Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny problem z STXem i głośnikami....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziwny problem z STXem i głośnikami....

Mam dość nietypową sytuację.... zamówiłem sobie zestaw głośników 14SK i PJ oraz zestaw elementów do zwrotnicy...

Paczka przyszła.... mnie w domu nie było ale mama odebrała i położyła na stoliku naklejką do góry :)

Tak samo otwarłem... wyjąłem pudełka ze środka i otwarłem PJ.. wszystko Ok głośniki po skosie wciśnięte w pudełko....

otwieram SK pierwszy.... zawieszenie dziwnie wyciśnięte na zewnątrz.. porównałem fotkę od dolphina... i też coś nie bardzo..... bo zawieszenie takie nierówne... a u dolphina idealnie równe...

Otwieram drugi, a tam taki widok....

Próbowałem lekko palcem wypchnąć bo myślałem że głosnik tylko chwilkę leżał tak... ale to widać deformacje na całości... na drugim, który jest bardziej wypchniety, po obwodzie też ma takie wciśnięcia (deformacje)....

Teraz się zastanawiam.... czy to wina złego zapakowania (głośnik latał w środku.... do góry i na doł) bo PJtka ma mniejsze pudełko niż jej wielkość i i jest wsadzona po skosie... SCXy jak zamawiałem też tak były zapakowane... a SK kurde jakaś lipa... ani dystansów żeby nie leżały na membranie...

Wysłałem do STXa maila ze zdjęciami.... i czekam na odzew czy wymienią czy co....

Jakie są wasze opinie.... co powinienem Ja zrobić, co powinien STX zrobić by takie sytuacje nie miały miejsca... nie mam zamiaru robić STXowi antyreklamy (chociaż chyba własnie to zrobiłem ) ... poprostu pytam czy mam prawo do wymiany na nowe i "sprawne" głośniki...

Moim zdaniem wada zawieszenia, powinni wymienić. Nie na darmo jestem uprzedzony do STX :razz:

Skomentuj

miałem podobnie z 17sw i mb
      wcisnąłem je razem w jedno pudełko i się przeraziłem jak wyjąłem po jakimś czasie (nawet zawieszenie górne miało jakieś dziwne fałdy)
      połóż niech trochę odleżą i będzie ok
      jak nie to odeślesz to ci wymienią
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ploter

ja bym napisał do stx niech zamówią głośniki z polinka

i niech zobaczą jak to robią fachowcy

bo immm daleeeeko do nich :)

Skomentuj

nowy1, ty z warszawy jesteś i z stx-a przesyłki zamawiasz?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            nowy1, ty z warszawy jesteś i z stx-a przesyłki zamawiasz?
            POlecę delikatnym snobem

nigdy bym tego do rąk nie wziął :)

a tym bardziej zabrał do domu

znam właścicieli i całą firmę omijam wielkiiim łukiem

Skomentuj

Panowie temat nie jest napisany po to by wylewać kwas na STXa...

Pokazałem co się mi przytrafiło, i mam nadzieję że wyjaśni sie to szybko i bezboleśnie

Skomentuj

Ja bym napisał do STX'a opisując zaistniałą sytuację.
                Powinni wymienić
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
                  Ja bym napisał do STX'a opisując zaistniałą sytuację.
                  Zamieszczone przez ploter
                  Wysłałem do STXa maila ze zdjęciami.... i czekam na odzew czy wymienią czy co....
                  Za późno

Skomentuj

Nie na temat...
                    Moje przeoczenie :)
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ja tak mialem z glosnikami jak polozylem jeden na drugim membrana do siebie po 2-3 dniach wlasnie takie byly wgniecenia. Po 1 dniu odstawienia normalnie wszystko bylo ok:)

Skomentuj

Tak miałem już z kilkoma głośnikami DeKeR :wink:

Skomentuj

Bartuś rozwiń swoją myśl, bo nie rozumiem :?: :shock:

Skomentuj

ze ludzie kupuje glosniki z tej firmy glownie z serii AWX wcale nie oznacza ze stx jest najlepszy,ludzie w nie inwestuja bo sa dosc tanie przy czym oferuja nie naganna jakosc dzwieku,fenomenem napewno nie sa chyba ze w kregu samej firmy

Skomentuj

ploter, spokojnie powinni wymienic

Bartuś, uspokoj sie bo glupio sie wymadrzasz a nawetnie pomyslisz chwile ;]

Skomentuj

mi to trochę wygląda na wadę produkcyjną, a może teraz takie części dostali i te scx tak będą wyglądały?

Skomentuj

jakby to byla wada produkcyjna oczywiste jest zeby takiego glosnika nie pchali do paczki firma jaka jest taka jest ale takiej fuszerki by nie odstawiała, moze podlacz glosnik na wsuwkach nie lutuj go i podpenij go pod wzmacniacz i jak troche popracuje to moze sie odksztalci to zawieszenie

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                                    mi to trochę wygląda na wadę produkcyjną
                                    nie - to blad w pakowaiu
                                    tzn ten z wypchanym zawieszeniem faktycznie moze byc zle sklejony...

Skomentuj

Tak jak widać na tym zdjęciu tak samo miałem ze starym modelem GDM-14 (czy jakoś tak),membrana z zawieszeniem wyglądała na źle wklejoną,tzn. za wysoko bo zawieszenie dolne było w pozycji normalnej. Jeśli w tym głośniku zawieszenie dolne jest w normalnej pozycji,czyli proste,to ewidentnie membrana została źle wklejona a nie żadne odkształcenie,i na to pomęczenie go trochę muzyką nie pomoże.

Oddaj te głośniki,STX na pewno prześle Tobie inne.

Skomentuj

Po prostu chodzi mi o to, że stx przejął forum w każdym temacie dot. [jaki głośnik] pada odrazu stx. Ale macie racje nie potrzebnie sie czepiam i nie mówie tego w ironi.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X