Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kradzież Laptopa z domu w biały dzień OSTRZEŻENIE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bart210
    Każdy złodziej złapany na gorącym uczynku mógłby powiedzieć, że pomylił mieszkania. Więc coś tu jest bez sensu.
    W Polsce tak niestety jest... Gdyby tamten rumun dostał kopa w d*** to by nie miał prawa się sądzić ale że ma ubytek na zdrowiu to jest bardzo prawdopodobne że nasz forumowicz beknie za to (finansowo albo wyrok...)

Polska to nie USA, podchodzi do ciebie dres z nożem w ręku, przystawia do gardła, ty się szamoczesz, przez przypadek nóż znajduje się w jego brzuchu czy gardle i idziesz za to na 15 lat do kicia bo się broniłeś (15 zamiast 25...)
    U nas żeby być OK wobec prawa musisz uciekać, albo umierać/zostać skopanym do nieprzytomności. Nie masz prawa nikogo dotknąć bo potem ten sam dres który ci groził nożem, a którego ty skopałeś w obronie własnej siedzi w sądzie z niewinną minką i opowiada jaki to byłeś brutalny i jak mama tego dresa się przestraszyła gdy przyszedł do domu z podbitym okiem i jaki to on jest biedny z tego powodu...

Jedyną formą obrony uznawaną przez polskie prawo w praktyce (w teorii jest inaczej) jest ucieczka.

Zgłaszanie złodzieja złapanego na gorącym uczynku na policje tez jest marnym pomysłem. Wypuszczą go zaraz bo przecież nic nie ukradł (bo go złapałeś...) a potem on do ciebie wraca z kolegami... W Polsce strach żyć, najlepiej zakopać się pod ziemią...

Skomentuj

Jakby ucinali ręce to byłoby na pewno mniej kradzieży :) A tak na serio - niestety czasami zaleta staje się wadą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf
        Jakby ucinali ręce to byłoby na pewno mniej kradzieży :) A tak na serio - niestety czasami zaleta staje się wadą.
        Dobre szczególnie,m że przydała by mi się taka ręka bo mój kolega czeka na przeszczep lecz nie ma dawcy :lol: .

Skomentuj

melisław, fakt mojej koleżanki ojca pobili za papierosy, poszedł od razu na policje a oni nawet się nie ruszyli, bo "i tak nie ma sensu"

raz zapraktykowałem ucieczkę i od razu po policje zadzwoniłem złapaliśmy cześć gnojków, bo byli na tyle upośledzeni że nie potrafili uciec

ale co z tego gówniarze mają kuratora i nic więcej

grupa napada cie na ulicy i jesteś bezradny
          policja boi się grupy dresów bo nie mogą wobec nich żadnej broni użyć i wcale się nie dziwie, dres by skakał dostał by kulkę w stopę to by spokorniał

polskie prawo jest zbyt łagodne
          w więzieniach są lepsze warunki życia niż niektórzy mają w domu i utrzymuje się ich z podatków
          wygonić na ulice i niech na siebie pracują!! a nie że dziura budżetowa się powiększa :|
          po co szukać alternatywy jej zmniejszenia, podnieśmy podatki

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
            melisław, fakt mojej koleżanki ojca pobili za papierosy, poszedł od razu na policje a oni nawet się nie ruszyli, bo "i tak nie ma sensu"

w więzieniach są lepsze warunki życia niż niektórzy mają w domu i utrzymuje się ich z podatków
            wygonić na ulice i niech na siebie pracują!! a nie że dziura budżetowa się powiększa :|
            po co szukać alternatywy jej zmniejszenia, podnieśmy podatki
            Skąd to wiesz byłeś tam?. Wątpię więc nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. I skończcie z tymi dresami bo ja też np. Od czadu do czasu zakładam dres. Dlaczego?, bo po prostu nie raz jest mi wygodniej, chociażby na treningach i nie tylko. Więc nie oceniaj wszystkich jedną miarą bo jest to głupie.

