Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?
Collapse
X
-
Jeden z najlepszych utworów Satrianiego (według mnie), wtedy był jeszcze włochaty :biggrin:
I nieodżałowany wirtuoz: Alvin Lee - słucham go zawsze z łezką w oku. Wielki żal, bo odszedł zbyt wcześnie i... przypadkowo?
Może nie wszyscy słyszeli go tak grającego - jeden tytuł mało, drugi szeroko znany - ale... w mało znanej wersji:
Last edited by pavyan; 19.12.2020, 21:00.
Skomentuj
-
Takie piękne coś, zapomniane już w pomroce rockowych dziejów:
Coś nowszego, ale tylko troszeczkę:
I coś całkiem nowego, pierwszy raz usłyszałem to jako podkład do pewnego filmu* na YT, bez powodzenia długo szukałem "czystej" wersji - aż pewien Kolega pomógł, znalazł.
Nie wiem, kto to skomponował (komputer? :biggrin: ), ale mu się CHOLERNIE UDAŁO, kocham takie gitarowe cudeńka:
Nie na temat...* Tytuł filmiku: "Epic Machine Gun Helicopter Boar Hunting", nie zamieszczam bezpośredniego linka bo to polowanie, w dodatku specyficzne. Nie każdy lubi.
Prośba do GTW: jeśli złamałem jakieś zasady, to przepraszam i proszę usunąć tytuł (część off-topową).Last edited by pavyan; 21.12.2020, 12:44.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pavyan Zobacz postaNie wiem, kto to skomponował (komputer? ), ale mu się CHOLERNIE UDAŁO, kocham takie gitarowe cudeńka:
Skomentuj
-
Nie na temat...Ha, trafiłeś w sedno!
Gdy zacząłem szukać kto i co, to przede wszystkim pomyślałem: do cholery, czyżby mi coś takiego od AC/DC umknęło?
Szukałem bardzo długo, nawet jakimiś aplikacjami - to akurat Córka - nic nie znaleźliśmy. Dopiero Kolega na zupełnie innym Forum, po dwóch miesiącach mnie poratował - i rżnąłem to w kółko dłuższy czas :biggrin:
Ale żeby było też coś w temacie, podrzucę dwa utwory z pewnej doskonałej płyty Savoy Brown:
I ten, spokojny i piękny:
A ponieważ już późno, to jeszcze coś przed snem, równie spokojnego, pięknego - Alvin Lee:
Last edited by pavyan; 21.12.2020, 23:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fafik90 Zobacz postahttps://www.youtube.com/watch?v=AeqybTnRY-w
Świetny cover Miuosha z Roguckim :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez XMechanik Zobacz postaCo ciekawe "oryginał" Budki Suflera z lat '80 to też był cover. Prawdziwy oryginał to "Time To Turn" niemieckiego zespołu Eloy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaTen Eloy w Polsce chyba niezbyt znany, kiedyś poznałem ten zespół dzięki propozycjom yt, ale nie wiedziałem, że to od nich pochodzi Noc Komety, mimo że gdzieś słyszałem, że to cover.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fafik90 Zobacz postaraczej znany, ale wśród ludzi po 60+ :) ...a szkoda
Last edited by Dudeusz; 28.12.2020, 11:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz postawypraszam sobie mam 40+ i cala dyskografie Eloy :flapper: a odkrylem go w latach 90tych w katalogu Digitala w alejach bo był blisko mojego ELO , ech te wagary spędzone na stacjach kopiujacych CD>>DEC
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fafik90 Zobacz postano dobra, przegiąłem :P
:thumbsup:luzik dobrze ze jest ktos jeszcze kto lubi Eloy
Skomentuj
Skomentuj