Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Użytkownik Maniura_pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi również zostało napisane że głośniki zostały wysłane w zeszły piątek. Od tamtej pory ani głośników ani gościa na gg...

Skomentuj

ja też byłem chętny na te ushery ale zero kontaktu było
      wysłałem mail i na gg próbowałem się kontaktować
      można by dodać do regulaminu, że transakcje maja być realizowane przez allegro a jeżeli nie to tylko za pobraniem

Skomentuj

Zamieszczone przez krasz1
        damiani, póki co sam od 3 tygodni się nie wywiązujesz z umowy...
        masz juz je wyslane, w ogloszeniu pisalo ze bede to robil przy okazji wiec nie rozumiem Twoich pretensji

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
          można by dodać do regulaminu, że transakcje maja być realizowane przez allegro a jeżeli nie to tylko za pobraniem
          Nic Ci to nie da, bo za pobraniem moze Ci wyslac butelke wody i juz nie masz argumentu ze przyslal nie to co trzeba no a przesylke odebrales

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
            ja bylem na 101% zdecydowany na ushery 8945p gadka szmadka i miałem je kupic ....potem okazało się ze tez niby jest z Wrocławia wiec chcialem odebrac je osobiscie....
            Zamieszczone przez scythe1123
            ja też byłem chętny na te ushery
            Panowie ja też byłem chętny na te ushery, nawet dogadałem cenę, dał mi schemat zwrotki, a jak doszło co do czego, tzn. Powiedziałem, aby wystawił je na allegro, tak od tej pory zero kontaktu!!

Skomentuj

A więc tak, rozmowa z archiwum gg z Maniura_pl wydrukowana oraz wszystkie informacje jakie udalo mi sie zdobyc zanotowane, jutro wybieram się na policję.
              Mam nadzieję, że reszta Panów pójdzie moim tropem i również się wybierze na komisariat, większą grupą możemy więcej zdziałać.

Skomentuj

Dołączam do grona
                Widzę, ze na ushery było mase chętnych, ale w ostateczności się wyluzowałem
                Wyszedłem, z założenia ze najpierw zobaczę tańszy asortyment, jeśli będzie ok. to wtedy pomyśle nad Ucherami, tym bardziej, że ceny atrakcyjne
                Zakładając, że przynajmniej 3 osoby wpłaciły po + - 30 zł za każdy rodzaj asortymentu to nazbiera się ładna sumka
                Domyślałem, że ze cos jest nie tak bo sprzedający dość łatwo przystawał na moje warunki, no ale cóż zdecydowałem się zaliczka raptem pare zł, zobaczymy jak sytuacja się dalej rozwinie

Skomentuj

otomsono wydrukuj sobie dowód wpłaty. Powiem Wam tak, jak ja walczyłem o pieniądze z niezrealizowanego zamówienia z Audio Components to od zgłoszenia sprawy na policji minęło może 2 tygodnie i miałem kasę w domu. Także niech każdy się pofatyguje i założy sprawę. Cwaniactwo trzeba tępić !!!
                  Edit.
                  Uprzedźcie w domu że zakładacie sprawę na policji. Ja tak nie zrobiłem i jak przyszedł do domu list z prokuratury to było "wielkie przejęcie" rodziców :lol:
                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                  Grado SR125i

Skomentuj

Na przyszłość, albo przez allegro, albo tak jak było pisane wcześniej, za pobraniem, z tym, że ta druga opcja tylko ze sprawdzeniem zawartości.
                    Sprawdzasz zawartość i wiesz co odbierasz.

Skomentuj

pragne zwrócić uwagę na 2 rzeczy
                      1.do 250 zł mamy do czynienia z wykroczeniem,a wykroczenie nie jest przestępstwem, dlatego polecam aby wszyscy złożyli zawiadomienie na policję o popełnieniu przestępstwa może się uda "uzbierać" te 251 zł. (musi być powyżej 250 zł)
                      2. może warto zwrócić policji uwage, że sprawa jest rozwojowa, bo dla 30 zł to im się nie będzie chcialo bawić, ale jak jest więcej pokrzywdzonych to szanse, że nie oleją sprawy

