Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laptop do 3000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

laptop do 3000zł

Panowie bardzo szybki temat: Zadzwonił znajomy z prośbą żebym mu polecił laptopa za ok 2500 do 3000zł, ma to być stabilny laptop do pracy a nie jakieś świecidełko ze zbędnymi bajerami typu karta TV itd... Do jutra muszę coś wyszukać :roll: Proszę o jakieś sugestie

http://www.komputronik.pl/index.php/...0GB_-_VHP.html

http://www.komputronik.pl/index.php/...GB_-_W7HP.html

http://www.komputronik.pl/index.php/..._NX624EA_.html - 5 Godzin na aku :)

Wszystko zależy czy będzie go bardziej nosił czy żeby na nim na biurku pracował.

Jak nosić to 15 cali i duży aku a jak na biurku to 17" z płeną numeryczną (rachunki fakturyi numerki :P )

Dwurdzeniówka, 3-4 GB Ramu, dysk 320 - 500 :) Grafa zależy co będzie robił :)

No i Vista się nie opyla wolę W7 :)

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item858766990_...led_3lata.html

http://www.allegro.pl/item868131929_...120gb_3yr.html

jak ktoś miał serię E w łapach....i bawił się nimi trochę to doskonale wie czemu ten sprzęt się kupuje ;p
      metalowa pokrywa matrycy ...zresztą cały korpus to jakiś stop...mało gdzie tam plastik jest ;p...... dobre osiągi, długa praca na aku..... mam ich kilka w firmie i to obecnie najtrwalsze lapki do pracy (do zabawy, grania to sie nie nadają...zreszta jak 99% lapkow ma rynku ;p)

najlepiej jeszcze gdybyś kupił z biznesową gwarancją .....(tak jak ten z drugiego linka)

tak z innej beczki miesiąc temu w moim d630 padła bateria .....zgłoszenie na stronce della i ...po paru dniach do mojego domu puka kurier z nowiutką baterią ...w pudełku kartka z prośbą o odesłanie starej na wskazany adres... oczywiście paczka na koszt della ;p

kiedyś upadł mi z dachu.... na czas naprawy starego dostajesz sprzęt zastępczy ! . ..a nie bujanie się jak z asusem, acerem itp zabawkami swiecidełkami......ze łaskawie po 3 tyg dostaniesz naprawionego .....a przez te 3 tyg jesteś bez lapka ....
      csbiczek .......pomysl o tym ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
        tak z innej beczki miesiąc temu w moim d630 padła bateria .....zgłoszenie na stronce della i ...po tygodniu do mojego domu puka kurier z nowiutką baterią ...w pudełku kartka z prośbą o odesłanie starej na wskazany adres... oczywiście paczka na koszt della ;p

kiedyś upadł mi z dachu.... na czas naprawy starego dostajesz sprzęt zastępczy ! . ..a nie bujanie się jak z asusem, acerem itp sprawy ...ze łaskawie po 3 tyg dostaniesz naprawionego ..a przez te 3 tyg jesteś bez lapka ....
        csbiczek .......pomysl o tym ;p
        i o coś takiego głównie chodzi mi! :wink: To ma być lap do pracy a nie świecidełko pierdzidełko, ma być solidny i mieć cacy serwis

Skomentuj

To niech kupi jakiegoś HP z Intelem , w tej cenie to C2D i grafiką przynajmniej klasy HD3200.

Skomentuj

przestan takero ........ jak ma byc do pracy nie do zabawy to tylko E .... z biznesową gwarancją.......

wez sobie E do łapek to zobaczysz... jak bym ich nie miał to bym o nich nie pisał ;p
            HPki w klasie biznes przy latitiudach E to jak
            porównanie wiertarki toya.....do Hilti..... (a ponoć to i to wierci dzióry) ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              To niech kupi jakiegoś HP z Intelem
              bardzo pomogłeś... Proszę o konkretne modele które są warte uwagi... Tak myślałem żeby brać della(tylko nie wiedziałem jakie modele) i bawolek mnie w tym utwierdza

Skomentuj

Ja ze swojej strony polecę Della Studio 1555, obojętnie w jakiej konfiguracji. Ja mam akurat T4300, 3GB, 320GB, ATI4570 i standardowo była Vista HP. Zamówiłem za 100zl 7HP, przysłali mi ze Stanów w jakiś tydzień. Teraz sprzedają już z 7ką. Szukałem laptopa dość długo i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Bateria w pełni naładowana starcza na 5h surfowania po necie w trybie oszczędnym, dodatkowo gwarancja D2D, elegancki i minimalistyczny design. Minusy: świecąca pokrywa, widać każde dotknięcie, ekran glare (błyszczący - niby lepsze kolory, ale jak się siedzi tyłem do światła to masakra, lusterko normalnie). Poza tym śmiga i jest gites =] Nawet większość nowych gierek śmiga na natywnej rozdzielczości (1366x768). Przerzuciłem sobie tylko pasek windy na bok, aby się wygodniej pracowało (wysokość obszaru roboczego). Licząc razem z dopłatą do 7ki wyszedł mnie 2699 w komputroniku.
                jak ma byc do pracy nie do zabawy to tylko E .... z biznesową gwarancją.......
                No zależy do jakiej pracy, jak coś niegroźnego to chyba nie ma po co przesadzać. Ja swojego kupiłem też do firmy (na razie stoi w domu), docelowo do dojazdów do klienta.

