Zamieszczone przez Yoshi_80
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kącik graczy
Collapse
X
-
Ostatnia gra jaką przeszedłem, to Disciples 3: Resurection. Mechanika bitwy uległa znacznej zmianie w porównaniu do podstawowej wersji Disciples 3 (bo Resurrection to samobieżny dodatek), wg mnie zmianie na plus.
Jak mnie najdzie, to zainstaluję Disciples 2 z dodatkami - jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Coś na wzór Heroes, tyle, że "armia" bohatera (on też walczy) składa się z kilku jednostek (do 5, prócz herosa) i po zdobyciu odpowiedniej ilości doświadczenia jednostki awansują na lepsze. Mozna wybrać drogę awansu jednostki budujac odpowiednie budynki (np z Diabła można zrobić na koniec Włodarza, który ma bardzo duży atak, ale na pojedyńczą jednostkę, albo potwora nazwanego Zgłębiczarta, który ma mniejsze obrażenia, ale za to na wszystkie wrogie jednostki).
Gra ma do tego świetny klimat, nie taki cukierkowy jak Heroes, ale ciężki i mroczny. Okraszone jest to wieloma nawiązaniami do późnego średniowiecza, które wesołym czasem nie było (pancerne rycerstwo, inkwizycja, herezja, mitologia). Naprawdę polecam, bo Heroes 3, mimo, że również jest grą wybitna, to nie wciągnęło mnie tak jak Disciples 2.
Skomentuj
-
Ja pocinam w DiRT 3 + GRID.
Czasem jeszcze World Of Tanks.
A ze znajomymi w rpg takie jak: DnD, DragonLance, StarGatemarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
O! Jaki jest ten Dirt? Jest to bardziej symulacja czy zręcznościówka? Mnie najbardziej uszczęśliwiłaby gra pokroju GRIDa właśnie. Jak się wszelakie wspomagacze powyłącza, to bliżej temu do symulacji niźli zręcznościowej, ale nie jest taka hardcore'owa jak prawdziwe symulatory. Czy taki jest też Dirt 3?
Skomentuj
-
Bebok Szczerze powiedziawszy to ja nie dokonczyłem kariery W dircie 3 denna jak flaki z olejem a sterowanie to typowe Arcade nawet z wyłaczonymi wspomaganiami nie czułem samochodu leciał bokiem jak chciał.
Grid był fajny lecz sterowanie było denne takie hardokorowe arcade.
Ja osobiscie uznaje tylko 3 symuatory wyscigowe.
A jak by ktoś był chetny żeby posmigać w tego rFactora to propozycja jak najbardziej aktualna,Gadałem nawet z ir0nhide i mam nadzieje że sie przełamie i wpadnie troche posmigać a potem kto wie może server Diyaudio do rfactora;DD
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaa ja jestem wielkim fanem Forzy Motorspor, rewelacyjny symulator, mnóstwo samochodów, fajny tuning, teraz jakoś 4 część miała wyjść:-)
---------- Post dodany o 07:02 ---------- Poprzedni post o 07:01 ----------
P.S.
Już myślałem, że nikt tu w to nie gra ;->
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaa ja jestem wielkim fanem Forzy Motorspor, rewelacyjny symulator, mnóstwo samochodów, fajny tuning, teraz jakoś 4 część miała wyjść:-)muszę kiedyś w to zagrać ! Po gameplay`ach widzę że fizyka jazdy podobna jak LfS :)
Można modyfikować pojazd od części mechanicznej ? (zawieszenie, motor, brakes... )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCoś pięknegomuszę kiedyś w to zagrać ! Po gameplay`ach widzę że fizyka jazdy podobna jak LfS :)
Można modyfikować pojazd od części mechanicznej ? (zawieszenie, motor, brakes... )
---------- Post dodany o 10:30 ---------- Poprzedni post o 07:43 ----------
FM4 już jest w preorderze.. ~200,- wysyłka ~14.10.2011
---------- Post dodany o 09:13 ---------- Poprzedni post o 10:30 ----------
Skomentuj
-
Zapewne fani Heroes of Might&Magic wiedzą, że od jakiegoś czasu dostępne jest demo 6 odsłony tej serii, można sciągnać ze strony ubisoftu. Premiera gry 13'tego.
Pograłem trochę w te demo i myślę, że ta część moze powtórzyć sukces 3-ki. Gra jest podobna do HoMM 5, chciaż w tę część dałem mało i dawno temu ale wrażenia z 6tki są dużo lepsze.
