mam goclever 5066 i zaczyna mnie juz denerwowac, jak jezdze czesto - taka praca ze dziennie wklepuje z 10 adresow (za kazdym razem ja wylaczam jak dojade) to po dwoch-trzech dniach lapie zawieche, pomaga dopiero wcisniecie reset z tylu, ale jednoczesnie sie traci wszystko co bylo w pamieci nawigacji, po za tym trzymam wszystko na karcie i nie nazekam :) fix'a lapie szybko, nie muli
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaka najlepsza samochodowa nawigacja GPS
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserżebym mógł sobie raz wgrać automape, a drugi raz coś innego, żebym mógł uaktualniać mapy itp.
Skomentuj
-
Mój znajomy ma firmę zajmującą się nawigacjami i CB. Rozmawiałem z nim jakiś czas temu na temat nawigacji. Jest dokładnie tak jak napisali koledzy powyżej. Urządzenie można kupić tanie (polecał mi biedronkowe :mrgreen: ), ale trzeba zainstalować dobry program (tutaj polecał właśnie Automape). Jeździłem z ojca nawigacją Blaupunkt z oryginalnym oprogramowaniem i z pożyczoną nawigacją z biedronki + automapa. Blaupunkt (który kosztował kupe kasy) jest do niczego na tle biedronkowej...
Skomentuj
-
Ja mam od roku Larka 50.1, polecam w 100%, jako kierowca jezdze srednio 10h dziennie, navi nawet jak mnie nigdzie nie prowadzi to jest wlaczona i pokazuje mape, tak lubie
Nie zawiodla mnie ani razu, resetowalem ja moze 5 razy. Nawalila tylko ladowarka, pekla wtyczka usb ale to ze wzgledu ze kabel zawsze byl zagiety, polecam ladowarke z wtykiem katowym. Wgrana automapa, nie trzebabylo nic odblokowywac.
Mialem szczescie bo kolega oddal larka po miesiacu do serwisu, trzymali 2 mies i dali nowa. Drugi kolega kupil larka 43.1 i po 2 tyg serwis gwarancyjny, a z tym u nich ciezko... Dlatego polecam kupic w jakim carrefurze, moze prosciej bedzie sie domagac 21dni naprawy :)
Skomentuj
-
Brat ma larka, tani dobry sprzęt, droższe modele nie oferują na tyle więcej, żeby były warte płacenia X razy tyle.
Z doświadczenia z tego roku - jechaliśmy do Zabrza z 3 nawigacjami - automapa na larku, rns-e czyli oryginalna nawigacja audi i ovi maps w E52. Na jednym ze skrzyżowań na śląsku każda podała inną drogę!! Dosłownie jedna w prawo, inna w lewo i kolejna prosto. Pojechaliśmy za automapą i pociągnęła nas przez miasto, pełno remontów i kręciliśmy się objazdami. Akurat najlepiej pokazała nokia bo kierowała na obwodnicę.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
ja korzystam z nokia ovi maps
mam ja w telefonie n97mini i nie mam zastrzezen. Sama sie aktualizuje. Pracuje on-line wiec sprawdza trase na bierzaco itd. Jechalem na niej do chorwacji w wakacje i nie mam zastrzezen. W slowenii trzeba ominac autostrade bo jest droga wiec ustawilem jedz autostrada:nie jedz droga platna:nie i pieknie je ominela i poprowadzila do granicy. Jedyny munus jak dla mnie ale wiekszosci jest nie przydatne to nie mozna sprawdzic odleglosci z punktu A do punktu B tak jak w automapie.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Ja mam włączone wszystkie metody pozycjonowania, w tym AGPS (służy do szybszego znajdowania położenia dzięki pobraniu danych o satelitach przez Internet), wbudowany GPS i "bazujący na sieci" (właśnie wyłączyłem BT bo nie mam osobnego modułu) i nie zżera mi kasy z karty, ale mam w opcjach map ovi "połączenie - offline". Natomiast faktem jest, że w domu czasem nie łapie pozycji dokładnie ("oczekiwanie na gps"), albo trwa to dość długo (po zatrzymaniu navi widać na mapie jak skacze po nadajnikach plusa, ale wskaźnik danych wskazuje 0,0KB), ale jak jadę po mieście czy poza nim to szybciutko ustala pozycję i navi działa bardzo dobrze, bez opóźnień.
