Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezy ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

K0Mii, a potrzebujesz ich wszystkich ?
    Bo lepiej kupić 2 czy 3 dobre, niż zestaw 15 z których używać będziesz i tak 3.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      awaria, gdzie można kupić ?
      Oj , doczytałem teraz że potrzebujesz frezów do maszynki za 25 pln, a te o których pisze to wyższa półka cenowa wiec chyba pozostanie Ci dedra,
      Tylko jak kupujecie tanie frezy z łożyskiem to zawsze po kupnie sprawdzajcie stan tego łożyska i przede wszystkim dokrecenie jego. Raz musieliśmy użyć dedry i nowe łożysko po przefrezowaniu 3 mb sie rozleciało . 4m2 okleiny hebanowej do wymiany.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        K0Mii, a potrzebujesz ich wszystkich ?
        Bo lepiej kupić 2 czy 3 dobre, niż zestaw 15 z których używać będziesz i tak 3.
        no racja na początek potrzebuje 2 frezy ale co będzie w przyszłości tego nie wiem. to jakiej firmy warto kupić żeby się po 3 mb frezowania nie rozleciał frez ?

Skomentuj

A ja zapytam - jakie frezy sa uzywane do robienia frezu pod glosnik, zrobienia sciecia na brzegu np monitorka? jakich jeszcze uzywa sie przy dosc prostym DIY ?

Skomentuj

Czyli dalej nie wiemy co z allegro dobrego kupic, aby miec jeden porzadny a nie trzy g... :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              Czyli dalej nie wiemy co z allegro dobrego kupic, aby miec jeden porzadny a nie trzy g... :smile:
              Masz podane przez Pawla S. kilka postów wyżej namiary na Dedrę na Allegro.
              To są naprawdę fajne frezy (i nie drogie - w Castoramie).

Skomentuj

Zamieszczone przez bazookie
                Zamieszczone przez dolphin123
                Masz podane przez Pawla S. kilka postów wyżej namiary na Dedrę na Allegro.
                To są naprawdę fajne frezy (i nie drogie - w Castoramie).
                Można iść na całość i kupić frez z wymiennymi płytkami.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item894365159_...o_plastik.html
                  Co sadzicie o takim zestawie??

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
                    Mam kilka frezów, właściwie bardzo dużo chinoli, bo kupiłem za 130zł 35szt(taki zestaw w walizce) i mam kilka z Dedry. Dedra o klasę lepsza, ale miałem taką sztukę (50mm z łożyskiem), że podczas frezowania odkręciło się łożysko i zniszczyłem sobie frezowany detal. Potem kupiłem następny taki sam i trzpień miał trochę więcej niż 8mm i nie wchodził do frezarki. Kupiłem trzeci i jest dobrze.
                    Czy te chińskie do czegoś się nadają? Pytam gdyż potrzebuję co najmniej 5-6, które tam są. Zestawy 12 sztuk nie posiadają odpowiednich kształtów i są pewnie tej samej jakości, a pojedyncze frezy o wymyślniejszych kształtach są już droższe. Poza tym najprostszy również chiński frez w markecie to 10zł i nie ma raczej zaokrąglonych, więc boję się, że nie dostanę takich jakie chcę w rozsądnej cenie.

Skomentuj

Bylem dzisiaj w castoramie i kupilem dwa frezy Dedry. Zaplacilem za nie 15 zl. Jak na moje oko sa salidne i powinny duzo wytrzymac. Jedyne co mnie martwi to napis "Made in China" n opakowaniu :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez marko3T
                        Można iść na całość i kupić frez z wymiennymi płytkami.
                        a ja ostrze te co mialem w tanim zestawie :mrgreen:
                        i tak bylyby do wyzucenia wiec co mi szkodzi

Zamieszczone przez maxxx222
                        Co sadzicie o takim zestawie??
                        mam identyczne frezy z tanszego zestawu za ok 30zl
                        dopiero po 3-4 latach rozlecialo mi sie lozysko od prostego frezu z lozyskiem
                        lozyska w tych pozostalych sa gorszej jakosci ale da sie uzywac
                        a kilka frezow bedziesz uzywal sporadycznie lub tylko dla testu/ozdoby

Zamieszczone przez cob
                        Czy te chińskie do czegoś się nadają?
                        tak jak pisalem - kupilem zestaw za 30zl i nadal je mam (no poza jednym ktorego mi zgubil michal :evil: )
                        na kilka konstrukcji starcza

Jedyne co mnie martwi to napis "Made in China" n opakowaniu
                        bo DEDRA to importer tak jak MONACOR :P

maxxx222, po co ci "kulisty" frez? ja jakos nie znalazlem jeszcze zastosowania dla niego :roll:

Skomentuj

Pawel S.Widziales standy do 2way Binganta ?? Wlasnie po to :mrgreen:

Skomentuj

Zaplacilem za nie 15 zl. Jak na moje oko sa salidne i powinny duzo wytrzymac.
                            Dobrze piszesz na oko. Szybko się tepią , a opcje z łozyskiem......łożysko szybko robi ziuuuu i po robocie, bo dobre łozysko kosztuje i nie zawsze udaje sie tez dobrać.

Zamieszczone przez Pawel S.
                            a ja ostrze te co mialem w tanim zestawie
                            Ja te co miałem tanie nie ostrzyłem, tylko szybkim rzutem do kosza i już nie kupuje noname, ani Dedry, tylko CMT i Globus.

Skomentuj

Widziales standy do 2way Binganta ??
                              tak
                              Zamieszczone przez marko3T
                              Ja te co miałem tanie nie ostrzyłem, tylko szybkim rzutem do kosza i już nie kupuje noname, ani Dedry, tylko CMT i Globus.
                              mnie nawet nie stac na nowa w pelni sprawna frezarke a co dopiero na takie frezy...

Skomentuj

No to Pawle planuje poskładać jakieś monitorki i zainspirowały mnie właśnie takie standy :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  mnie nawet nie stac na nowa w pelni sprawna frezarke a co dopiero na takie frezy...
                                  Gdybym wiedział że komuś mogą sie przydać...zprezentował bym Ci je.
                                  W tej chwili zostały mi chyba tylko jakies kształtowe, jeszcze ich nie wyrzucam, ale kiedyś przyjdzie ten moment.

[ Dodano: 2010-02-23, 20:51 ]
                                  oczywiście te noname :grin:

Skomentuj

No to oficjalnie mowie ze chętnie przyjmę frezy rożnego kształtu i rodzaju.
                                    Czasami wpadają mi różnorakie pomysły do głowy wiec coś może się przydać :mrgreen:

Skomentuj

heh tyle ze Paweł to taki motorek napedowy tego forum, tutoriale, filmiki, konstrukcje ....wiec jak ktos chce prezentowac komus frezy ...to Paweł pewnie i filmiki instruktazowe zrobi ;p z ich uzycia

Skomentuj

bawolek i tu się zgodzę z Tobą :cool:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X