Po pierwsze wyraźnie wzrósł poziom trudności i umiejętności AI, już nie robi głupich ruchów jak w 3-jce (nie wspominając o 4-ce, gdzie na najwyższym poziomie herosi sterowani przez komputer nie mogli wyjechać z zamku po okoliczne bandy ich zabijały hehe). Teraz koputer gra agresywniej, bardziej strategicznie, trudno wygrać bitwę nie ponosząc strat co przy 3-ce było normą.
Strategia rozwoju bohatera też została fajnie rozwiazana bo teraz nie da się zrobić wszechstronnej postaci, która ma ogromny atak, obrone a przy tym czaruje jak wściekły. Teraz specjalizacja jest bardziej wąska, ilość czarów zdecydowanie ograniczona (co w sumie jest trochę minusem po przyzwyczajeniach z 3-ki). Ale ogólnie podoba mi się ta koncepcja.
Fajna jest (nie wiem czy było to 5tce) możliwość konwersji zamków na taki jaką gramy rasą. Teraz można zbudować prawdziwe imperium i stworzyc gigantyczną armię. Fajna jest możliwość zakupu całej armii ze wszystkich kontrolowanych zamków w jednym zamku, nie trzeba się teleportować albo budować pluton herosów któzy służą wyłącznie do transportowania wojska. Ogólnie teleport jest teraz dostępny dla każdego poprzez budynek w zamku a jego używanie jest mocno ograniczone, więc nie ma jaj, że w jednej turze mozna sie przeteleportować po wszystkich zamkach, było to szczególnie upierdliwe w 3ce jak komputer wpadł na pomysł, że zacznie sobie całą turę skakać po zamkach.
Grafika jest ładna, wymagania sprzętowe do przyjęcia chociaz na moim kompie szału nie ma (athlon x3 3.1GHz, radek 4670, 4GB ram).
Z wad to gra najlepiej działa, przynajmniej u mnie, po pierwszym uruchomieniu. Jak zrobię w czasie gry load save'a to gra zdecydowanie spowalnia, wrażenie jest jakby brakowało jej pamięci. Po 2-3 loadzie zaczynają się problemy np nie przesuwa się ekran, gra działa zdecydowanie wolniej.
Podsumowując, twórcy wprowadzili znaczne uproszczenia (np są tylko 3 surowce i złoto), wzmocnili grę AI, gra jest bardziej dynamiczna, aby wygrać trzeba grać agresywnie, strategia bunkrowania się w zamku i wyniszczania przeciwnika próbującego szturmować nasze mury już nie działa. Komputer nie zaatakuje naszej fortecy jak nie ma pewności, że wygra bitwę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez chico Zobacz postaCiśnienie w oponach, siła hamowania, przełożenia skrzyni.. to na szybko z pamięci ; ) Felgi mają podaną swoją wagę a więc wpływają na stosunek masy do mocy: )[COLOR="#696969"].
My wczoraj z Bebokiem zasiedli do rFactora niestety nic z tego nie wyszło bo trzeba było sciagnać pare torów i aktualizacji ale dzis mam nadzieje troszke posmigamy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaZapewne fani Heroes of Might&Magic wiedzą, że od jakiegoś czasu dostępne jest demo 6 odsłony tej serii, można sciągnać ze strony ubisoftu. Premiera gry 13'tego.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaGra jest podobna do HoMM 5, chciaż w tę część dałem mało
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTeraz koputer gra agresywniej, bardziej strategicznie, trudno wygrać bitwę nie ponosząc strat co przy 3-ce było normą.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaStrategia rozwoju bohatera też została fajnie rozwiazana bo teraz nie da się zrobić wszechstronnej postaci, która ma ogromny atak, obrone a przy tym czaruje jak wściekły.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaFajna jest (nie wiem czy było to 5tce) możliwość konwersji zamków na taki jaką gramy rasą. Teraz można zbudować prawdziwe imperium i stworzyc gigantyczną armię. Fajna jest możliwość zakupu całej armii ze wszystkich kontrolowanych zamków w jednym zamku,
Mam pytanie, czy już w wersji podstawowej jest możliwość wyboru dwóch różnych typów ulepszeń dla każdej jednostki?
Skomentuj
-
A ja mam ochotę zagrać w Diablo 3. Mam tylko nadzieję że nie wyjdzie z tego gniot jak Duke Nukem Forever. Z sentymentu zainstalowałem D2+dodatek. W czasach nauki to człowiek miał tyle czasu na granie :lol: a teraz praca...Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaNie wiem jak wy ale ja już zamówiłem sobie Battlefielda 3znaczy wykupiłem preorder
i własnie ciupię w Crysisa 2 na full detalach na 32" TVku
Co jak co ale Battlefield 3 będzie piękny !!
Skomentuj
Skomentuj