Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TV LED 40 czy 46 cali

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stoję teraz przed wyborem TV na raty (bo inaczej sie nie da) miedzy dwoma modelami:
    LG 42LD650 i Samsungiem LE40C650...

Miał ktoś bezpośrednią styczność z tymi dwoma modelami?

Skomentuj

ja mam kontakt tylko z samsungami w sumie pionier wsrod tv i monitorow i mysle ze w ta marke powinienes celowac. Jesli masz sciane gola to polecam tylko i wylacznie projektor

Skomentuj

Tyle, że w tej cenie projektora i osprzętu nie dostanę przyzwoitego, a samą "kablówkę" lepiej ogląda mi się z tv.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          a samą "kablówkę" lepiej ogląda mi się z tv.
          Oba te telewizory maja mpeg4 ( dvb-t ) wiec dokupujesz sobie antene za 30 zl i mozesz za darmo odbierac cyfrowa telewizje

Skomentuj

Sądzę, że projektory w cenie TV są, za przeproszeniem, do ***y. Nie wiem czy to uprzedzenie pojawiło się u mnie na podstawie obserwacji obrazu i "sposobu użytkowania" projektorów w szkole, czy po prostu na podstawie parametrów, ale nie przemawia do mnie rozdzielczość SVGA i te wyblakłe kolory. Nawet prądożerność jest na poziomie sporego TV kineskopowego.

Miałem styczność z LG 42LD550, całkiem porządny telewizor za nieduże pieniądze. Przede wszystkim duży plus za matrycę IPS i bardzo dużo opcji konfiguracji obrazu.

Skomentuj

http://www.lidercen.pl/produkt-acer-...html?partner=1

ja mam ten projektor jest niedrogi, jakos mam lepsza niz w multikinie, duzo zywsz kolory. opcja 3D, duza rozdzielczosc. Bardzo duza jasnosc i kontrast. Oczy nie bola gdyz nie patrzysz bezposrednio w zrodlo obrazu. Jakosc porownywalna z TV LED oczywiscie filmy ogladam minimum w jakosci full HD i cyfrowy polsat HD. Jakosc obrazu moze byc naprawde na najwyzszym poziomie ale to wszystko zalezy od zrodla a nie samego projektora bo projektor full hd i blueray odtwarza lepiej niz TV. we wrzesniu jak bede w pl to zapraszam na podlasie na projekcje jesli ktos bylby chetny przed zakupem

Skomentuj

Tak tylko projektor łyka spokojnie 500W lub więcej, lampe też trzeba co jakiś cas wymienic i tanio nie jest.
                Do tego dochodzi cena za ekran, szum wentylatorów i potrzeba ciągnięcia kabla do projektora z sprzetu (+ jak ktoś ma wszystko na hdmi wtedy tylko zasilanie + hdmi z amplitunera).

Skomentuj

a do tv nie musisz?? lampa przy codziennym ogladaniu 8godz starcza na 3lata koszt lampy to 250-300zl. Fakt wentylator slychac ale tylko jesli po cichu cos ogladasz w nocy dzien nic nie slychac a przy kinie domowym nie ma szans. Do nowych projektorow nie potrzebujesz ekranu wystarczy sciana. Nowe projktory same sie dostosowuja do koloru sciany mozesz wybrac 20 wariantow. Ja tv od roku nie odpalalem, ale dla normalnych ludzi z rodzina i malymi dziecmi moze to nie najlepsze wyjsce bo widac jak ktos przechodzi przez obraz ;] ale naprawde polecam bo przestalem dzieki temu chodzic do kina tu mam lepsza jakosc lepszy dzwiek bo w mniejszym pomieszczeniu i wygode bo leze w lozku

Skomentuj

LE40C650 co do tego modelu sam się zastanawiałem przy zakupie obecnego telewizora. Porównywałem go z LE40C5000 i wybór padł na ten drugi ze względu n podświetlanie LED lepszą czerń, 2 USB, cieńszy i mniej prądożerny (Producent twierdzi że przy automatycznym ustawieniu podświetlania TV zużywa 68W). C650 ma 100Hz odświeżanie ale jak dla mnie i moich oczu nie ma różnicy w obrazie, tym bardziej, że sygnał nadawany jest w 50Hz i dodatkowe klatki są sztucznie wytwarzane przez TV (gdzieś kiedyś czytałem fajnie napisane porównanie Tv od 50 do 600 Hz).
                    Generalnie ja ze swojej strony polecałbym LE40C5000