Skomentuj

Ja bym Ci proponował http://www.komputronik.pl/index.php/...20678_LED.html
                  Mam go w domu i idealnie się spisuje..
                  nie będe się rozpisywał co on ma, bo wszystko jest na stronie
                  PS fajną funkcja jest u niego nagłośnienie 5.1 :razz:

Skomentuj

Tylko DELL.

Skomentuj

dlaczego?
                      każdy proponuje co sam ma :lol:
                      ja bym brał lenovo... :razz:

Skomentuj

heh roznych lapkow troche mialem ...i wcale nie jest tu tak ze kazdy proponuje to co sam ma ...a jezeli ktos tu tak robi to przykro mi ze jest takim ignorantem ...

idea pady sa ok .....ale trwałoscią ustepują serii E della ;p to raz....

dwa odkad IBM juz nie przykleja swojego logo na produktach ktore zawsze dla nich lenovo robilo to juz nie to samo ......(seria T zreszta mialem t41 przez jakies 2 miesiace ;p)

3 wybacz...ale taki serwis jaki masz posiadajac biznesowa gwarnacje della ...to niestety nie pochwali sie KOMPLETNIE ZADEN inny producent.... dlatego tez dell wygrywa przetargi dla korporacji w ktorych w razie awarii klient musi miec odrazu zastepczy komputerek...

powiem wam szczerze ze taka gwarancja to smieszne pieniadze....a jak jest fajnie jak ci sie cos spierdzieli i na czas naprawy masz kompa zastepczego i nie musisz sie wkurzac ze jestes 3tyg bez kompa...a u niektorych to dluzej trwa heh .......

ktora z firm zrobi ci tak jak ja mialem z baterią w swoim latitude ? ...napisalem maila i bez zadnych szczegolowych weryfikacji po paru dniach kurier przyniosl mi nową ....i dopiero wtedy wkladam w pudelko swoją starą i odsyłam do della....

na takie rzeczy tez sie na pewnym etapie patrzy ....o ile kiedys lapek sluzyl mi bardziej do domu o tyle teraz niewyobrazam sobie ze w razie awarii zostaje bez lapka......
                        zreszta nie trzeba tylko pracowac.... jak to twoj jedyny sprzet i tydzien przed sesją ci pada...to troche by bylo nie halo nie miec go przez 3 tygodnie ....

dlatego seria E della ----bo jest najtrwalszym obecnie lapkiem na rynku do zastosowań "cywilnych" ........a osiagi są ok do pracy, matowa matryca..... itd..
                        do tego gwara biznesowa dla spokojnosci sumienia ;p

dla mnie to juz koniec tematu ....

Skomentuj

nie mówię, że ja proponuje to co mam... ale nie kupuje badziewka..
                          to nie jest tak do Końca jak mówisz z tą gwarancją co do wymiany sprzętu itd..
                          ja akurat miałem wadliwy sprzęt bo coś było nie tak z klawiaturą, poszedłem do sklepu i od razu na miejscu został wymieniony na inny... a poza tym dużo osób go kupuje, nawet możesz to zobaczyć w komentarzach na komputroniku, więc to nie jest tylko moje zdanie. w tej cenie jest jeden z najlepszych... poza tym opinie ma 10 na 10 no może 9.80 na 10.... co do wyglądu ma bardzo fajną obudowę która się tak łatwo nie rysuje...

Skomentuj

To ja tak na marginesie dodam, że jak laptopy to tylko z procesorami Intela. Niestety AMD zostało w tej materii już dawno z tyłu i podziwiam ludzi, którzy kupują notebooki z procesorami Turion czy Athlon.
                            Jeżeli chodzi także trochę o fundusze to zdecydowanie najbardziej opłacalną jednostką jest Pentium Dual Core, który to różni się od Core 2 Duo tylko pamięcią cache 2 poziomu a wpływ na wydajność jest mały. W przypadku porównywania C2D i PDC warto patrzeć w zasadzie na megahertze.

Co do HP miałem styczność tylko z dwoma i nie polecam ze względu na jakośc wykonania (słabej jakości plastik ,pękająca ramka wokół obudowy ,straszne grzanie się ale to pewnie dlatego, że z procesorem Turion ). Lenovo to już dla mnie wyraźny spadek jakości w porównaniu do IBM ( jak dla mnie zwykła budżetówka ).
                            Pozostaje chyba tylko DELL.

