Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kącik graczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Przy diablo 2 spędziłem prawie całe studia (jak wydali D2 to akurat zaczynałem 2 rok) i nawet obecnie grywam od czasu do czasu ale nie mam już tego towarzystwa co kiedyś na BN wiec klimat też już nie ten.

Co do trudności tej gry to trzeba wziąć pod uwagę o jakim diablo 2 mówimy, z jakiego okresu bo gra przez 10 lat przeszła szaloną ewolucję. Pierwszy niesamowity skok trudności był po wprowadzeniu dodatku LoD , kiedy to postacie sprzed dodatku, nawet najbardziej wypasione dostawały straszny łomot. Trzeba było nauczyć się od nowa budowania postaci. Drugi skok był po wprowadzeniu patcha 1.10 gdzie potworki urosły w siłę, znów pojawiły się niby subtelne zmiany w rezultacie których postacie trzeba było budować na nowo np w amazonce zlikwidowano moje ulubione combo kierowana strzała + przebijanie. Te combo czyniło na patchu 1.09 z tej postaci istnego wymiatacza potworków niezależnie od poziomu trudności.

Generalnie można powiedzieć, że w D2 nie ma dużo myślenia ale to tylko połowiczna prawda. Ci którzy odrywali i wymyślani odpowiednie strategie budowy postaci , doboru przedmiotów itd musieli się nieźle nakombinować. Najprostszą postacią do gry na której przejdziemy sami poziom piekła to obecnie nekromanta ze stadem truposzy. W kupie bezpieczniej bo kupy nikt nie rusza .

Dobre gry jak diablo 2, quake 3, civilization, HoMM, odróżniają się od przeciętnych gier niuansem jakim jest odkrywanie drobnych kruczków ukrytych w grze.
    Rzeczowo napisane, moje ukochane gry: diablo 2(czekam na 3), quake live(3), Heroes 3,4 i 5.. czekam na 6:)

Skomentuj

W Herosa 5tke pocinam do teraz z kumplami na "gorących pośladkach". Ale obowiązkowo musi to być dodatek Tribes of the East, daje dużo więcej możliwości do kombinowania a to tutaj jest najlepsze :)

Skomentuj

Ostatnia gra jaką przeszedłem, to Disciples 3: Resurection. Mechanika bitwy uległa znacznej zmianie w porównaniu do podstawowej wersji Disciples 3 (bo Resurrection to samobieżny dodatek), wg mnie zmianie na plus.
        Jak mnie najdzie, to zainstaluję Disciples 2 z dodatkami - jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Coś na wzór Heroes, tyle, że "armia" bohatera (on też walczy) składa się z kilku jednostek (do 5, prócz herosa) i po zdobyciu odpowiedniej ilości doświadczenia jednostki awansują na lepsze. Mozna wybrać drogę awansu jednostki budujac odpowiednie budynki (np z Diabła można zrobić na koniec Włodarza, który ma bardzo duży atak, ale na pojedyńczą jednostkę, albo potwora nazwanego Zgłębiczarta, który ma mniejsze obrażenia, ale za to na wszystkie wrogie jednostki).
        Gra ma do tego świetny klimat, nie taki cukierkowy jak Heroes, ale ciężki i mroczny. Okraszone jest to wieloma nawiązaniami do późnego średniowiecza, które wesołym czasem nie było (pancerne rycerstwo, inkwizycja, herezja, mitologia). Naprawdę polecam, bo Heroes 3, mimo, że również jest grą wybitna, to nie wciągnęło mnie tak jak Disciples 2.

Skomentuj

Ja pocinam w DiRT 3 + GRID.
          Czasem jeszcze World Of Tanks.

A ze znajomymi w rpg takie jak: DnD, DragonLance, StarGate
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

O! Jaki jest ten Dirt? Jest to bardziej symulacja czy zręcznościówka? Mnie najbardziej uszczęśliwiłaby gra pokroju GRIDa właśnie. Jak się wszelakie wspomagacze powyłącza, to bliżej temu do symulacji niźli zręcznościowej, ale nie jest taka hardcore'owa jak prawdziwe symulatory. Czy taki jest też Dirt 3?

Skomentuj

Grid ma ten sam silnik do DiRT'y. Jak Ci sie podobal GRID to Dirt2 i Dirt3 też Ci podejdą. Dirt1 to była dla mnie porażka.
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Bebok Szczerze powiedziawszy to ja nie dokonczyłem kariery W dircie 3 denna jak flaki z olejem a sterowanie to typowe Arcade nawet z wyłaczonymi wspomaganiami nie czułem samochodu leciał bokiem jak chciał.
                Grid był fajny lecz sterowanie było denne takie hardokorowe arcade.
                Ja osobiscie uznaje tylko 3 symuatory wyscigowe.
                A jak by ktoś był chetny żeby posmigać w tego rFactora to propozycja jak najbardziej aktualna,Gadałem nawet z ir0nhide i mam nadzieje że sie przełamie i wpadnie troche posmigać a potem kto wie może server Diyaudio do rfactora;DD

Skomentuj

Może się skuszę na tego Faktora, bo pojeździłbym trochę :) Jakaś konkretna wersja musi być? Jakieś mody do tego muszę instalować, żeby mieć kompadebilność z twoja wersją?