Skomentuj

ostanio byl poruszany watek o rzekomym oszustwie przez jednego uzytkownika forum to powinniscie potraktowac jako oszczezenie pozatym byly podawane miedzy innymi przezemnia jak najlepiej zalatwiac takie transakcje z nowymi uzytkonikami,pozatym nigdy nie wirzcie w super okazje,pisalem jednemu z moderow ze nie podobaja mi sie ogloszenia tego goscia i duzo sie nie pomylilem widze :) nast. razem sprawdzajcie dokladnie co to jest za osoba :)

Skomentuj

1.do 250 zł mamy do czynienia z wykroczeniem,a wykroczenie nie jest przestępstwem, dlatego polecam aby wszyscy złożyli zawiadomienie na policję o popełnieniu przestępstwa może się uda "uzbierać" te 251 zł. (musi być powyżej 250 zł)
                          Mylisz się. Tu nie mamy do czynienia z kradzieżą, a wyłudzeniem.
                          Kumpel kiedyś kupił na allegro sub za 200zł + 20zł wysył. Sprzedawca w tym momencie wyparował. Kolega po 2 miesiącach poszedł złożyć zawiadomienie o wyłudzeniu. Miał ze sobą wydrukowane maile. Sprawa została normalnie przyjęta jako wyłudzenie, a nie kradzież.
                          Jak mi kolega powiedział(policjant, szkoli młodych), w przypadku wyłudzenia, nie ma czegoś takiego jak niska szkodliwość czynu.

Zamieszczone przez Święty
                          2. może warto zwrócić policji uwage, że sprawa jest rozwojowa, bo dla 30 zł to im się nie będzie chcialo bawić, ale jak jest więcej pokrzywdzonych to szanse, że nie oleją sprawy
                          O tym pisałem już wyżej

Skomentuj

Tych, którzy będą kierować sprawę do prokuratury proszę o przesłanie mi PW z informacją o tym fakcie.

Skomentuj

mnie tez oszukał ten cwaniak. Ja zrobilem blad ze wplacilem az 115zl. Nie wiem co mam teraz zrobić czy isc na policje czy moze samemu to zalatwic tzn. kuzyn mieszka we wroclawiu tak samo jak podobno ten cwaniak. Mysle zeby poslac kuzyna pod ten adres zeby odzyskac kase?? Co mi proponujecie?

Skomentuj

Iść na policje. Adres na 99,999% jest fałszywy więc kuzyn raczej "klamkę pocałuje" i go nie znajdzie.

Skomentuj

Osoby wybierające się na Policję otrzymają moje dane osobowe oraz nr telefonu kontaktowego by mogły podać je Policji - jako admin dysponuję logami serwerowymi i pełną informacją o wszystkich adresach IP oraz czasach korzystania z nich przez użytkownika Maniura_pl. Na podstawie takich danych nie będzie problemu z ustaleniem adresu pod jakim przebywa wspomniany Użytkownik. Danych tych nie mogę udostępnić nikomu ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych, ale na żądanie Ogranów Ścigania udostępnie je w trybie natychmiastowym by wspomóc działania tak Wasze, jak samej Policji.

Proponuję nie próbować "samosądu" i sugerować się słowami benek161 bo fałszywość adresu w danych bankowych i tak nie uratuje skóry ewentualnego oszusta, a jeśli rzeczywiście adres ten jest fałszywy to dojdzie w postępowaniu przeciwko Maniura_pl, poza wyłudzeniem, kolejny zarzut.

[ Dodano: 2010-04-21, 13:49 ]
                                  Jacek90, wydrukuj całą korespondencję i zgłoś popełnienie przestępstwa w prokuraturze. O ile mi wiadomo Policja dość prężnie działa ostatnio jeśli chodzi o tego próby "wzbogacania się".

Skomentuj

Ok wielkie dzięki. Jutro się wybiore do prokuratury. Trzeba tępić oszustów!

Skomentuj

Polecam KAZDEMU!!! Zgłosić sprawę na policję. ale musi to zrobić każdy. Jak oszukał więcej osób to wpadnie wiem to z doświadczenia ponieważ raz tak odzyskałem kase a w przypadku 2 oszustwa toczy sie ciągle sprawa.

PS. A chciałem brac Te ushery ale wydałem kase na bilety na Sunrise :mrgreen: Lepsze wyjście widac wybrałem :wink:

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez dj_zibi
                                        wydałem kase na bilety na Sunrise
                                        tak wiec zapraszam przed impreza do koszalina na piwo (przed impreza bo po nie bedziesz mial sily :P )

Skomentuj

Tak dla pewności, mam iść do prokuratury czy na policje?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X