Ja byłem zaskoczony, że navi działa dokładnie żeby poprowadzić na adres bez płacenia za AGPS bo według specyfikacji nie ma normalnego modułu GPS, w opcjach niby jest, ale kiedy chcę użyć np. Race Chrono do sprawdzenia osiągów samochodu to się nie da bez GPS na BT.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
nie jest do konca tak jak mowicie. I tak i tak zrzeza kase. Przy ustawieniu off-line musi ustalic pozycje i przez to laczy sie na chwile z netem i za to sie placi. Jak wrocilem z zagranicy to przyszedl rachunek ok 60-80zl za sam internet. A w polsce mnie to nie grzeje mam ustawione on-line bo mam internet w abonamencie. Zreszta w moim telefonie gdzie sie nie ruszysz to caly czas w necie siedzi. A to pogoda a to gg, e-mail itdJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Polecam tą nawigację: http://droptrend.com/product-pol-159...UROPA-2GB.html
Już jakiś czas mi bardzo dobrze służy: wybiera szybkie trasy, działa precyzyjnie, dołączona mapa jest dobra, a głośniki nadają wyraźnie.
Wady: nieco spartański design menu urządzenia (mapa jest już gładsza), bateria dość szybko się wyładowuje.
Nie miałem problemów z wysyłką ani kontaktem, jeszcze raz polecam.
Skomentuj
-
ja mam na E52 sygic mobile, z mapami od teleatlas oraz navteq (mozna zobie przelaczyć ktorych map aktualnie ma uzywac aplikacja)
i drugiej aplikacji jakiej czasem używam to Garmin XT
w opcjach symbiana wylaczacie wspomaganie agps (ja mam wlaczony tylko wbudowany moduł GPS) i nie pobiera wtedy żadnych pieniędzy ...
nie rozumiem po co komu ustalać pozycje będąc w budynku .... a może pokarzecie mi jakąś dedykowaną nawigację (platforma + oprogramowanie) które to potrafi :blink: ? ....pytanie oczywiście retoryczne ;p bo bez dodatkowych danych w stylu właśnie coś co na podstawie poziomów sygnałów z poszczególnych stacji bazowych GSM nie da sie określić pozycji(a jak się korzysta z czegoś więcej niż sam moduł GPS to się za to płaci... pomijam jakieś dodatkowe pobieranie map itd)
sygic i garmin to chyba najlepsze co można mieć na symbiana, i jak dla mnie jest w zupełności wystarczająca z tym zestawem map do samochodu ;p
na windows CE/Mobile to polecam automapę
a jak kupować coś dedykowanego to trzeba patrzeć na platformę sprzętową ... (obsługa kart SD w wersjach HC, procek, ram, rom, no i jaki moduł GPS siedzi w środku (głównie czułość i liczba kanałów) ..... i niech ma windowsa CE/Mobile wtedy można sobie na tym zainstalować co się chce ;p )
dużo ludzi poleca larka bo w ok 2008/2009 tylko to było w rozsądnych cenach i tak już zostało .... to konstrukcje z przed ładnych paru lat dzisiaj za ~300 mozna sobie zakupić mio moov 500 a to już zupełnie z innej bajki zabawka nie tylko do samego nawigowania.... wgrasz sobie na kartę co Ci się żywnie podoba, sprawdzisz sobie kilka aplikacji do nawigacji i sprawdzisz która lepiej wyznaczy Ci trasy ;pLast edited by bawolek; 15.05.2011, 15:57.
Skomentuj
-
Pozwolę sobie odświeżyć bo coś nowego dzieje się w temacie navi a sam stoję przed zakupem...
Aktualne typy:
http://allegro.pl/lark-70-0-nawigacj...html?source=oo
http://allegro.pl/nawigacja-lark-fre...html?source=oo
Budżet do 400zł(patrząc na moje 2 typy nie wiem czy jest sens dopłacać prawie drugie tyle za większy wyświetlacz)
Skomentuj
-
http://allegro.pl/pentagram-nomad-ev...748782912.html tutaj masz fajna nawigacje128mb RAM i 533mhz procek, w tych larkach masz 64mb ramu i 400mhz. Tak wiec na pentagramie jeszcze bardzo dlugo bedzie wszystko ladnie latalo i bez zadnego zacinania. Jest jeszcze pentagram 4,3'' z procem 533 ale tylko 64mb ramu wiec lepiej dolozyc i miec juz na bardzo dlugo. Nawigacje sa odblokowane. Mam starszy model pentagrama sprzed 2 lat i Automapa 2011 europy smiga elegancko nie traci zasiegu nigdy, nie zacina sie w miare szybko lapie zasieg ogolnie bardzo polecam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta100 razy lepsze od tych co do larków dodają
IMHO nawigacji się słucha i czasem tylko ogląda, więc telewizora do auta bym nie kupił
Skomentuj
Skomentuj