Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

z tym forum jest tak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z tym forum jest tak

wejdzie sie raz i poczyta sie to co mnie interesuje... zarejestruje sie bo chce o cos sie zapytac i potem nonstop sie wchodzi.. zaloze sie ze tak polowa ludzi sie tutaj zarejestrowala ;p

skad ja to znam...

Skomentuj

czlowieku, ja wchodze na to forum : rano jak sie przebudze, po poludniu jak wroce z roboty albo szkoly , wieczorem przegladarke mam caly czas otwarta i tylko F5 naciskam :P
      heh
      Nie ukrywam ze najczesciej czekam na jakies nowe konstrukcje :-)

Skomentuj

no i ostatnio wystawilem mojego suba ;p

Skomentuj

o widze że nie tylko ja tak robie- bez tego forum życie było by nudne...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tato Muminka
            przegladarke mam caly czas otwarta i tylko F5 naciskam :P
            heh
            Nie ukrywam ze najczesciej czekam na jakies nowe konstrukcje :-)
            z kad ja to znam :P tak samo bylo ze mna :) i jakos tak sie tutaj przesiaduje :) Tato Muminka ja robie tak samo :P i takze czekam na nowe konstrukcje :)

pozdrawiam

Skomentuj

Dla dobra Waszego i Waszych rodzin forum w weekendy będzie nieczynne ;-)

Skomentuj

hehe

Skomentuj

:0

Ja też czytam kilka razy na dzień. Powoli zbieram wiedzę żeby sobie robić coraz lepsze konstrukcje. Zrobiłem jedną kopię kolumn Yoshiego (troszkę inne wymiary obudowy aby b-r dać z tyłu). Zero własnej kreatywności, ale wiele się nauczyłem - można powiedzieć że to taki mój tutorial w praktyce :) Gra lepiej niż stare radio panasonic :P, ale, choć to moja pierwsza konstrukcja, już widzę wiele jej wad. Aha i jeszcze cewki z drutu 1,3mm sam nawinąłem :) Kolumny zacząłem robić przed wakacjami a w połowie wakacji już grały, a wsód znajomych jestem postrzegany jako spec od audio. Śmieszy mnie to trochę, bo nawet nie wiem jak się winisd obsługuje, ale wszyscy mnie mają za guru. Samo takie oczytanie artykułów i postów na forum coś daje i przyznam się - wciągnęło mnie. Na początku chciałem poprostu zrobić kolumny i zapomnieć o wszystkim, ale jakoś nie mogę. Ale w tym wszystkim najbardziej podobają mi się prace stolarskie w szczególności prace z fornirem :) A wszystko dlatego, że strasznie lubię muzykę (w 90% Queen) i chciałem mieć dobry sprzęt. Mam dalekiego qmpla, który sam zrobił kiedyś kolumny i to wystarczyło żeby się chociaz zorientować w tematyce diy audio. Nie wiem czy się uwolnię :)

Skomentuj

Moja przygoda z tą stroną zaczęła sie prawie identycznie, na początku też chciałem tylko zrobic sobie kolumny do muzy a skończyło sie na nowym Amplitunerze i kolumnach własnego projektu. Forum mnie wciagnęło i czytam regularnie. Brat mnie przezywa od ałdjofili, bo ciagle czytam to forum. Podobnie jak Handicap strasznie polubiłem stolarkę. Forum jest fajne bo ciagle można się dowiedzieć czegoś nowego. Ta obsesja na nowe STXy spowodowała zę mam ochote wystrugać suba.

Skomentuj

jest tak ....do czasu

Skomentuj

Ze mną było podobnie jak z wami:) kolega podał mi adres,potem pooglądałem,zarejestrowałem sie i tak siedze kiedy tylko jest okazja.
                        A pozatym baaaardzo dużo sie ucze z tego foum.

Skomentuj

dołącze sie do dyskusji i powiem że zaczynałem tak jak większość.forum to istna skarbnica wiedzy dzieki której moja wiedza ciągle sie poszerza.a wałkowanie w kółko tych samych tematów może i jest uciażliwe ale jednak wychodzi na dobre.w pewnym sensie jestem uzalezniony od forum.

Skomentuj

rany ja sie dowiedzialem dzieki temu forum ze pierwsza skrzynka jaka zrobilem sobie (do samochodu) byla calkiem niezle zbudowana:)-dodam ze projektujac ja nie mialem zielonego pojecia o programach do symulacji i obliczen(kierowalem sie swoim "widzimisie" i wymiarami bagaznika). pamietam byl to Alfred SW807...jakies 3 lata temu(wygladalo nieciekawie ale gralo nawet nawet). jakies 2 lata temu wpadlem na stronke www.subwoofer.itt i tak sie zaczelo:) wiem coraz wiecej a mam ciagle niezaspokojony glod informacji...rano w poludnie i wieczorem:) pozdrawiam wszystkich!

Skomentuj

ja trafilem tu przypatkiem a teraz bardzo czesto tu siedze

Skomentuj

Ja zaglądam regularnie 3-5 razy dziennie. Czasem jak jestem poza domem to jak tylko widzę komuter podłączony do neta zgadnijcie jaki adres wstukuję ??

Skomentuj

www.sex.pl nie no oczywiscie zartuje :) hahahahhahaha

Skomentuj

ja znalazlem w wyszukiwarce....i tak sie zaczelo

teraz jest to moje jedyne pocieszenie na dlugie wieczory jesienne bo.......zerwala ze mna dziwczyna :(((((((( nie ma co robic wiem czytam i czytam....aby zapomniec...

a wracajac do tematu to u siebie tez jestem postrzegany jako guru ale...z bykle czym sie do mnie nie przychodzi...wszyscy wiedza ze nie toleruje szmelcu z targowiska hehe.

Skomentuj

Hmm ja szukalem suba gotowego i taniego. Tak trafilem tutaj i sobie zrobilem cos. Teraz robie juz swoja 3 konstrukcje . Fajnie ze cos tkaiego mamy jako zaplecze naukowe.

Skomentuj

Ja trafilem na forum stosunkowo niedawno. Dostalem przypadkiem przetworniki i postanowilem zrobic z nich "cos" :) A ze "cos" nie mialo byc dzielem przypadku, wiec postanowilem swoja wiedze jakos ukierunkowac i przede wszystkim uzupelnic... Moja wiedza z dziedziny akustyki byla raczej ogolna - pewnie ze cos tam probowalem nieraz (np, glosniczek na tubie tekturowej 1,80 m - alez to mialo bas ), ale caly czas lazily mi po glowie kolumny znajomego: 150x60x50 i zastanawialem sie jak to mozliwe ze inne sa mniejsze i graja o wiele lepiej? Teraz juz wiem, ze zrobil klocki, ktore kiedys beda swietnym opalem :) Bez liczenia, na jakichs glosnikach "no name", kupione okazyjnie w jakiejs stodole :) Kolumny zrobione z plyt meblowych... tylko na kleju... ciete pilka do metalu... plyty pofalowane jak Baltyk... wykonczenie profesjonalne - miedzy sciankami sa szczeliny 3 mm na laczeniach. No po prostu zgroza Teraz jestem jego bogiem, bo "umiem wyliczyc to i tamto" :)
                                        No i tak sie to moje poglebianie wiedzy zakonczylo, ze teraz przesiaduje na forum godzinami :)
                                        Przyznac sie uczciwie - ile godzin, bedac w pracy, "marnotrawicie" na forum? Bo ja pol dnia Cale szczescie, ze nikt mi tego nie liczy :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X