałem się dwa tygodnie temu za napisanie maila do nich ale na zbieraniu się skończyło :mrgreen: . Jeśli będą chętni do sprzedaży detalicznej to fajnie, jeśli hurtowej to może jakieś małe zamówienie grupowe (oczywiście jeśli będą chętni) :grin:
"Z przykrością informuje że nie prowadzimy sprzedaży detalicznej, nasza technologi uniemożliwia założenia oplotu we własnym zakresie.
OPLOT wykonywany jest przez nas na wskazanych lub powierzonych przewodach o średnicy ZEWNĘTRZNEJ do 7mm, minimalne zamówienie wynosi 100mb."
firmy VIaBlue jak już wczesniej Chilihead zaznaczył
Zamówiłem Viablue bo estetycznie najbardziej mi się podoba. Biorąc pod uwagę, że lina będzie kosztowała przybliżona kwotę to wole już nie kombinować bo skończy się to podwojeniem wydatków. Przewód oraz wtyki czekają.
Faktycznie jest to towar deficytowy. Na ebay'u tez szukałem - lipa albo złe słowa kluczowe
zwykle oploty nylonowe, mają 3 kolory czarny, szary i czerwony
Jest wiecej kolorów, siedze w tym od dłuższego czasu.
Prosze też o ruszenie głową, tyle u nas ludzi lubiących ROCK, METAL, a raczej ubierających sie w sprzęt typu GLANY, a na allegro sa sznurowadła do glanów lub skejtów, one są bardzo dobrym oplotem, no i macie w jakim kolorze chcecie. Oplot na koncach warto zabespieczyć albo jakąś koszulką termokurczliwą, albo złączem, co do koszulek chinole to szajs, wyginają sie jak mordy produkujących je ludzików podczas ugryzienia gumy SHOCK :) Jeżeli ktoś pakuje się w hajend to polecam viablue, koszulki cardas, oraz wtyki jakiś lepszych firm...co do kabli...hmm wolna amerykanka, wg mnie te po 7-15zł za metr to rewelacja dla nas, czystość miedzi i jej parametry przewyższają kabelki niektórych producentów... pzdr :)
[ Dodano: 2010-01-07, 01:05 ]
producentów ktorzy robią gotowce...zeby nie bylo wątpliwosci :)
Skomentuj