Mi również zostało napisane że głośniki zostały wysłane w zeszły piątek. Od tamtej pory ani głośników ani gościa na gg...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Użytkownik Maniura_pl
Collapse
X
-
Zamieszczone przez bawolekja bylem na 101% zdecydowany na ushery 8945p gadka szmadka i miałem je kupic ....potem okazało się ze tez niby jest z Wrocławia wiec chcialem odebrac je osobiscie....Zamieszczone przez scythe1123ja też byłem chętny na te ushery
Skomentuj
-
Dołączam do grona
Widzę, ze na ushery było mase chętnych, ale w ostateczności się wyluzowałem
Wyszedłem, z założenia ze najpierw zobaczę tańszy asortyment, jeśli będzie ok. to wtedy pomyśle nad Ucherami, tym bardziej, że ceny atrakcyjne
Zakładając, że przynajmniej 3 osoby wpłaciły po + - 30 zł za każdy rodzaj asortymentu to nazbiera się ładna sumka
Domyślałem, że ze cos jest nie tak bo sprzedający dość łatwo przystawał na moje warunki, no ale cóż zdecydowałem się zaliczka raptem pare zł, zobaczymy jak sytuacja się dalej rozwinie
Skomentuj
-
otomsono wydrukuj sobie dowód wpłaty. Powiem Wam tak, jak ja walczyłem o pieniądze z niezrealizowanego zamówienia z Audio Components to od zgłoszenia sprawy na policji minęło może 2 tygodnie i miałem kasę w domu. Także niech każdy się pofatyguje i założy sprawę. Cwaniactwo trzeba tępić !!!
Edit.
Uprzedźcie w domu że zakładacie sprawę na policji. Ja tak nie zrobiłem i jak przyszedł do domu list z prokuratury to było "wielkie przejęcie" rodziców :lol:Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
pragne zwrócić uwagę na 2 rzeczy
1.do 250 zł mamy do czynienia z wykroczeniem,a wykroczenie nie jest przestępstwem, dlatego polecam aby wszyscy złożyli zawiadomienie na policję o popełnieniu przestępstwa może się uda "uzbierać" te 251 zł. (musi być powyżej 250 zł)
2. może warto zwrócić policji uwage, że sprawa jest rozwojowa, bo dla 30 zł to im się nie będzie chcialo bawić, ale jak jest więcej pokrzywdzonych to szanse, że nie oleją sprawy
Skomentuj
-
ostanio byl poruszany watek o rzekomym oszustwie przez jednego uzytkownika forum to powinniscie potraktowac jako oszczezenie pozatym byly podawane miedzy innymi przezemnia jak najlepiej zalatwiac takie transakcje z nowymi uzytkonikami,pozatym nigdy nie wirzcie w super okazje,pisalem jednemu z moderow ze nie podobaja mi sie ogloszenia tego goscia i duzo sie nie pomylilem widze :) nast. razem sprawdzajcie dokladnie co to jest za osoba :)
Skomentuj
-
1.do 250 zł mamy do czynienia z wykroczeniem,a wykroczenie nie jest przestępstwem, dlatego polecam aby wszyscy złożyli zawiadomienie na policję o popełnieniu przestępstwa może się uda "uzbierać" te 251 zł. (musi być powyżej 250 zł)
Kumpel kiedyś kupił na allegro sub za 200zł + 20zł wysył. Sprzedawca w tym momencie wyparował. Kolega po 2 miesiącach poszedł złożyć zawiadomienie o wyłudzeniu. Miał ze sobą wydrukowane maile. Sprawa została normalnie przyjęta jako wyłudzenie, a nie kradzież.
Jak mi kolega powiedział(policjant, szkoli młodych), w przypadku wyłudzenia, nie ma czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu.
Zamieszczone przez Święty2. może warto zwrócić policji uwage, że sprawa jest rozwojowa, bo dla 30 zł to im się nie będzie chcialo bawić, ale jak jest więcej pokrzywdzonych to szanse, że nie oleją sprawy
Skomentuj
-
mnie tez oszukał ten cwaniak. Ja zrobilem blad ze wplacilem az 115zl. Nie wiem co mam teraz zrobić czy isc na policje czy moze samemu to zalatwic tzn. kuzyn mieszka we wroclawiu tak samo jak podobno ten cwaniak. Mysle zeby poslac kuzyna pod ten adres zeby odzyskac kase?? Co mi proponujecie?
Skomentuj
-
Osoby wybierające się na Policję otrzymają moje dane osobowe oraz nr telefonu kontaktowego by mogły podać je Policji - jako admin dysponuję logami serwerowymi i pełną informacją o wszystkich adresach IP oraz czasach korzystania z nich przez użytkownika Maniura_pl. Na podstawie takich danych nie będzie problemu z ustaleniem adresu pod jakim przebywa wspomniany Użytkownik. Danych tych nie mogę udostępnić nikomu ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych, ale na żądanie Ogranów Ścigania udostępnie je w trybie natychmiastowym by wspomóc działania tak Wasze, jak samej Policji.
Proponuję nie próbować "samosądu" i sugerować się słowami benek161 bo fałszywość adresu w danych bankowych i tak nie uratuje skóry ewentualnego oszusta, a jeśli rzeczywiście adres ten jest fałszywy to dojdzie w postępowaniu przeciwko Maniura_pl, poza wyłudzeniem, kolejny zarzut.
[ Dodano: 2010-04-21, 13:49 ]
Jacek90, wydrukuj całą korespondencję i zgłoś popełnienie przestępstwa w prokuraturze. O ile mi wiadomo Policja dość prężnie działa ostatnio jeśli chodzi o tego próby "wzbogacania się".
Skomentuj
-
Polecam KAZDEMU!!! Zgłosić sprawę na policję. ale musi to zrobić każdy. Jak oszukał więcej osób to wpadnie wiem to z doświadczenia ponieważ raz tak odzyskałem kase a w przypadku 2 oszustwa toczy sie ciągle sprawa.
PS. A chciałem brac Te ushery ale wydałem kase na bilety na Sunrise :mrgreen: Lepsze wyjście widac wybrałem :wink:
Skomentuj
Skomentuj