Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laptop do 3000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozpisywał się nie będę ale też polecam Della.
    Mam ja, żona też służbowy, w pracy 3 szt. i żadnych problemów.
    Jedynie weź pod uwagę że z kartą ATI może być problem pod Linuksem ewentualnie (chodzi o wydajność).

Skomentuj

komp będzie zamówiony w jakimś niewielkim sklepie(więc na miejscu nie dadzą innego jak w przypadku Karol22m) więc gwara door to door będzie miłym rozwiązaniem w razie czego

[ Dodano: 2009-12-28, 21:28 ]
      Jedynie weź pod uwagę że z kartą ATI może być problem pod Linuksem ewentualnie (chodzi o wydajność).
      linucha nie będzie bo to pospolity zjadacz chleba będzie go używał i nie będzie czasu na zabawę

Skomentuj

widzę że Della jesteście anstawienii jak checie może wam lepiej podpasuje do biura czy gdzieś, ja po prostu bronie lenovo boco poniektórzy go nie mieli i mówią o nim niewiadomo co... a bawolek, miałeś lenovo na gwarancji, że mówisz że jest ciężko z gwarancją czy coś... a miałeś go na gwarancji w praktyce a nie sugerując się wypowiedziami kogoś że tak o niej mówisz?

[ Dodano: 2009-12-28, 21:42 ]
        ploter, te lapki co zaproponował to dużej popularności nie maja... nie wiem jak lenovo ale ten dell ma matryce made in china

[ Dodano: 2009-12-28, 21:46 ]
        a o którym dokładnie modelu mówisz ? np http://www.komputronik.pl/index.php/...0GB_-_VHP.html ma średnią opinie....csbiczek, może porównać co piszą o lenovo a co o tym... tutaj na forum widze , że macie produkty dell a nie lenovo i go popieracie i z tego co widzę ja mam tylko lenovo. wiec paru na jednego... nie chce mi sie z wami kłucić...

[ Dodano: 2009-12-28, 21:52 ]
        pegelmesser, możesz mi powiedzieć na jakiej podstawie to sugerujesz?? bo jak narazie zachowujesz sie jak kozak choć nic nie napisales na ich temat...

Skomentuj

A ja tam kupilem LENOVO Y550 i jestem bardzo zadowolony dysk 320GB, 3 GB RAMU, grafa Geforce 130GT :) Lekki, ladny obraz no i bateria 4 godziny trzyma wiec jest ok )

Tyle jest tych firm i modeli ze mozna dostac teraz kota, szukajac czegos dla siebie

Skomentuj

Siedzę o kilku lat w branży IT i wiem, że jeśli chcesz mieć dobrego lapka to tylko Lenovo, Dell i ostatecznie Asus.
            Jeżeli coś solidnego w tej cenie to: Lenovo, wykonanie tej serii (poniżej) na wysokim poziomie.
            http://www.komputronik.pl/index.php/...24902_LED.html
            Jeżeli możesz trochę dołożyć to ten jest idealny(może w innym sklepie jest taniej) http://www.komputronik.pl/index.php/...26122_LED.html
            model procesora
            P7450 (2.13 GHz, 3MB cache), karta graficzna NVIDIA GeForce GT240M (DirectX10, SM 4.0, PureVideo)
            Na nim możesz już coś w 3D zrobić bez męki...

ewentualnie ten trochę słabszy i tańszy: http://www.komputronik.pl/index.php/...26885_LED.html

Skomentuj

temat już raczej zamknięty, padło na della teraz tylko kwestia wyboru ale to już problem znajomego, ma propozycje niech myśli :wink: Do 3D to lap nie będzie więc grafa nie musi być dobra :wink: Patrząc na te maszynki korci mnie teraz żeby blaszaka sprzedać i kupić lapka :mrgreen:

Skomentuj

w takim razie czemu padło na della, w czym jest lepszy ? :wink:
                ale doba jak temat zamknięty to ok :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
                  w takim razie czemu padło na della
                  serwis i gwarancja biznesowa

Skomentuj

Serwis hmm...
                    Jak się tak psuje to serwis musi być dobry, żeby się wyrobić :-P - żart
                    Wg mnie nie wybrałeś najlepiej. Moje propozycje były lepsze. Chociażby obudowa Leonovo jest metalowa, co jest rzadkością w tej cenie. No i wbudowany subwoofer. W Y530 dodatkowo głośniki surround- w sumie 5 głośników - Home theater ;-)
                    Obejrzyj prezentację:
                    http://www.komputronik.pl/index.php/...21982_LED.html
                    PAMIĘTAJ, ŻE TAMTE WCZEŚNIEJ POKAZANE MAJĄ JESZCZE LEPSZE PARAMETRY niż ten na animacji :-)
                    Dodam, że posiadam jeden z modeli, także nie mówię Ci tego na podstawie jakichś opinii z internetu napisanych przez osoby, które nigdy z nim nie miały do czynienia heh.