Skomentuj

a ja jestem wielkim fanem Forzy Motorspor, rewelacyjny symulator, mnóstwo samochodów, fajny tuning, teraz jakoś 4 część miała wyjść:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      a ja jestem wielkim fanem Forzy Motorspor, rewelacyjny symulator, mnóstwo samochodów, fajny tuning, teraz jakoś 4 część miała wyjść:-)
                      W FM3 mam ponad 800pkt/1000 : D Najlepsza gra jak dla mnie póki co na iksklocka. 4 ma wyjść jeszcze w tym roku.. widziałem filmiki z pokazów i jakieś gameplay'e to po prosty cudo : ) Niezliczone możliwości tuningu + szczegóły powalające nawet GT5(czyli największego konkurenta wraz z PS3)

---------- Post dodany o 07:02 ---------- Poprzedni post o 07:01 ----------

P.S.
                      Już myślałem, że nikt tu w to nie gra ;->

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                        Coś pięknego muszę kiedyś w to zagrać ! Po gameplay`ach widzę że fizyka jazdy podobna jak LfS :)
                        Można modyfikować pojazd od części mechanicznej ? (zawieszenie, motor, brakes... )

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                          Coś pięknego muszę kiedyś w to zagrać ! Po gameplay`ach widzę że fizyka jazdy podobna jak LfS :)
                          Można modyfikować pojazd od części mechanicznej ? (zawieszenie, motor, brakes... )
                          Ciśnienie w oponach, siła hamowania, przełożenia skrzyni.. to na szybko z pamięci ; ) Felgi mają podaną swoją wagę a więc wpływają na stosunek masy do mocy: )

---------- Post dodany o 10:30 ---------- Poprzedni post o 07:43 ----------

FM4 już jest w preorderze.. ~200,- wysyłka ~14.10.2011

---------- Post dodany o 09:13 ---------- Poprzedni post o 10:30 ----------

Skomentuj

Zapewne fani Heroes of Might&Magic wiedzą, że od jakiegoś czasu dostępne jest demo 6 odsłony tej serii, można sciągnać ze strony ubisoftu. Premiera gry 13'tego.

Pograłem trochę w te demo i myślę, że ta część moze powtórzyć sukces 3-ki. Gra jest podobna do HoMM 5, chciaż w tę część dałem mało i dawno temu ale wrażenia z 6tki są dużo lepsze.
                            Po pierwsze wyraźnie wzrósł poziom trudności i umiejętności AI, już nie robi głupich ruchów jak w 3-jce (nie wspominając o 4-ce, gdzie na najwyższym poziomie herosi sterowani przez komputer nie mogli wyjechać z zamku po okoliczne bandy ich zabijały hehe). Teraz koputer gra agresywniej, bardziej strategicznie, trudno wygrać bitwę nie ponosząc strat co przy 3-ce było normą.
                            Strategia rozwoju bohatera też została fajnie rozwiazana bo teraz nie da się zrobić wszechstronnej postaci, która ma ogromny atak, obrone a przy tym czaruje jak wściekły. Teraz specjalizacja jest bardziej wąska, ilość czarów zdecydowanie ograniczona (co w sumie jest trochę minusem po przyzwyczajeniach z 3-ki). Ale ogólnie podoba mi się ta koncepcja.
                            Fajna jest (nie wiem czy było to 5tce) możliwość konwersji zamków na taki jaką gramy rasą. Teraz można zbudować prawdziwe imperium i stworzyc gigantyczną armię. Fajna jest możliwość zakupu całej armii ze wszystkich kontrolowanych zamków w jednym zamku, nie trzeba się teleportować albo budować pluton herosów któzy służą wyłącznie do transportowania wojska. Ogólnie teleport jest teraz dostępny dla każdego poprzez budynek w zamku a jego używanie jest mocno ograniczone, więc nie ma jaj, że w jednej turze mozna sie przeteleportować po wszystkich zamkach, było to szczególnie upierdliwe w 3ce jak komputer wpadł na pomysł, że zacznie sobie całą turę skakać po zamkach.
                            Grafika jest ładna, wymagania sprzętowe do przyjęcia chociaz na moim kompie szału nie ma (athlon x3 3.1GHz, radek 4670, 4GB ram).