Skomentuj

globus1987, koszt utrzymania więźnia to jakieś 1700 miesięcznie, co ciekawe ponad 2 razy więcej niż utrzymanie pacjenta w szpitalu

Skomentuj

Zamieszczone przez globus1987
                I skończcie z tymi dresami.
                Dres to sposób myślenia a nie ubierania się :)

Skomentuj

sam Cejrowski zwiedzał polskie więzienia i oni mają tak różne diety nawet, menu większe niż w restauracjach!
                  1700zl miesięcznie!! to jakiś żart, co mają powiedzieć ci co mają 600zł emerytury ;/

globus1987, nie unoś się tez potrafię dres założyć, chodzi mi tu o łysych Panów z bram którzy się pytają czy ktoś ma problem lub napadają na ludzi dla zabawy

Skomentuj

Jak byś miał głowę na karku to wiedziął byś, że koszt dziennego wyżywienia więźnia to 7zł!!. Resztę bierze służba penitencjarna czyli klawiszę wychodek i reszta.

Skomentuj

U mnie od kad lata po mieszkaniu Rottweiler lub czasem na zewnatrz, zadnego ''brudasa'' nie widac :) i to chyba najlepsze wyjscie :mrgreen:

Skomentuj

hellrider, Rzeszów jest na tyle bezpiecznym miastem, że "brudasy" to bardzo sporadyczny widok. Do "19" roku życia mieszkałem w Katowicach i nie ma porównania z Rzeszowem jeśli chodzi bandziorstwo. W Rzeszowie mogę sobie spokojnie z buta z drugiego końca miasta o 3 w nocy na mieszkanie wrócić przechodząc przez ciemne uliczki. W Katowicach przez połowę drogi musiał bym biec .

Skomentuj

nonameplum Ja mieszkam na wsi, i nie masz pojecia ile tu takich ciulów chodzi.

Skomentuj

Widocznie trafiła Ci się patologiczna wieś, zdarza się - jak u mojej babci . Ja też mieszkam na wsi i u mnie znowu jest nadzwyczaj spokojnie, aż nudno :). Wszystko zależy od środowiska, na szczęście w Rzeszowie nie ma dobrego klubu w piłkę nożną...

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                              na szczęście w Rzeszowie nie ma dobrego klubu w piłkę nożną...
                              Dobry to mały kłopot, gorzej jak jest wogoe jakis klub, od razu przyciaga to rzesze roznorakich bydlaków, jak ostatnio w Brzydgoszy na meczu Wszawiszy i Widzewem Łodz.

Skomentuj

Widocznie trafiła Ci się patologiczna wieś, zdarza się - jak u mojej babci . Ja też mieszkam na wsi i u mnie znowu jest nadzwyczaj spokojnie, aż nudno :). Wszystko zależy od środowiska, na szczęście w Rzeszowie nie ma dobrego klubu w piłkę nożną...
                                Ja też mieszkam na wsi na obrzeżach miasta i niestety kolego patologi to najwięcej jest w mieście, ten kutas co mnie okradł jest właśnie z miasta, i fakt w katowicach lepiej w nocy nic nie zwiedzać chyba że jesteś zdesperowany z powodu braku legalności eutanazji w kraju.
                                Kumpla za zegarek w katowickim trajtku tak skopali że obudził się 3 dni później w szpitalu, do dzisiaj nosi wąsa bo ma zmasakrowaną wargę :sad:

