Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Użytkownik Maniura_pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Użytkownik Maniura_pl

Użytkownik naszego forum: Maniura_pl
    Opinia: Neutralna

Większość z Was widziała jego ogłoszenie w dziale sprzedaży. Ceny rewelacja. Pisał że potrzebna kasa to się szybko zainteresowałem. Kontakt średni. Gość bardzo chciał wpłaty na konto jako zaliczki, niestety bez wystawiania aukcji na allegro. Obiecał wysłać DHL w poniedziałek żeby były na wtorek, do tej pory ten "Kurier" nie dotarł. A

Nie pisałbym tej recenzji gdyby nie fakt że bardzo liczyłem na kupno wysokotnówek AKXów od niego bo ciężko je dostać, i przez kilka dni żyłem nadzieją na skończenie kolumn które zacząłem 3 miesiące temu.

Od innych forumowiczów też słyszałem głosy że się z nimi umawiał.

Ostrzegam przed wysyłaniem pieniędzy komukolwiek bez jakiegokolwiek zabezpieczenia !
    :cry:

:arrow: gigipawel

U mnie dokladnie taka sama sytuacja !
    Miałem od niego kupić zestaw na 3 drogi stx po rewelacyjnej cenie, sam zaproponowal wplate na konto tylko za przesylke (a reszte pobraniem)...
    Do dziś żadnej odpowiedzi, ale moze warto poczekać, może coś się stało bo Maniura_pl nie loguje się na forum juz kilka dni.

[ Dodano: 2010-04-16, 18:09 ]
    Ja wpłaciłem 25zł...

Skomentuj

:arrow: ilu było chętnych z tego forum na UniAmpa ?

Skomentuj

14 albo piętnaście było na liście z zamówienia które organizowałem

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
          14 albo piętnaście było na liście z zamówienia które organizowałem
          miałem na myśli tego co oferował Maniura_pl za 150 zł kompletny z Trafkiem od IRKA :grin:
          Bo mi pisał że bardzo dużo osób.

Skomentuj

Jeżeli sprawa szybko się nie wyjasni, lub więcej osób jest w to zamieszane to zakładamy nowy temat żeby tego nie zaśmiecać.
            gigipawel, wpłacałeś coś Maniura_pl ?

Skomentuj

ja bylem na 101% zdecydowany na ushery 8945p gadka szmadka i miałem je kupic ....potem okazało się ze tez niby jest z Wrocławia wiec chcialem odebrac je osobiscie.... no i w tym momencie kontakt z nim się urwał ..... hehe wiec nie wiem co mam sobie teraz myśleć :/

normalnie jakas plaga na tym forum...

Skomentuj

Witam!

Cóż i na mnie trafiło, pewnie pomyślicie, że mi się należało.
                Cóż, potrzebował gość pieniędzy to się dogadałem, wpłaciłem mu zaliczkę w postaci 30zł na konto za kompletny zestaw AWX-ów, powiedział, że reszta poszła pobraniem (140zł) :roll: . A teraz ani paczki, ani kontaktu. Zbliżająca majówka będzie "obfita" dla tego typa (mowa o Maniura_pl) ... Ehhh, a myślałem, że będę mieć w końcu kolumny za niezłą cenę.

Pozdrawiam,
                Krzysiek191022.

[ Dodano: 2010-04-16, 22:39 ]
                Ciekawe czy dane prawdziwe podał, bo jak tak to niebawem będę we Wrocławiu...

Skomentuj

Ja też do niego pisałem w sprawie AWX'ów i dokładnie ta sama sytuacja.
                  Gośc za zestaw z przesyłką chciał 245 zł.
                  Tylko pilnie potrzebował kasy.
                  Wpłaciłem mu zaliczkę 75 zł. i kontakt się urwał...

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez mariuszb
                    Gośc za zestaw z przesyłką chciał 245 zł.
                    A ode mnie 170zł, dobrze, że wpłaciłem tylko 30zł...
                    Dane mam, do Wrocławia niebawem jadę, więc możliwe, że złożę mu wizytę.

Pozdrawiam,
                    Krzysiek191022.

Skomentuj

Z jego postów wyczytałem że jest z Krakowa...
                      Zobacz jego posty jak pisał że szuka studiów o kierunku akustycznym w Krakowie...

Skomentuj

W "Katalogu Publicznym" na gg miał wpisane imie Michał a przy podawaniu nr konta Marek...
                        Panowie, jest nr konta, do kogoś te pieniądze musiały wpłynąć. Niestety sprawę trzeba będzie chyba zgłosić na policję :???:

Skomentuj

Witam!

Czy ma ktoś jakiś pomysł na wyegzekwowanie pieniędzy od tego typa?

Pozdrawiam,
                          Krzysiek191022.

Skomentuj

zglosic sprawe na policje albo odwiedzic go osobiscie

Skomentuj

damiani, póki co sam od 3 tygodni się nie wywiązujesz z umowy...

Skomentuj

Tylko że policja niewiele zrobi bo za mała kwota - znikoma szkodliwośc społeczna.
                                Najlepiej go odwiedzic tylko z warszawy nie bardzo opłaca mi się jechac ale może znajomy niedługo będzie jechał w te okolice to się zorientuje jak się sprawy mają.

Skomentuj

Tylko że policja niewiele zrobi bo za mała kwota - znikoma szkodliwośc społeczna.
                                  jak ja byłem jakiś czas temu na policji i powiedziałem to samo zdanie to policjant odpowiedział mi że oszustwo czy kradzież nie zależy od kwoty a od czynu... A sumując wasze zaliczki macie już nie taką małą sumę...

Skomentuj

...Oszustwo jest dokonane już w chwili otrzymania przelewu bądź np. wyłudzenia czeku, choć sprawca nie podjął jeszcze żadnych czynności w celu jego realizacji. Nie osiągnięcie przez sprawcę oszustwa zamierzonej korzyści majątkowej jest dla zaistnienia przestępstwa oszustwa bez znaczenia.
                                    Przestępstwo oszustwa określone w art. 286 § 1 k.k. jest występkiem zagrożonym karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Ponadto sąd - obok kary pozbawienia wolności - może wymierzyć także grzywnę.
                                    Sąd na wniosek pokrzywdzonego orzeka obowiązek naprawienia w całości lub części szkody wyrządzonej przestępstwem...
                                    to tyle w tym temacie-a mordę zawsze można sklepać...

Skomentuj

mariuszb, ale to nie znaczy, że trzeba pobłażać takim typkom. Może i kwoty niewielkie ale ich ilość robi swoje i nazbiera się kilkaset zł a tym policja powinna sie zainteresować.

My jako czuwajacy nad forum musimy się zastanowić co zrobić z tym fantem bo nie możemy pozwolić sobie na plagę oszustw a do tego powoli zmierza. Myślę, że na razie jedynym sensownym rozwiązaniem jest przepuszczanie transakcji przez allegro lub operwoanie paczkami za pobraniem chociaż to wiekszy koszt i też mozna dostać cegłe.

Skomentuj

Tutaj nie ma kradzieży, a wyłudzenie i nawet o 5zł można zgłosić.

Skoro jest kilka osób, to pójdźcie każdy u siebie na policję, przedstawcie sytuację, powiedźcie, że w innych miastach będą podobne zgłoszenia bo jest was kilku-kilkunastu

Skomentuj

Czaruję...
                                        X