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                      No i wbudowany subwoofer.
                      :lol: tym to raczej mnie rozbawiłeś...
                      W Y530 dodatkowo głośniki surround- w sumie 5 głośnikó
                      takie 5 głośników raczej mnie nie bawi...

Skomentuj

Jak się tak psuje to serwis musi być dobry, żeby się wyrobić :-P
                        No wlasnie dlatego ze sie nie psuje to sewis moze sobie pozwolic na takie ekstrawagancje jak przyjazd do klienta zeby zmienic ulamany przycisk na kawiaturze...

Skomentuj

csbiczek jak wolisz. Wiadomo, że to nie są nie wiadomo jakie głośniki, ale grają lepiej niż przeciętne w laptopie.
                          Wyraziłem swoje zdanie i to wszystko.
                          Jak uważasz. Twoje pieniądze.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Twoje pieniądze.
                            chyba nie czytałeś całego tematu...
                            Wyraziłem swoje zdanie i to wszystko.
                            ja też

Skomentuj

Akurat co do LENOVO Y530 musze sie zgodzic ze jest naprawde swietnie wykonany, glosniki itp te cale 5 surroundow i inne to raczej taka ciekawostka :) troche robi sie taka przestrzen brzmi to nie najgoirzej no ale wiadomo

Ja mam Y550 i powiem ze glosniki graja naprawde czysto i glosno, po pierwszym odpaleniu naprawde bylem zaszokowany :))) nie tak jak na innych laptopach gdzie sie zrobilo glosniej i trzeszczalo wszystko ))))

Lenovo to nie jest zla opcja, mozliwosci/cena stoja na bardzo wysokim poziomie.

Ale wiadomo ILE MAREK, ILE MODELI, kazdy lub cos innego, jednemu nie odpowiada kolor, drugiemu ksztalt itp )

Skomentuj

raffal81 niech bierze Della, skoro o gwarancję chodzi, że nie musi wychodzić z domu realizując ją ;-P (coś za coś)
                                To jest jak z głośnikami na forum - jak zakładam temat to ile odpowiedzi to różne zdania- i tak oto robi się mętlik w głowie :-P

Skomentuj

Witam ja ostatnio zakupiłem http://www.komputronik.pl/index.php/...VG_JX025V.html jak na razie sprawuje się bardzo dobrze.

Skomentuj

errorexe1929 zalezy do czego go używasz, ja do wszystkiego. Ale mity o tym że ASUS czy ACER to firma do dupy mozna sobie wsadzić. Ja mam Acera i nie narzekam, jedyne co zrobiłem źle to zajezdziłem baterie po niecałym roku uzytkowania przypadek...zamiast wyłączać kompa zostawiałem na czuwaniu cały czas i tak mi baterie żarł, podłączałem rzadko i teraz mam nauczke...a poza tą wadą popełnioną przezenie...hmm rewelka. Cena zmieniła sie ale nie o 500 czy 1000zł a o raptem 200-300zł wiec wydaje mi sie że dobry sprzet kupiłem. Mowa o ACER Aspire 6930G. Czym różni sie HP w tej cenie? napewno nie ma takich parametrów jak ACER, są sporo gorsze, ale za to jakośc wykonania jest lepsza(chociaz ja nie narzekam, wszystko gra na 102) plastik jest bardziej fantastik w HPkach DELLach itd :)

Skomentuj

HP,eki maja gow...... serwis ja sie o tym kiedys przekonalem ))

Mam w domu 2 acery, lenovo i comaq'a i co moge powiedziec:

compaq niezniszczalny

Acery no coz nie sa to nowe modele ale cena byla bardzo okazyjna

LENOVO uzywam od pol roku, zadnych zastrzezen moze z wyjatkiem chropowatosci TOUCH PADA, kiedy ma sie spocone rece ciezko dziala ))

Co do baterii, ja sobie zalatwilem baterie rowniez w COMPAQ'u, ale w leneovo staram sie nie popelniac tego bledu.

Mam wyjeta baterie i raz na tydzien wkladam ja i laduje i rozladowywuje tak do 50% i chowam ponownie.

Bateria ma swoj limi/cykli ladowania. Dlatego zawsze nie wazne jak bedziesz ochodzic sie z bateria straci ona pozniej swoja pojemnosc.