Skomentuj

Telewizory z podświetleniem LED rzeczywiście mają o wiele mniejsze zużycie prądu niż tradycyjne LCD z lampami CCFL, aczkolwiek nie pchałbym się w podświetlanie krawędziowe. Poza tym, że takie telewizory zużywają blisko o połowę mniej prądu i są cieńsze, ich cena jest zwykle sporo wyższa, a jakość obrazu jest praktycznie identyczna. Lepiej zainwestować te pieniądze w lepszy TV ze starym typem podświetlenia. Niestety nie wiem jak to wygląda dzisiaj, ale powyższe spostrzeżenia wysnułem dużo czytając o tym jakieś 3 miesiące temu, gdy sam wybierałem TV, który służy (aktualnie powinienem napisać, że będzie służył) jako monitor. Wybrałem Philipsa 32PFL5605, gdyż posiada pełne podświetlenie LED, co rzeczywiście poprawia kontrast. A poza tym spodobał mi się z wyglądu tak samo jak jego pilot , no i oczywiście cena także była bardzo przystępna. Niestety nie posiada on takiego prawdziwego podświetlenia LED jakim dysponuje najwyższy model Philipsa (nie pamiętam nazwy tego modelu), który również posiada pełne podświetlenie LED (za całą matrycą) z tzw. local dimming, czyli wygaszaniem obszaru diod w miejscu gdzie aktualnie obraz jest ciemny. Niestety 32" wersja tego TV kosztuje prawie 4.000 zł.

edit:
                      Ten TV to Philips 32PFL9705.

Skomentuj

Między tymi dwoma modelami co podałem ciężko wybrać. Z jednej strony LG 2cale większy a z drugiej samsungi zawsze bardziej mi się widziały. Jak będzie możliwość to przejdę się do sklepu gdzie mają oba modele i sobie je porównam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Jak będzie możliwość to przejdę się do sklepu gdzie mają oba modele i sobie je porównam.
                          tylko poproś o piloty sam się pobaw
                          wiem jak potrafią goście z obsługi ustawić konkretne tv, żeby się lepiej sprzedawały
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Akurat to mi nie grozi, bo na pewno na miejscu nie kupię. W sieci bez pośredników o wiele taniej dostanę te modele:)

Skomentuj

Teraz ja chce waszej porady :]
                              Cel: 40-42", LCD-Led, Full-HD i najlepszy obraz + bajery, firma Sony/Sharp/Samsung/Panasonic.
                              Cena: do 2500zł grosza więcej nie dam więc albo tyle albo mniej.
                              Na pierwszy rzut oka całkiem nieźle wygląda Sharp LC-42LE320...
                              Proponujcie :)

Skomentuj

polecam telewiziry LG z funkcja 3d
                                tv kosztuje troche wiecej niz 2500 bo chyba 2900 przynajmniej w rozmiarze jaki ogladalem
                                ze zwyklego obrazu robi ci 3d, bardzo ciekawie sie to oglada
                                do tv dostajesz 7 par okularow gratis
                                sa to zwykle okulary ktorych koszt 5 szt rowny jest 90zl
                                nie musisz kupowac takich wielkich na kablach czy z osobnym zasilaniem za min 350zl
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie chce 3d - żle mi się to ogląda :/

Skomentuj

Musi być koniecznie LCD? W tej kwocie masz plazmę od Panasonica, np TX-P42UT30. Radzę przejść się po jakimś MM albo innym Saturnie i pooglądać jak dany model świeci.
                                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                    Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                      Radzę przejść się po jakimś MM albo innym Saturnie i pooglądać jak dany model świeci.
                                      Odradzam samą "przechadzkę". Natomiast polecam oprócz przechadzki poprosić kogoś z obsługi o ustawienie domyślnej konfiguracji obrazu i podłączenie do źródła obrazu full hd. Zwykle w takich marketach ustawiają bardzo mocno nasycone kolory i jaskrawy obraz. W domu ma się to nijak do tego co widzieliśmy w sklepie.

Napisz może do czego będziesz używał tego telewizora? TV cyfrowa, kablówka, komputer, może DVD/BRay?
                                      Polecam poczytać fora o tematyce TV, zwłaszcza recenzje zagraniczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                        Radzę przejść się po jakimś MM albo innym Saturnie i pooglądać jak dany model świeci.
                                        To był skrót myślowy :) Obecnie chyba w każdym TV jest tryb "sklepowy", który wyciąga kolory i kontrast do absurdalnych poziomów.
                                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

ogladem wczoraj tez 5szt plazm panasonica
                                          oczywiscie najdrozsza miala mega nasycone kolory
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X