Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skomentuj

Joe Satriani z najlepszej jak dla mnie plyty

Skomentuj

https://youtu.be/OaC6ZY0KYVc

Skomentuj

Jeden z najlepszych utworów Satrianiego (według mnie), wtedy był jeszcze włochaty :biggrin:

I nieodżałowany wirtuoz: Alvin Lee - słucham go zawsze z łezką w oku. Wielki żal, bo odszedł zbyt wcześnie i... przypadkowo?
          Może nie wszyscy słyszeli go tak grającego - jeden tytuł mało, drugi szeroko znany - ale... w mało znanej wersji:

Last edited by pavyan; 19.12.2020, 21:00.

Skomentuj

Stare schematy .Jak wyżej i ponizej .Warto zobaczyć jako zapowiedź naszej przyszłości.To taka tylko żałosna indoktrynacja prowadzona przez tzw. gwiazdeczki
            Madonna, Quavo - Eurovision Song Contest 2019

Skomentuj

Skomentuj

Fajną muzyczkę gitarową daje też Steve Vai.

Skomentuj

Takie piękne coś, zapomniane już w pomroce rockowych dziejów:

Coś nowszego, ale tylko troszeczkę:

I coś całkiem nowego, pierwszy raz usłyszałem to jako podkład do pewnego filmu* na YT, bez powodzenia długo szukałem "czystej" wersji - aż pewien Kolega pomógł, znalazł.
                  Nie wiem, kto to skomponował (komputer? :biggrin: ), ale mu się CHOLERNIE UDAŁO, kocham takie gitarowe cudeńka:

Nie na temat...
                  * Tytuł filmiku: "Epic Machine Gun Helicopter Boar Hunting", nie zamieszczam bezpośredniego linka bo to polowanie, w dodatku specyficzne. Nie każdy lubi.
                  Prośba do GTW: jeśli złamałem jakieś zasady, to przepraszam i proszę usunąć tytuł (część off-topową).
                  Last edited by pavyan; 21.12.2020, 12:44.

Skomentuj

Hehe to ostaynie to caly skladak.. wlasnie jako podklady do filmikow pewnie...na tidalu jest tego prawie 100 od PremiumTrax z podzialem na gatunki [emoji6]

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Zamieszczone przez pavyan Zobacz posta
                      Nie wiem, kto to skomponował (komputer? ), ale mu się CHOLERNIE UDAŁO, kocham takie gitarowe cudeńka:
                      Czy to zrobił człowiek, czy komputer, to musiał być fanem ACDC.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Ha, trafiłeś w sedno!
                        Gdy zacząłem szukać kto i co, to przede wszystkim pomyślałem: do cholery, czyżby mi coś takiego od AC/DC umknęło?
                        Szukałem bardzo długo, nawet jakimiś aplikacjami - to akurat Córka - nic nie znaleźliśmy. Dopiero Kolega na zupełnie innym Forum, po dwóch miesiącach mnie poratował - i rżnąłem to w kółko dłuższy czas :biggrin:

Ale żeby było też coś w temacie, podrzucę dwa utwory z pewnej doskonałej płyty Savoy Brown:

I ten, spokojny i piękny:

A ponieważ już późno, to jeszcze coś przed snem, równie spokojnego, pięknego - Alvin Lee:

Last edited by pavyan; 21.12.2020, 23:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez XMechanik Zobacz posta

Świetny cover Miuosha z Roguckim :)

Skomentuj

Zamieszczone przez fafik90 Zobacz posta
                            https://www.youtube.com/watch?v=AeqybTnRY-w
                            Świetny cover Miuosha z Roguckim :)
                            Co ciekawe "oryginał" Budki Suflera z lat '80 to też był cover. Prawdziwy oryginał to "Time To Turn" niemieckiego zespołu Eloy.

Skomentuj

Zamieszczone przez XMechanik Zobacz posta
                              Co ciekawe "oryginał" Budki Suflera z lat '80 to też był cover. Prawdziwy oryginał to "Time To Turn" niemieckiego zespołu Eloy.
                              dlatego tak wielu to śpiewa...

Skomentuj

Ten Eloy w Polsce chyba niezbyt znany, kiedyś poznałem ten zespół dzięki propozycjom yt, ale nie wiedziałem, że to od nich pochodzi Noc Komety, mimo że gdzieś słyszałem, że to cover.

Skomentuj

Roger Subirana The Orchestral Point of no Return 2012

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                    Ten Eloy w Polsce chyba niezbyt znany, kiedyś poznałem ten zespół dzięki propozycjom yt, ale nie wiedziałem, że to od nich pochodzi Noc Komety, mimo że gdzieś słyszałem, że to cover.
                                    raczej znany, ale wśród ludzi po 60+ :) ...a szkoda

Skomentuj

raczej znany, ale wśród ludzi po 60+ :) ...a szkoda
                                      wypraszam sobie mam 40+ i cala dyskografie Eloy :flapper: a odkrylem go w latach 90tych w katalogu Digitala w alejach bo był blisko mojego ELO , ech te wagary spędzone na stacjach kopiujacych CD>>DEC

Last edited by Dudeusz; 28.12.2020, 11:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta
                                        wypraszam sobie mam 40+ i cala dyskografie Eloy :flapper: a odkrylem go w latach 90tych w katalogu Digitala w alejach bo był blisko mojego ELO , ech te wagary spędzone na stacjach kopiujacych CD>>DEC
                                        no dobra, przegiąłem :P

Skomentuj

no dobra, przegiąłem :P

:thumbsup:luzik dobrze ze jest ktos jeszcze kto lubi Eloy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X