Zamówieniem naklejek wycinanych z folii mogę się zająć, drukowanych i wycinanych po obrysie także, pracowałem w tej branży więc znajomości jeszcze zostały...wieczorkiem zrobię projekty, pytanie tylko co na naklejce miałoby się dokładnie znaleźć? Piszcie propozycje...ja jestem z Łodzi, Q też więc wszystko by się zgrało ładnie :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Jak się zbierze kilka osób to zawsze można wymyślić coś ciekawego :)
Oczywiście można również zastanowić się nad naklejkami nie koniecznie na ramkę pod tablicę rejestracyjną. Takie coś to też dobry pomysł. Ewentualnie zorganizować zamówienie na naklejki o 2 różnych kształtach. Myślę, że koszt wykonania czegoś takiego nie jest wielki i przypuszczam, że znalazłoby się sporo osób chętnych na taki mały "gadżet" :smile:
Wpadł mi teraz do głowy pomysł nad ładnym logo DiyAudio na kolumny. Wiele osób robi kolumny a takie logo jest takim smaczkiem zakańczającym budowę. A potem przy ewentualnej sprzedaży można wpisać ze kolumny są sygnowane logiem DiyAudio co zapewnia najlepsza jakość :mrgreen:
Wpadł mi teraz do głowy pomysł nad ładnym logo DiyAudio na kolumny. Wiele osób robi kolumny a takie logo jest takim smaczkiem zakańczającym budowę. A potem przy ewentualnej sprzedaży można wpisać ze kolumny są sygnowane logiem DiyAudio co zapewnia najlepsza jakość :mrgreen:
Ciekawy pomysł, ale forma zwykłej nalepki na szanujących się kolumnach DIY będzie tanio wyglądać, więc to jakby odrębny temat technologicznie. Widziałbym tu bardziej cięte laserem srebrne, czarne i złote logo czy coś takiego, co by jednak to szacownie wyglądało
Zamieszczone przez LuSzTi
Zamówieniem naklejek wycinanych z folii mogę się zająć, drukowanych i wycinanych po obrysie także, pracowałem w tej branży więc znajomości jeszcze zostały...wieczorkiem zrobię projekty, pytanie tylko co na naklejce miałoby się dokładnie znaleźć? Piszcie propozycje...ja jestem z Łodzi, Q też więc wszystko by się zgrało ładnie :)
Proponuję przyjąć 2 koncepcje. Jedna naklejka wąską na ramkę tablicy o jakiej mowa od początku i druga bardziej kwadratowa na nalepienie gdzieś, lub na klapę albo gdzie tam kto chce...
Proponuję przyjąć 2 koncepcje. Jedna naklejka wąską na ramkę tablicy o jakiej mowa od początku i druga bardziej kwadratowa na nalepienie gdzieś, lub na klapę albo gdzie tam kto chce...
Na razie robimy listę chętnych i myślimy nad projektem :wink:
Jeśli chodzi o naklejkę kwadratową to proponuję logo na przeźroczystym tle, może być takie samo jak na koszulkach, które były zamawiane jakiś czas temu.
widzę, że muszę trochę unaocznić jak mogą powstać naklejki:
wersja 1 - wybieramy kolor folii, wycinamy X sztuk na ploterze, ja wybieram to co niepotrzebne, tnę na pojedyncze naklejki, naklejam papier transferowy do przeklejenia - koszty przygotowania żadne - koszt gotowej naklejki najniższy
wersja 2 - drukujemy na białej folii na ploterze drukującym, możliwa każda barwa, możliwe wycięcie po obrysie ploterem tnącym tak żeby nie było widać białego, ja wybieram to co niepotrzebne, tnę na pojedyncze naklejki, naklejam papier transferowy do przeklejenia (jeśli to będzie potrzebne) - koszty przygotowania żadne - koszt naklejki średni
wersja 3 - wydruk ploterem na foli przeźroczystej, możliwe raczej tylko ciemne barwy z uwzględnieniem, że krycie nie jest na maxa, więc no czerwony nie będzie idealnie czerwony bo nie ma białej bazy, możliwe wycięcie po obrysie ploterem tnącym tak żeby nie było widać białego, ja wybieram to co niepotrzebne, tnę na pojedyncze naklejki, naklejam papier transferowy do przeklejenia (jeśli to będzie potrzebne) - koszty przygotowania żadne - koszt naklejki średni
wersja 4 - wydruk sitodrukiem na każdym typie i kolorze folii (idealne krycie), raczej bez przejść tonalnych, im więcej kolorów tym więcej potrzeba naświetlić sit (spore koszta) - koszt przygotowania zależny od ilości sit - raczej spore
Trwałość - najlepiej się sprawują wersje 1 i 4, wersje 2 i 3 wcześniej lub później wyblakną.
Wybór pozostawiam Wam, ja bym optował na pierwszą opcją, wybrać jeden kolor folii i rzucić na ploter, możliwe zawsze docięcie w przyszłości, koszt przygotowania żaden. Fajne w wersji 1 jest jeszcze to, że można sobie wycinać dowolne rzeczy, małe, duże, podłużne, kwadratowe...nie wpływa to na cenę, bo płaci się za ilość zużytej folii a nie za przygotowanie i cięcie.
Oczywiście mogę się tym zająć, przygotować odpowiednie pliki do Ciecia itp
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
LuSzTi, jeśli sugerujesz, że nr. 1 jest najlepszym wyborem to jestem za. Mam tylko jedną uwagę, a mianowicie naklejka z białym tłem nie najlepiej będzie wyglądała na ciemnym lakierze (mam na myśli karoserię samochodu). Jeśli natomiast chodzi o naklejki pod ramkę tablicy rejestracyjnej to nie ma co przepłacać i myślę, że nr. 1 będzie najlepszy.
wersja pierwsza nie ma białego tła, logo jest wycięte z folii w takim kolorze jaki sobie wybierzecie i to też nie ma specjalnego wpływu na cenę, o to żeby to równo później przykleić dba już papier transferowy, więc nie widzę problemu białego tła.
W drugiej wersji jak się zrobi dobrze projekt druku i projekt cięcia to też nie będzie białego tła, ale wydruki blakną a naklejki z folii tylko troszeczkę zmieniają kolor, u mojego ojca na aucie jeżdżą wycinane naklejki już 4 rok i nie ma problemu
to może coś takiego jak tu: http://strefacaraudio.pl/forum/topic...szy-vt3115.htm
znaczy w takim stylu, nasze logo i adres
tylko żeby litery były np. białe a nie tak jak tu wycięte przeźroczyste. Takie jak klubowe nissanklub.pl tylko coś teraz foty nie mogę znaleźć.
Skomentuj