Mi w Lenovo na razie trzyma ok 4 godzin wiec jest ok :))))

Skomentuj

odkad lenovo "odeszlo" od ibma to ich serwis to kupa przychodzisz...oddajesz...i czekasz łaskawie najpierw na decyzje czy aby przypadkiem czegos nie zrobiles specjalnie ....a potem 3 tyg na serwis (Dawid-SS kolega z firmy mial takie doświadczenia ;p, ich serwis nie rozni sie niczym od acera, itp domowych firm ! ).............. zawiasy ..no coz dużo sie włóczymy...kumpla z firmy lenovo po używaniu podczas jazdy autem to po nie calym roku matryca zaczęła latac jak szmata......ale tak to jest jak zawiasy sa mocowane do obudowy w jednej płaszczyźnie ! = twardo trzymają ale jak drga to nie wytrzymują długo ....... ;p (zresztą taka sama przypadłość miały stare latitude np d600 ;p ktory i tak uchodzil za tego niezniszczalnego ;p ).....
                                        baterie...wybaczcie absolutne minimum to 1 cykl dziennie ... żywotność heh .... della baterie wytrzymują 2 razy więcej cykli ;p ....sprawdzone empirycznie

ja rozumiem ze wielu uzytkownikom takie cos jest niepotrzebne... ale po co tutaj powielacie cos z netu, i porównujecie do siebie coś co naprawdę jest dedykowane do innych ludzi ....

wiecie tak naprawdę to sprzęt dedykowany dla biznesu gorszej firmy będzie dużo lepszy niz lepszej firmy z niskiej półki......(bajer w tym ze ile takich firm ma takie sprzety w ofercie ;p ??)

dziwne tutaj porównania robicie jak ktoś choćby po budowie baterii, albo tej własnie niby ubogiej grafice czy obudowie ze stopów metali nie widzi ze te delle to po prostu niezniszczalne sprzety biznesowe to troche ma kiepskie o tym pojecie (lub marketingowe, albo po prostu bez dłuzszego doswiadczenia ...pobawic sie 30 minut w sklepie to wiecie .....) .....i jeszcze porównuje to do przeznaczonych dla przeciętnego kowalskiego domowych świecidełek ;p

niektórym lapek to rzadko kiedy opuszcza biurko w domu.... niektórzy są "z IT" ... w sensie sprzedawcy Ci to już w ogóle często takie pierdoły piszą że głowa boli......

juz pisałem ze u mnie te sprzęty lekko nie mają np wczoraj podczas opadów śniegu na dachu bloku ;p

a ja to pisalem z perspektywy hardcorowego end usera....

po prostu weźcie do reki tą serię E... z wszystkim co tu wymieniacie i sie SAMI PRZEKONACIE ;p ...

PS lenovo nie ma nawet w ofercie takiej gwarancji ;p .... jak byl IBM to była ...prosta sprawa.. jakość to nawet nie połowa tego co było w IBM i nie pierdzielcie głupot, to po prostu obecnie firma dla trochę bardziej wymagających użytkowników DOMOWYCH
                                        po ciól samego siebie oszukiwać .... :lol:

do kazdego biznesowego mozesz w sumie za smieszne pieniadze dokupic 3 lata gwarancji biznesowej ...skoro takie cos oferująto o czyms to swiadczy ...nie boją się ze bedzie musial kurier do kogos ciagle przyjezdzac z nowa baterią czy przyjechac i wymienic klawiature...gdyby mieli takich akcji ciągle ...to by sie nie oplacalo ....jak ktos dobrze mysli to sam ten fakt już da do myslenia ...to co pisał wyzej pegellmesser

te ideapady sa do domu ok ....u mnie by nie dały rady (a jak juz sie wykrzaczył to potem kupa nerwów z gwarancją BO PO PROSTU TO ZWYKLA GWARANCJA JAK NA KAZDA CHINSKA ZABAWKE ;p )... zreszta 1 kumpel juz wam pisałem ze się przekonał ....

peace !

i teraz juz naprawde EOT

[ Dodano: 2009-12-30, 10:11 ]
                                        Rafal mialem N620c ponad pół roku to był sprzecik gdy jeszcze compaq nie nalezał do HP i faktycznie to był niezniszczalny lapek ...magnezowa pokrywa matrycy ;p korpus tez z domieszką magnezu ....
                                        tylko kurde cięzki był i miał beznadziejne WiFi....

Skomentuj

Ja nie mam nic do Delli oraz Leonovo.
                                          Mam znajomego w sieci komputronik i mówił mi co często idzie na gwarancję a co nie. Delle i Leonovo bardzo rzadko.
                                          Zaś Hp, Acer stosunkowo często. Ja wybieram Leonovo gdyż w cenie do około 3kzł ma lepsze parametry i wykonanie (w przedziale do 4kzł był fajny Dell).
                                          Obydwa mają 2 lata gwarancji, z tym że Dell door to door.
                                          Z Leonovo nie ma takich problemów z gwarancją, przynajmniej oni nie mieli w ostatnim czasie.
                                          A jak wiemy przez komputronik przechodzi masa sprzętu.
                                          PS wiadomo, że to elektronika i zawsze jakiś odsetek ma wadę.
                                          Tyle z moje strony.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X