Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komputer do 1400zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na twoim miejscu wziąłbym mATX, dajesz do np. http://www.ceneo.pl/1541469. Pamiętaj, żeby się nie ograniczać do jednego sklepu. W innych możesz kupić o wiele taniej. Ten VAT to zdzierstwo. Gdyby go nie było, to dołożyłbyś 100zł i masz dobrą kartę graficzną. Co do płyt - mam ASUSA 5 lub nawet 7 lat i nic nie naprawiałem, jedynie wymieniałem baterię do BIOSU (resetują się ustawienia, koszt kilka zł). Nie wiem jak teraz to wygląda aktualnie w ASUSIE.

Skomentuj

A co sądzicie o płytach MSI??? Znalazłem fajny model na chipsecie 785G, która według testu: http://pclab.pl/art37884-12.html wypada lepiej od wyżej wymienionego Asusa i podobnej klasy Gigabyte.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
        A co sądzicie o płytach MSI???
        to zależy od modelu bo płyty MSi czy Asusa, Gigabyte, DFi itp itd to tylko firma i jak każda inna robi dobre płyty i takie które wołają o pomstę do nieba...

Skomentuj

Ta płyta MSI wygląda dość konkretnie, jak nie jest za droga to na pewno jest to mocna pozycja przy wyborze.

W poniedzialek zainstalowałem mojego athlona II x3 445 :mrgreen: . W stosunku to starego x2 4850e komp dostał niezłego kopa ale w końcu 600MHz wiecej, + 1 rdzeń ,+ nowa architektura. W GTA4 ilosć fps skoczyła niemal dwukrotnie i to dzięki samej zmianie procka.

Co jest świetne to możliwość zmian taktowania tego procesora, dzięki programowi K10STAT można zrobić cuda z tym prockiem. W zasadzie da sie ustawić dowolną częstotliwość, przy czym są możliwe do ustawienia 4 stopnie częstotliwości + to, że każdy rdzeń może pracować z inną częstotliwością. Niby niepotrzebnie zagmatwane ale dzięi temu w stanie spoczynku jak i normalnej pracy procek zurzywa relatywnie mało energii. Są też sytuacje gdy np program jest wybitnie jednowątkowy. Wtedy jedno jajeczko leci na maksa a pozostale nadal odpoczywają na minimalnej częstotliwości.

Skomentuj

Aha, czyli firma MSI nie ma z góry przyklejonej "łatki" Mi chodzi o model MSI 785G-E65. W teście podanym wyżej wypada niby najlepiej, lub inaczej: jest najrozsądniejszym modelem z grupy 3 podobnych płyt.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
              Aha, czyli firma MSI nie ma z góry przyklejonej "łatki" Mi chodzi o model MSI 785G-E65. W teście podanym wyżej wypada niby najlepiej, lub inaczej: jest najrozsądniejszym modelem z grupy 3 podobnych płyt.

Skomentuj

Zamówiłem dzisiaj komputer :) Ostatecznie padło na:

Procesor: AMD ATHLON II X3 445 BOX (AM3)
                Płyta główna: MSI 785G-E53
                Pamięć: GoodRam 2GB 1333MHz
                Dysk twardy: SEAGATE Barracuda 500GB 7200.12 SATAII 16MB ST3500418AS
                DVD: Samsung SH-S223L SATA LightScribe
                Zasilacz: Tagan TG400-U33II
                Obudowa: COOLER MASTER ELITE 330 RC-330-KKN1-GP 150zł

Procek został zmieniony na nowszą wersje 445, płyta główna MSI, no i zmuszony byłem zmienić zasilacz, bo Fortrona nie są w stanie sprowadzić, a gość w sklepie chciał mi wcisnąć Modecoma Premium za 180zł, wiec zdecydowałem ze dołożę trochę i szarpnę się na Tagana :) I tak jak doradzał Yoshi, grafe kupie używaną z allegro.

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc!!!

Skomentuj

Z dvd samsunga po niedlugim okresie mozesz miec problemy chyba ze od tego czasu znacznie poprawila swoje modele i ponoc z tymi nowymi seriami dyskow Baracudy sa jakies defekty pisali o tym na AS tak na pocieszenie :p,co do firmy,firma zazwyczaj jest gwarantem jakosci swoich produktow to tak na amrginesie

Skomentuj

ŁukaszN, no to teraz pozostało życzyć udanego uruchomienia i przyjemnego użytkowania. Na ładnych parę lat wystarczy, najwyzej za rok-dwa dokupisz sobie 2GB ramu i gitara :).

Skomentuj

tu zawsze uaktualniane najlepsze zestawy dla gracza:
                      http://www.purepc.pl/zestawy_kompute..._2010?page=0,1

Skomentuj

Yoshi_80, dzięki Jak na moje wymagania to starczy nawet na bardzo długo. Mój aktualny komp pracuje już u mnie, uwaga!.... 8lat :mrgreen: Nic się w nim nigdy nie zepsuło, a jedyne modernizacje które przeszedł to wymiana wentylatorów, zmiana zasilacza (siedział tam Codegen, wiec trzeba było zmienić na coś bezpieczniejszego) no i dokupiłem większy dysk.

kaman777, co będzie, to będzie a ile ludzi tyle opinii. I tak na początku nosiłem sie z zamiarem kupienia gotowego zestawu z allegro, wiec myślę że to co złożyliśmy w tym temacie nie jest takie złe

Skomentuj

Czaruję...
                        X