Skomentuj

U mnie także masakra jeśli chodzi o dresów i szpanerów! Jaja po prostu. Miasto policyjne. 30tys ludzi. policji tyle ze przez rok od kupna auta miałem 7 rutynowych kontroli :) Jeździ dużo radiowozów i siedziba policji to 1 długi blok, ale co z tego, skoro kto będzie ryzykował własnym zdrowiem/zyciem i przejmowałsie "dresami" ? Po miescie i w dzien i w nocy chodzi pełno gówniarzy z gimnazjum, cwaniaczki, "gangsterzy" i spróboj nie ustapic miejsca na chodniku to za 100m natkniesz sie na starszych kolegów :] strach isc gdziekolwiek na jakas impreze, nie ma gdzie wyjsc z dziewczyna jesli chce sie cało wrócic, człowiek gdzie tylko moze stara sie dojezdzac autem itp.. a po miescie jezdzi kilku tajniaków i potrafia tylko zatrzymywac samochody, a prewencja spisuje tylko "bezdomnych/upojonych" Z reszta sam jakis czas temu słyszałem w barze, gdy akurat siedziałem z kolegami na jednej sali z około 10 policjantami (piwko) jak opowiadali sobie, jak uciekali z meczu, bo "kibice" niszczyli im auta. Śmiech i tyle. Prawo powinno zostac zaostrzone i bezlitosne dla degeneratów!! Jakis czas temu kobieta wyrzuciła koleżanki małe dziecko z 4 piętra, bo pokłociły sie o papierosa. Policja ma siedzibe na tej samej ulicy, blok w tym samym ciągu, dosłownie ok 60-70metrów - policja była na miejscu po 30 minutach :) Brakuje mi ogólnie słów na to wszystko, bo ludzie chca dobrze, próbuja traktowac "degeneratów" jak normalnych ludzi, ale ja nie raz sie przekonałem, że nie warto! Długo by pisac na ten temat :evil:

Skomentuj

Jak widać wszystko zależy od otoczenia. Rzeszów na prawdę póki co może się cieszyć tym jak jest. W sumie to w Rzeszowie jest dobry klub żużlowy i w siatkówkę. Na szczęście oba te sporty przyciągają do siebie dość inteligentnych ludzi. Oczywiście wyjątki się zdarzają. Jako takiego klubu w piłkę to w sumie nie ma. Natomiast Katowice to idealne skupisko dla takich degeneratów. GKS Katowice i Chorzów nie trzeba tłumaczyć, co się dzieje. Dobry klub w Hokeja, także nie brakuje tego debilizmu. Stare slamsowate osiedla tylko jeszcze temu wszystkiemu sprzyjają. Mieszkając w Katowicach z ręką na sercu nie było chyba takiego kwartału, a może nawet miesiąca, żeby ktoś mnie nie pytał "Za kim jestem", "Czy mam coś markowego na sobie", "Pożyć jakąś kasę".
                                    Z opowieści to mój kolega z klatki wrócił kiedyś z Chorzowa w biały dzień, po zakupach dosłownie w samych majtkach i koszulce - był na zakupach, kasę wydał to nawet nie miał za co byle czego kupić żeby jakoś do domu wrócić - wyobraźcie sobie ten wstyd jadąc w tramwaju i idąc po ulicy. Reszta niestety była markowa także... Przynajmniej nie oberwał.

Skomentuj

jest znieczulica, ludzie boją się zareagować

u mnie dosłownie przed posterunkiem naćpany dzieciak wsadził nóż w serce koledze policja też zanim zareagowała to minęło sporo czasu

dzieciakowi nic nie zrobią bo niepełnoletni
                                      ale to jest głupie od 15 lat powinni wsadzać normalnie za kratki i by nie było problemu, jedyne co robią dla takich dzieci to kuratora dają a dzieciaki mają to w dupie

zgraja takich cwaniaczków dresików na ciebie napadnie, dostaną kuratora, jak ty ich pobijesz - masz problemy prawne :|

