Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Użytkownik Maniura_pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Byłem na policji i sprawa została mi przedstawiona następująco: oczywiście jest to przestępstwo, nikt się nie śmiał że to taka mała suma, ale dlatego że rozmowy były prowadzone przez gg, mój komputer musiałby być sprawdzany przez "eksperta". Następnie policjant zadał pytanie czy mam oryginalne oprogramowanie na kompie, bo jeżeli osoba sprawdzająca komputer dopatrzyłaby się takiego to mógłbym sobie narobić sosu :???:

Skomentuj

Czyli generalnie spławili Cię i tyle. Ja miałem podobną sytuację, przyniosłem wydruki i nie było żadnego tematu odnośnie sprawdzania kompa.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi ma rację: zbyli Cię, a Ty się dałeś :) Kontrola komputera wchodzi w grę tylko i wyłącznie w przypadku gdy istnieje uzasadnione podejrzenie celowego wprowadzania w błąd organów ścigania. Policji w Sosnowcu najwyraźniej nie chce się pracować :lol:
        Na pochwały zasługuje za to Prokuratura w Rybniku - skontaktowano się ze mną w przedmiotowej sprawie już w kilka dni po zgłoszeniu dokonanym przez Jacek90 :!:
        Myślę, że sprawa potoczy się szybko (nie mogę zdradzać szczegółów ale z prowadzonych rozmów wynika, że bardzo zależy Im na czasie) - jestem w stałym kontakcie z tamtejszą prokuraturą.

Skomentuj

Dołączam się do grona osób poszkodowanych przez użytkownika Maniura_pl. Miałem od niego kupić zestaw głośników. Nalegał na szybką wpłatę. W końcu gdy wpłaciłem, kontakt z nim się urwał.

Skomentuj

Zamieszczone przez otomsono
            Następnie policjant zadał pytanie czy mam oryginalne oprogramowanie na kompie, bo jeżeli osoba sprawdzająca komputer dopatrzyłaby się takiego to mógłbym sobie narobić sosu
            Dlatego istnieje oprogramowanie freeware.
            Ja się męczę z open officem i innym darmowym oprogramowaniem, ale mam spokojną głowę.

Nie mogą Tobie przeszukiwać całej zawartości dysku, najważniejsze to legalna winda.

Skomentuj

Rozumiem jak to odebraliście, ale ja bym tutaj policji nie winił, policjant był bardzo miły, objaśnił mi wszystko dokładnie i wcale nie namawiał żebym nie składal doniesienia, pytał ze 2 razy co robie... czy składam doniesienie czy nie...
              najważniejsze to legalna winda
              :roll:
              Kontrola komputera wchodzi w grę tylko i wyłącznie w przypadku gdy istnieje uzasadnione podejrzenie celowego wprowadzania w błąd organów ścigania.
              niestety tego nie wiedziałem :???:
              Policji w Sosnowcu najwyraźniej nie chce się pracować
              Ja tego powiedzieć nie mogę, w szufladzie leżą mi dwa wezwania na przyszły tydzień...

Skomentuj

Przynieś im plik z archiwum GG i nie będziesz mieć problemu

Skomentuj

Odzyskał już ktoś pieniądze ?

Skomentuj

Na razie cisza.

[ Dodano: 2010-08-02, 12:11 ]
                    Sprawa się wyjaśniła. Dzwonił do mnie znajomy tego użytkownika maniura z wiadomością że wysyła mi pieniądze. Jako rekompensate zaplacił mi 2 razy więcej czyli 230zl. Mam nadzieje ze na dniach pieniądze przyjdą. Cieszy mnie to ,ze policja dobrze zajęła się tą sprawą i tępi oszustów.

Skomentuj

Czaruję...
                    X