Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wizyta u Irka i pierwszy prototyp obudowy do UNIAmpa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a selektror? preamp? korekcja barw?
    nie wspominam o sterowaniu pilotem bo to raczej bedzie sprzedawane w calosci

Skomentuj

Tak się zastanawiam...na fotkach widać że włożenie wtyku jack od słuchawek będzie odłączało kolumny poprzez przekaźnik (jak się mylę to proszę o poprawę)

Słuchawki i kolumny będą sterowane jednym głównym potkiem tak ?

A co będzie jeśli ktoś słuchając na słuchawkach dość głośno (po to często się zakłada ter słuchawki aby dać do pica uszom) zapomni lub niechcący wyciągnie przewód od słuchawek ? Na kolumny pójdzie dośc spora moc i będzie głośno dość...
      Nie lepiej by było zrobić to na przełączniku bistabilnym ? I tak trzeba dojść do wzmacniacza aby wpiąć lub wypiąc wtyk to wciśnięcie tego przycisku nie będzie zbytnim utrudnieniem..

Skomentuj

IoNcs mozesz to sobie zrealizowac na przeaczniku dodatkowo we wlasnym zakresie, chwila pomyslenia jak to rozdysponowac i tyle.

Skomentuj

Jak wygląda sytuacja z obudowa? Temat umarł czy co? Irek spi jeszcze?

Skomentuj

Leon Arcik, takero się na forum nie pokazuje to i temat ucichł :) Za niedługo ucichną emocje po tym jak oszukał parę osób to się znowu pojawi, wtedy możesz coś się tu pytać :)

Skomentuj

Nie znam takero, wiem ze irek mial przedstawic juz dawno projekt obudowy wraz z "bebechami"

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                Za niedługo ucichną emocje po tym jak oszukał parę osób to się znowu pojawi
                Emocje opadły, takero nie wróćil a temat obudowy do UNI stoi . Chociaz to wcale nie takero mial te obudowe projektowac/wdrazac tylko irek a on ani słowa o obudowie.

UWAGI MODERATORA
                Proszę zapoznać się z pkt 9 ppkt g regulaminu serwisu. To jest ostatnie upomnienie słowne.
                Q

Skomentuj

dwa prototypy sa gotowe ale jeszcze to troche potrwa.
                  To nie jest projekt na kilka wieczorow.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    To nie jest projekt na kilka wieczorow.
                    Ale chyba nie na kilka lat? Takie cos da sie zrobic w miesiac, gora 2-3 jak nie ma czasu się.

Skomentuj

Jeśli się zajmujesz tylko tą 1 rzeczą..., a będąc u irka widziałem, że dłubie co najmniej 8 projektów jednocześnie + praca etc... i wychodzi brak czasu...

Skomentuj

dokladnie tak i jeszcze ja czasami wpadam i przeszkadzam :)
                        peggelmesser a moze ty zaprojektujesz taka obudowe jak nie masz co robic?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ktos mi ostatnio podeslal projekt bardzo ciekawie zaprojektowanej obudowy do wzmacniacza
                          nie jestem pewien ale chyba byl to devolt czy jaos tak

Skomentuj

Ja mogę zająć się grupowym zamówieniem obudów pod Uniampa z alu 3mm malowanego proszkowo na boczkach jakie zastosowałem u siebie... Mysle ze w 150zl mozna sie zmiescic.

Skomentuj

alu 3mm ?
                              przeciez takiego nie ma
                              jest 2 a potem dopiero 4
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jest taka blacha. Typoszereg grubości standardowych (takich dostępnych na hurtowniach) blach alu to 0,5-0,7-0,8-1,0-1,2-1,5-2,0 i później już co 1mm - ale szczerze mówiąc to nie wiem do jakiej maksymalnej grubości bo fizycznie styczność miałem chyba z maksymalnie 4mm. Całkiem grubsze blachy (typu np 10mm) to już łatwiej dostać w postaci płaskowników (tylko tutaj ogranicza nas znowu szerokość takiego płaskownika).

Skomentuj

to nie wiem...
                                  U mnie sa 4 sklepy z alu z ktorych korzystam.
                                  Sa w nich blachy alu 2 a potem dopiero 4mm grubosci (ciensze mnie nie interesowaly)
                                  az jutro podjade i wypytam
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukasz, może źle się wyraziłem Chodziło mi bardziej o dostępność u hurtowych dostawców, z którymi mam akurat do czynienia z racji profilu mojej pracy. W detalu może faktycznie być problem z niektórym asortymentem (może jakieś grupowe zamówienie :P ?)

Skomentuj

Sa lukasz sa:) nowy nawet czesto pokazuje z takiego alu obudowy swoje:) Front mam mozliwosc zamowienia do 8mm grubosci, tez malowane proszkowo.
                                      Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                      (może jakieś grupowe zamówienie :P ?)
                                      Przecież piszę, że mógłbym zrobić Prawie rok czasu szukałem zakłądu, który za jedną blaszkę nie zaśpiewa stówki... No i będę zamawiał na pewno dla siebie blachy, boczki mógłbym wyprofilować z mdfu a już każdy w swoim zakresie by sobie ofornirował... Jak chcecie mogę założyć wątek z wytycznymi, tzn wielkość obudowy najlepiej jedna i różnice minimalne w otworach indywidualnie, bo tak będzie najtaniej z tego co mi powiedział sprzedający...
                                      Last edited by dolphin123; 29.12.2010, 23:51.

Skomentuj

spoko
                                        ja moge zalatwic front do 10mm alu jak by byl potrzebny
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          alu 3mm ?
                                          przeciez takiego nie ma
                                          jest 2 a potem dopiero 4
                                          czyli mojego alu na symka ktore lezy od kilku lat tez nie ma?

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                          później już co 1mm - ale szczerze mówiąc to nie wiem do jakiej maksymalnej grubości bo fizycznie styczność miałem chyba z maksymalnie 4mm. Całkiem grubsze blachy (typu np 10mm) to już łatwiej dostać w postaci płaskowników (tylko tutaj ogranicza nas znowu szerokość takiego płaskownika).
                                          fizycznie najgrubsza blache alu jaka widzialem w formie arkusza to bylo kilkanascie mm (nie pamietam czy to bylo 12 czy 16mm) a grubsze blachy (100-300mm) przychodza do nas w zadanym kawalku. ale nie zmienia to faktu ze to nadal blacha

panowie, ale tutaj chodzilo o wykonanie prostej i taniej obudowy
                                          jak sam sie przekonalem najdrozsze w obudowie jest giecie, wiec pomysl irka jest dobry (naciac i giac recznie w domu)
                                          ale rowniez popieram pomysl zby calosc byla wykonana z blachy.
                                          osobiscie zmienilbym i dopracowal jedynie front i sposob montazu tego wszystkego

Skomentuj

Czaruję...
                                          X