Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znowu frezarka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Patricious
    Jedyny problem jest w tym, że przez plastik do rury od odkurzacza zasłania mi dokąd się frez, przez co nie wiem jak dokładnie odmierzyć promień okręgu od śrubki
    rob proby na odpadzie. dopiero jak ustalisz idealna srednice to frezujesz na gotowej kolumnie!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      rob proby na odpadzie. dopiero jak ustalisz idealna srednice to frezujesz na gotowej kolumnie!
      albo narysuj sobie na płycie kółko cyrklem z ołówkiem , wywierć otwór pod grot cyrkla i ustaw odległość grotu od zewnętrznej płytki frezu na tej kresce. Ja tak robię i jest co do milimetra.

Skomentuj

pod warunkiem ze masz nowe frezy (ja mam kilka ostrzonych) i jak masz otwor idealnie na srodku

Skomentuj

Paweł nie muszą być nowe. Po prostu rysujesz sobie cyrklem z ołówkiem kółko na płycie, potem wiercisz w środku tego kółka otwór pod grot z cyrkla frezarki i ustawiasz odległość. Najlepiej obracać frez ręką i nawet jak byś miał jedną płytkę ciut dłuższą, to i tak ustawisz idealnie odległość.

Skomentuj

Nie chciałem tworzyć nowego tematu wiec podlaczam sie do tego :smile:
            Wlasnie mialem klikac KUP TERAZ ale mam dylemat ktora wybrac, a frezowac bede sporadycznie :grin:
            Linki:
            http://allegro.pl/item912880300_frez...0_gwar_2l.html
            http://allegro.pl/item911184496_now_..._nowa_hit.html
            http://allegro.pl/item911184482_now_..._nowa_hit.html

Skomentuj

Wez taka ktora ma w zestawie komplet frezów. Te nie mają.

Skomentuj

a te dodawane frezy warte sa doplaty czy lepiej kupic dobre osobne i tylko te najbardziej potrzebne???

[ Dodano: 2010-02-11, 18:59 ]
                a ta: http://allegro.pl/item911679634_frez...zka_frezy.html

Skomentuj

Krystian Markow, juz od paru dni sie na nia kroje mysle ze do sporadycznego uzywania bedzie dobra :) pisalem do sprzedajacego wczoraj jakie frezy dodaja do kompletu i czy posiada cyrkiel. Dostalem taka odp:
                  Frezarka posiada nakładkę umożliwiającą frezowanie na okręgu.
                  W załaczniku przesyłam zdjecie frezów.

Skomentuj

to chyba zaraz ja łykne :grin:

[ Dodano: 2010-02-11, 19:22 ]
                    tylko czy 20.000obr/min wystarcza

Skomentuj

mysle ze tak :) przy spokojnej pracy :)

Skomentuj

kupiłem:)

Skomentuj

ja sie ciagle zastanawiam :P

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989
                            Frezarka posiada nakładkę umożliwiającą frezowanie na okręgu.
                            Te standardowe "cyrkle" nadają się tylko do frezowania dużych otworów - rzędu kilkunastu do dwudziestu centymetrów średnicy. Pod wysokotonówkę raczej nie wyfrezujesz Z tym, że ten standardowy cyrkiel to dobra baza pod budowę cyrkla "pro"

Zamieszczone przez Krystian Markow
                            tylko czy 20.000obr/min wystarcza
                            Spokojnie wystarcza. Frezuje się też wolniejszymi obrotami - zależy od frezowanego materiału.

mysle ze tak przy spokojnej pracy
                            Tutaj spokojna praca jest wskazana w każdym przypadku . Jak będziemy wyfrezować za szybko z dużym naciskiem a przy tym frez będzie już przytępiony to będzie tylko kupa dymu ze spalonej płyty

Skomentuj

ja sie ciagle zastanawiam
                              widze ze sie jednak skusiles :smile:

Skomentuj

no doszedlem do wniosku ze sie oplaca a z cyrklem cos wykombinuje i bedzie dobrze ciekawi mnie jakosc tych frezow, ale nie nastawiam sie na cos dugotrwalego. aprop cyrkla, moze pokazecie jak wykonaliscie je domowym sposobem

Skomentuj

Witam!

aprop cyrkla, moze pokazecie jak wykonaliscie je domowym sposobem
                                  Proszę, w tym temacie znajdziesz kilka propozycji jak własnoręcznie wykonać cyrkiel do frezarki :
                                  http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10506

Pozdrawiam,
                                  Krzysiek191022.

Skomentuj

krzysiek191022, dzieki za link biore sie do lektury :P

Skomentuj

slipknot1989 i jak dostales juz frezarke ja dzis, fajnie to wyglada:) juz nie moge sie doczekac kiedy cos nia uczynie :grin:

Skomentuj

a ja wczoraj dopadłem w takim małym sklepiku z narzędziami, frez dedry 8mm za 9zł :razz:
                                        było ich więcej a ja głupi wzięłem tylko jeden, dzisiaj tam byłem to już nie było :cry:
                                        no ale trudno mam nadzieje że ta chwalona dedra wystarczy mi na frezy w przynajmniej jednej parze monitorków z wiórówki :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                                          no ale trudno mam nadzieje że ta chwalona dedra wystarczy mi na frezy w przynajmniej jednej parze monitorków z wiórówki :razz:
                                          No co ty, nie starczy ci. Jeden frez na jedną kolumne wychodzi :cool:

Skomentuj

Czaruję...