Skomentuj

ja akurat miałem wadliwy sprzęt bo coś było nie tak z klawiaturą, poszedłem do sklepu i od razu na miejscu został wymieniony na inny...
                              heh tak ....a jedz do miasta w którym nie ma komputronika ;p
                              proszę Cię zebyś rozróżniał to co robi dla ciebie sieć sklepów od tego co oferuje ci producent (serwis producenta) na całym świecie ;p ......

ze sprzetem ...no niestety mamy takie czasy że ktoś kupił sobie pierwszego lapka i napisał opinie ...nigdy innego w rekach nie miał .... nie ma porównania ...nie spotkał się z koniecznością użycia serwisu producenta... więc jasne ze dla niego jego wlasny sprzęt jest najlepszy jaki można mieć w końcu to jego jedyny najukochanszy lapek ;p ...i ma super opinie .......szkoda że sa to ciagle opinie .....wsród takich samych ludzi jak ten co kupił ;p .....

nie umniejszam za bardzo Ideapadom ......bo kolega go ma bawiłem się cały dzien jednym z modeli 13" i tez mi się podobał .......(choc patrac na cale lenovo to gdy produkowało dla IBMa to ich wyroby były o klase wyżej niż obecnie)

co dalej nie zmienia faktu ze wykonaniem moze sie schować do latitiuda E ....
                              i serwis producenta odkąd nie jest to IBM mozna sobie w d...e wsadzic ;p

mi jezeli chodzi o ergonomię to ze sprzetów ktore miałem najbardziej podbał się FS Lifebook z serii S ... (FS Lifebooki robiło swietne ;p amilo to padło straszne ...)
                              wszytkie jakie potem mi się przewineły (głownie delle) chowaja się pod tym wzgledem ...

ale serwis FS to o pomste do nieba woła.... jak siękumplowi amilo ugotował to nie miał kompa 35dni ! ........

patrząc na wykonanie i serwis only latitude from dell !!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                                ze sprzetem ...no niestety mamy takie czasy że ktoś kupił sobie pierwszego lapka ...nigdy innego w rekach nie miał .... nie ma porównania ...nie spotkał się z koniecznością użycia serwisu producenta... więc jasne ze dla niego jego wlasny sprzęt jest najlepszy jaki można mieć w końcu to jego jedyny najukochanszy lapek ;p ...i ma super opinie .......szkoda że wsród takich samych ludzi ;p .....
                                hmm tak zapytam, czemu sugerujesz że innego lapka nie miałem w rękach??
                                dla twoje świadomości bawiłem się niejednym, i ten mi najbardziej podpasował, dlatego tez go kupiłem...
                                poza tym mam znajomego który mi go polecił co się tez zna na lapkach bo pracuje już długo w tych rzeczach...

Skomentuj

nie sugeruje Ci ze sie zadnymi nie bawiłes........

napisałem ci skad bierze się na necie 99% opinii ....i nie chodzi tylko o opinie o lapkach ;p

PS ...paru godzinna zabawa.. niestety nie powie ci prawie nic o lapku ........

minimum 1 caly dzien trzeba sie tym bawić .....
                                  troche roznych zabawek sprzedawałem ......ze wzgledu na moje zajecie lapki u mnie w firmie mają straszną prace ..... czasem troszke pada snieg... troche deszcz.... temperatury przerózne ......troche mi sie tego sprzetu przewineło ....... nie pisze o zadnym ktorego przynajmniej 1 dzien ostro nie meczylem :)

EOT dla mnie :) ...

Karol ...idz do salonu wez do ręki latituda E i zobaczaszy czym jest twoj idea pad przy nim ...juz w samym dotyku i kilkukrotnym otwarciu matrycy ;p
                                  naprawde zrob sobie taki test... ;p

Skomentuj

Lenovo, koń by sie usmiał... toc to gorsze dzis od Acera...

Skomentuj

No Panowie ładna dyskusja :wink: Czyli pewnie padnie na któregoś z polecanych delli :wink: Czekam jeszcze na dodatkowe sugestie ale raczej sprawa już jasna, takiej pomocy właśnie potrzebowałem :mrgreen:

Skomentuj

widzę że dość wrogo jesteście do niego nastawieni...
                                        a pegelmesser, jak z takim tekstem wychodzisz, to powiedz czy miałeś z nim jakąś styczność ? napisz coś może to pogadamy...
                                        jak za tą cene to jest dobry jakościowo i ze jako gwarancji nie musiałęm tak wykorzystywać zbytnio, tyle co mi w sklepie odrazu wymienili to sie nie bd tak wypowiadał, duża popularność jest tego sprzętu i każdy go chwali.... dobre ma parametry jak i w gierke mozna na nim zagrać ... chodz wiem że nie do tego csbiczek, go potrzebuje czy jego znajomy...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X