Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skąd się wziął świat?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skąd się wziął świat?

Siema.

Mam takie pytanie, skąd się wziął świat? Na wikipedii ani w Biblii nie znalazłem odpowiedzi. Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Z ziarnka grochu.

Skomentuj

Ten temat chyba powinien trafić do "Ile wypijacie tygodniowo"

Może coś z tego Cię zainteresuje:

http://en.sevenload.com/videos/DRszu...ny-Ziemi-HD-ER

http://en.sevenload.com/videos/V9xJm...h-HD-LEK-PL-ER

Skomentuj

Zamieszczone przez Overclocker
        w Biblii nie znalazłem
        Idź do księdza na pewno ci powie oni wiedzą...

Skomentuj

A o teorii ewolucji nie slyszales ??:>

Skomentuj

Świata nie ma, żyjemy w matrixie a twórcy filmu matrix to agenci systemu którzy go stworzyli aby utwierdzić nas w przekonaniu, że prawdziwy matrix nie istenieje :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
              A o teorii ewolucji nie slyszales ??:>
              Ostatnio udowodniono że Darwin się myli,więc wracamy do początku.poczytaj o BIG BANG.

Skomentuj

niedawno znajomy podał linka do wykładów jakiegoś amerykańskiego ?pastora?, który w jakiś sensowny sposób udowadniał historię Ziemi jako możliwe połączenie teori naukowej z teorią Bibli; brzmiało to całkiem ok, dobra "alternatywa" dla samej Bibli, teorii ewolucji Darwina, czy Big Bang

postaram się wyciągnąć linka z archiwum i wrzucić tutaj

Skomentuj

Ja wole BIG ASS.
                  A fe toż to prawie dyskusja z KUL,na pewno tam o tym wykładają.

Skomentuj

poczytaj sobie o Wielkim Wybuchu, są ciekawe książki na ten temat myślę, że to rozwieje wątpliwości

Skomentuj

Zamieszczone przez majkipe
                      Ostatnio udowodniono że Darwin się myli
                      Obawiam się, że wprost przeciwnie.

Skomentuj

Tyle ludzi zmarnowalo zycia na takie glupie przemyslenia...
                        Nie warto patrzec w przeszlosc, mamy tylko jedno zycie wiec trzeba je dobrze wykorzystac. Trzeba sobie obrac jakies cele i cieszyc sie z ich osiagania.
                        Carpe diem:)

Skomentuj

A to ze wszystko co widzimy jest czarno biale to tez prawda :)) nie ma kolorow ))

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer
                            Tyle ludzi zmarnowalo zycia na takie glupie przemyslenia...
                            Dokładnie,dlatego śmieję się ze wszystkich teorii bo one są wymyślone przez człowieka. Człowiek się rodzi głupi i jeśli chodzi o ten temat to głupi też umrze.

A tak przy okazji: człowiek wymyślił sobie Boga żeby nie być samotnym i żeby wszystkie "cuda" przepisać Jemu...bo dawno temu nauki nie było,była tylko wiara w to "coś".

PS. na ból głowy ponoć te od Goździkowej pomagają.

Miłego dnia życzę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                              A tak przy okazji: człowiek wymyślił sobie Boga żeby nie być samotnym i żeby wszystkie "cuda" przepisać Jemu...bo dawno temu nauki nie było,była tylko wiara w to "coś".
                              Co to tego przemyślenia zgodzę się w 100 %-ach.
                              Człowiek jest od małpy!! :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
                                Człowiek jest od małpy!!
                                Bardziej chyba ma czasem małpi rozum.