Skomentuj

powiem tak, w polskie prawo już od prawie 10 lat nie wierze, miałem u siebie na dzielni przejście, ogólnie jeden cwaniak z kumplami zaczął cwaniakować, jakaś przepychanka itp, kilka butów, przyjąłem na rękę, chciałem mu przywalić w tym momencie jakiś jego kumpel mnie przytrzymał od tyłu i but na twarz, kawałek dalej stałą grupka starszych ludzi, i nawet jak zakrwawiony koło nich przechodziłem, nic tylko się popatrzyli, potem pogotowie na składanie nosa i obdukcje, policja, podałem imię, nazwisko, adres kolesia który mnie sklepał, po jakimś czasie wezwanie na policje na rozpoznanie, co śmieszne w korytarzu stało kilku typa, i wszedłem normalnie tam z policjantem i miałem pokazać który to itp. później list z prokuratury "sprawa umorzona, sprawca nieznany". co ciekawe koleś miał już zawiasy, za kilka pobić, do tego kradzieże i napaść na policjanta z nożem w ręku. zamkneli go na kilka lat dopiero jak 2 kolesi na ulicy poczęstował nożem, jeden dostał w twarz drugi w brzuch. na koniec wypuścili kolesia za dobre sprawowanie.

ps, matka znała gościa który był wtedy dzielnicowym i jego porada to zebrać kilku kumpli, założyć kominiarki i jak będzie ciemno zaczaić się na niego i sklepać i wywieźć do lasu. na koniec dodał żeby nic nie mówić przy nim żeby głosów nie rozpoznał w razie czego

Skomentuj

Jak widać wszystko zależy od otoczenia. Rzeszów na prawdę póki co może się cieszyć tym jak jest. W sumie to w Rzeszowie jest dobry klub żużlowy i w siatkówkę. Na szczęście oba te sporty przyciągają do siebie dość inteligentnych ludzi. Oczywiście wyjątki się zdarzają. Jako takiego klubu w piłkę to w sumie nie ma. Natomiast Katowice to idealne skupisko dla takich degeneratów. GKS Katowice i Chorzów nie trzeba tłumaczyć, co się dzieje. Dobry klub w Hokeja, także nie brakuje tego debilizmu. Stare slamsowate osiedla tylko jeszcze temu wszystkiemu sprzyjają. Mieszkając w Katowicach z ręką na sercu nie było chyba takiego kwartału, a może nawet miesiąca, żeby ktoś mnie nie pytał "Za kim jestem", "Czy mam coś markowego na sobie", "Pożyć jakąś kasę".
                                          Z opowieści to mój kolega z klatki wrócił kiedyś z Chorzowa w biały dzień, po zakupach dosłownie w samych majtkach i koszulce - był na zakupach, kasę wydał to nawet nie miał za co byle czego kupić żeby jakoś do domu wrócić - wyobraźcie sobie ten wstyd jadąc w tramwaju i idąc po ulicy. Reszta niestety była markowa także... Przynajmniej nie oberwał.
                                          Bzdura kolego w Rzeszowie Jest Stal Rzeszów jak i Resovia widać , że chyba za bardzo się nie orientujesz. Jeździłem troszeczkę na mecze zwiedziłem prawie całą Polskę więc troszeczkę się orientują. W Rzeszowie byłem kilka razy jako, że ŁKS Łódź ma z nimi zgodę i nie powiedział bym, żeby chuligańsko mieli słabą czy małą ekipę wiadomo może nie jest to to co w zespołąch które są w ekstraklasie ale banda nie jest mała. Zresztą wystarczy przyjrzeć się derbom rzeszowa . Nie do końca, się zgadzam z waszymi wszystkimi opiniami i wrzucanie wszystkich kibiców do jednego worka. Lecz też się mi nie podoba jak grupa osób zaczepia niewinną osobę lub po prostu ją kroi. Co do tego jeśli ktoś zaczepia cię jak jesteś z dziewczyną to jest najzwyklejsze frajerstwo i za takie coś np. Dla takiego człowieka jeśli podwinie mu się noga i pójdzie siedzieć nie może (Grypsować). W ogóle w świecie kibicowskim takie coś nie może mieć miejsca jeśli ma ten ktoś jest po prostu dla innych poważnych ludzi bez honoru.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X