Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile planujesz przeznaczyć na następna konstrukę?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bingant
    takero czy w takim razie z 3way na STX można wydolić jeszcze więcej?
    Moim zdaniem w cenie 3way na stx-sie można zrobić coś co będzie grało nieporównywanie lepiej (oczywiście pędzone odpowiednimi wzmacniaczami). Mam już projekt w głowie :)

Skomentuj

marian moglbys powiedziec co :?:

Skomentuj

3way na szerokopasmówce z dołem aktywnym TL w jednej obudowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
          Zamieszczone przez bingant
          takero czy w takim razie z 3way na STX można wydolić jeszcze więcej?
          Moim zdaniem w cenie 3way na stx-sie można zrobić coś co będzie grało nieporównywanie lepiej (oczywiście pędzone odpowiednimi wzmacniaczami). Mam już projekt w głowie :)
          Irek powiedział że on robiąc pomiary profesjonalnym sprzętem miał ogromne trudności zrobić zwrotnicę do 3-way. Robiąc to domowym sposobem (jig+komputer) to podobno jest prawie nie wykonalne. Jeżeli Irek jest w błędzie to mam(nie fizycznie) głośniki które chcę zastosować w następnej konstrukcji i zrobię zwrotnicę samodzielnie do mojego 3-way.

Skomentuj

Słyszałem zwrotnicę Irka do stx 3way i mi się nie podobała,a nawet znalazłem błąd,więc... Najważniejszy jest odsłuch a nie obrazek z charakterystyką.

Skomentuj

To tylko dla celów statystycznych, aczkolwiek inne granice $ bym postawił znając konstrukcje jakie to powstają w największej liczbie
              Przedziały 200, 400, 800, 1500, 2500 i powyżej 2500zł myślę że byłyby ciekawsze.
              na początku myślałem o takim przedziale, ale bardziej interesuje mnie, kto dużo chce wydać a kto mało. Bo 200 jak i 400 na konstrukcje można uznać za niedużo.
              Druga sprawa że na 2-way na Seas Excel ew, Scanach da się zrobić przy kwocie do 3500zł, a 3 way już nie.

Skomentuj

czy ten temat nie powinien sie znajdowac w innym dziale ?:>

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  3way na szerokopasmówce z dołem aktywnym TL w jednej obudowie.
                  No to mamy podobne plany

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                    Irek powiedział że on robiąc pomiary profesjonalnym sprzętem miał ogromne trudności zrobić zwrotnicę do 3-way. Robiąc to domowym sposobem (jig+komputer) to podobno jest prawie nie wykonalne.
                    Dziwne bo ja juz zrobiłem kilka konstrukcji 3-way za pomocą takich domowych metod i nie widze, żeby to było niewykonalne. Jest trudniejsze to fakt bo ciezko zmierzyć charakterystyke tam gdzie system pomiarowy odmawia posłuszeństwa ale to tylko kwestia techniki pomiaru.
                    Druga sprawa jest taka, że ewentualne pomyłki na podziale nisko-średnim są bardzo słabo słyszale, to nie pomyłka na średnich tonach gdzie łatwo wychwycić wszelką niedokładność.

Skomentuj

Czaruję...
                    X