Z wad to gra najlepiej działa, przynajmniej u mnie, po pierwszym uruchomieniu. Jak zrobię w czasie gry load save'a to gra zdecydowanie spowalnia, wrażenie jest jakby brakowało jej pamięci. Po 2-3 loadzie zaczynają się problemy np nie przesuwa się ekran, gra działa zdecydowanie wolniej.

Podsumowując, twórcy wprowadzili znaczne uproszczenia (np są tylko 3 surowce i złoto), wzmocnili grę AI, gra jest bardziej dynamiczna, aby wygrać trzeba grać agresywnie, strategia bunkrowania się w zamku i wyniszczania przeciwnika próbującego szturmować nasze mury już nie działa. Komputer nie zaatakuje naszej fortecy jak nie ma pewności, że wygra bitwę.

Skomentuj

Zamieszczone przez chico Zobacz posta
                              Ciśnienie w oponach, siła hamowania, przełożenia skrzyni.. to na szybko z pamięci ; ) Felgi mają podaną swoją wagę a więc wpływają na stosunek masy do mocy: )[COLOR="#696969"]
                              Tak ale fizyka jest jak najbardziej przecietna i zrobiona z mysla o dzieciach każdy 10latek sobie z nia bez problemu poradzi.
                              My wczoraj z Bebokiem zasiedli do rFactora niestety nic z tego nie wyszło bo trzeba było sciagnać pare torów i aktualizacji ale dzis mam nadzieje troszke posmigamy

Skomentuj

zarzuć linka do tego rFactora, ustawimy się na jakiś dzień i będzie można zrobić mini turniej DIYaudio.pl

Skomentuj

Zapewne fani Heroes of Might&Magic wiedzą, że od jakiegoś czasu dostępne jest demo 6 odsłony tej serii, można sciągnać ze strony ubisoftu. Premiera gry 13'tego.
                                  Wiedzą wiedzą, ale obawiam się że mój blaszak nie ogarnie tych herosów.

Gra jest podobna do HoMM 5, chciaż w tę część dałem mało
                                  A ja znam ją niemal od podszewki i postaram jakoś się odnieść do tego co napisałeś :)

Teraz koputer gra agresywniej, bardziej strategicznie, trudno wygrać bitwę nie ponosząc strat co przy 3-ce było normą.
                                  W 5tce stawiał wyraźny opór dopiero na najwyższym poziomie trudności. Na jedno oczko niższym nieraz udawało mi się wygrywać bez straty choćby jednej jednostki.

Strategia rozwoju bohatera też została fajnie rozwiazana bo teraz nie da się zrobić wszechstronnej postaci, która ma ogromny atak, obrone a przy tym czaruje jak wściekły.
                                  No to akurat już w 5tce było standardem :)

Fajna jest (nie wiem czy było to 5tce) możliwość konwersji zamków na taki jaką gramy rasą. Teraz można zbudować prawdziwe imperium i stworzyc gigantyczną armię. Fajna jest możliwość zakupu całej armii ze wszystkich kontrolowanych zamków w jednym zamku,
                                  Przerabiać zamków się nie dało, ale przerzut wojska był możliwy karawanami.

Mam pytanie, czy już w wersji podstawowej jest możliwość wyboru dwóch różnych typów ulepszeń dla każdej jednostki?

Skomentuj

Nie wiem jak wy ale ja już zamówiłem sobie Battlefielda 3 znaczy wykupiłem preorder i własnie ciupię w Crysisa 2 na full detalach na 32" TVku

Co jak co ale Battlefield 3 będzie piękny !!

Skomentuj

A ja mam ochotę zagrać w Diablo 3. Mam tylko nadzieję że nie wyjdzie z tego gniot jak Duke Nukem Forever. Z sentymentu zainstalowałem D2+dodatek. W czasach nauki to człowiek miał tyle czasu na granie :lol: a teraz praca...
                                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                      Grado SR125i

Skomentuj

wojak737 To nie takie proste sam rFactor to nie wszystko potrzebujesz jeszcze kilku modówPodrzuc na pw swoje gg to ci wytłumacze wszystko
                                        Ale potrzebujesz rFactora w wersji 1.255 moda DRM 1.1 i Megane Trophy 2.02 i pare torów i da sie online pograc:)
                                        My z bebokiem dzis troche posmigali:)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                          Nie wiem jak wy ale ja już zamówiłem sobie Battlefielda 3 znaczy wykupiłem preorder i własnie ciupię w Crysisa 2 na full detalach na 32" TVku

Co jak co ale Battlefield 3 będzie piękny !!
                                          Zapewne na full detalach w dx9, gra już zabija sprzęcik przy ostatnio wydanym patchu DirectX 11 + high res tekstury :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X