Skomentuj

Dobrze wszyscy mamy rację :) mnie zastanawia jedno. Co się stanie jesli już teraz robimy mini "BigBang" żeby sobaczyć co się tam dzieje, experyment się uda po części bo nie wychwycą wszystkiego, zrobią jeszcze mniejszy big bang w jeszcze większym zderzaczu i co zrobią kolejny wybuch który może nas zniszczyć... :) i tak ludzkość sama wydaje pomału na siebie wyrok :P

Druga sprawa skoro galatyki sie oddalają to może to jest fala uderzeniowa :) która wróci spowrotem (fala powrotna) jak przy wybuchu granatu :) która zacznie wszystko wciągać i znów wybuchnie i wszechświat się powtórzy i tak w nieskończoność :P

Proszę moje pytanie traktować z przymróżeniem oka

Skomentuj

Nie ma zadnych dowodow na to, ze Bog istnieje ale nie ma tez zadnch dowodow na to, ze jest zupelnie odwrotnie.
                                    Ale wyobrazmy sobie taka sytuacje:
                                    Jutro w kazdym miejscu na ziemi pojawia sie sam Bog z nieba i oznajmia wszystkim, ze jest tym kogo tak wypatrywali. Co sie dzieje dalej?
                                    Zapewne kazdy z wyznawcow innej religii zaczyna krecic nosem, bo przeciez "moj Bog" mial wygladac inaczej, byc inaczej ubrany, mialbyc kobieta, facetem, starym dziadem, bogaczem z tuzinem dziewic... Wiec ten tutaj to nie jest moj Bog tylko sprawka demonow, szatana, ktory chce aby moja wiara w mojego Boga zastala zachwiana.

Do czego zmierzam? Do tego, ze Bog nigdy sie nie objawi ( zakladajac ze istnieje ) bo to jest sprzeczne wola Boza i wolna wola czlowieka jaka czlowiek dostal od Boga. Wiec aby doswiadczyc Boga musisz sie o to postarac sememu, we wlasnym zakresie, we wlasnym swiecie, bo Bog ( jesli istnieje ) ma takie oblicze jakie sobie potrafisz wyobrazic i uwirzyc w nie.

Skad wziol sie swiat? Bog go stworzy?! a kto stworzyl Boga? Nie mam pojecia, jakies dziwne perpetum mobile...

Polecam Wam ksiazke : http://www.dobreksiazki.pl/b510-rozm...a-pierwsza.htm

Mozna zassac w necie bez problemu. Swietna ksiazka do wlasnych przemyslen. Bardzo prosta i latwa w czytaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                                      Człowiek jest od małpy!! :mrgreen:
                                      Jeśli już używamy takich argumentów nazywajmy rzeczy po imieniu. Człowiek nie pochodzi od małpy! Małpa i człowiek mieli wspólnego przodka, a potem ich ewolucja rozeszła się różnymi ścieżkami :) A to istotna różnica...

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                                      Nie ma zadnych dowodow na to, ze Bog istnieje ale nie ma tez zadnch dowodow na to, ze jest zupelnie odwrotnie.
                                      I nigdy nie będzie wg mnie :) Ale jeśli człowiek umie racjonalnie myśleć to swoje prywatne dowody znajdzie. Ja jestem pewien swojej wiary i bardziej wieże w boga niż w to że teraz pisze na klawiaturze :)

Zamieszczone przez majkipe
                                      Idź do księdza na pewno ci powie oni wiedzą...
                                      A żebyś wiedział że wiedzą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                                        Ten temat chyba powinien trafić do "Ile wypijacie tygodniowo"
                                        Nic nie piłem.

Trochę zeszliście z tematu ogólnie, bo ja pytałem skąd się wziął świat, a nie skąd się wzięła ziemia :P Więc wielki wybuch itp. to żadna odpowiedź na moje pytanie :P

Oczywiście nie spodziewałem się uzyskania odpowiedzi... Więc temat bez sensu jak samo życie

Zamieszczone przez Blitzer
                                        Trzeba sobie obrac jakies cele i cieszyc sie z ich osiagania.
                                        Bez tego ani rusz. No, ale oczywiście to tylko tak dla zabicia myśli. Istnienie to przerypana sprawa :P Zbyt skomplikowana zagadka...

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X