Hejka! Postanowiłem napisać ten post gdyż nie widziałem tutaj jeszcze takiego :razz: Sam nie dawno zdałem prawko na A ( Na B też już mam jakiś czas) i na wiosne przymierzam się do zakupu motorku. Prawdopodobnie będzie to suzuki GS500. (Może ktoś poradzi coś do max 4,5k zl??). Po za tym możecie podzielić sie jakimiś sytuacjami lub przygodami które was spotkały na waszych maszynkach :wink: Kto mam jakiś motocykl niech wstawi np jego zdjecie i krótki opis :wink: Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy są na forum jacyś motocykliści??
Collapse
X
-
Dzieki za propozycje GPZ500. Już troche się oglądam za różnymi mtocyklami ale na GPZ jakoś wcześniej nie natrafiłem :razz: Nawet z wyglądu jest bardzo fajny. Z tym Gsem to mnie troche rozczarowałeś. Wszyscy zazwyczaj mówią że jest to dobry stary poczciwy motocykl idealny na poczatek. Zachowam na pewno twoje uwagi i będę się kierował chyba ku GPZcie.
Skomentuj
-
Mam prawko na A i B od listopada zeszłego roku.
Posiadam Suzuki DR 650 SE 97' - świetna maszynka ;p Kupiłem okazyjnie od wujka.
Też stałem przed dylematem kupna motoru. Na początku myślałem, aby na motor przeznaczyć 5k zł. Zastanawiałem sie nad er5, cb500, gs500.
CeBula odpadła, bo w tej cenie starsze roczniki niż "rywali". Generalnie droższe, mocniejsze i wygodniejsze.
Er5, hmmmm, silnik z KLE bardzo dobry, ale awaryjny z tego co sie orientuje. Więc zrezygnowałem.
Został GS500, zdecydowałem sie na niego - szukałem jakiejś perełki ponad 3 miechy. Jednak nadarzyła się okazja na DR'ke w okazyjnej cenie, więc nadciągnąłem trochę budżet i zakupiłem moją Podopieczną. Nie żałuje :)marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BebokGS500 ... uuu...hmm, nie jest to respektowany jednoślad, ludzie to wyśmiewają, że kółka jak w Romecie, że silniczek słaby i ogólnie małe to jakieś.
Skomentuj
-
to ja wam opiszę moje opinie i wrażenia z jazdy takim motocyklami. Ponieważ dużo jeżdżę po mieście to widzę też niestety dużo wypadków z udziałem motocyklistów. A od kiedy mój bardzo dobry kolega zginął na motocyklu (bardzo to przeżyłem) odradzam wszystkim małolatom i nie doświadczonym w jeździe na podobnym jednośladzie zakup takiego. To nie jest miłe jak chowa się i żegna swojego dobrego kolegę który miał dopiero 32lata. Pocieszać jego rodziców bo był jedynakiem i czytać codziennie inne wiersze na www.kupamieci.pl.
A widzę, że on był starszy od was i miał większe doświadczenie.
Także ja radzę wam zastanowić się co chcecie zrobić i czy na pewno tego chcecie.
Ja się już więcej w tym wątku nie odezwę więc proszę o nie cytowanie moich słów i ich nie komentowanie.
I mam nadzieję, że żadnego z Was to nie spotka i my (diyaudio.pl) ni będzie musiało odwiedzać waszego wirtualnego grobu.
Tyle w temacie
PozdrawiamJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
W sam raz...
...na pierwsze moto. Poczytaj tutaj http://www.scigacz.pl/Suzuki,GS500,826.html
Poszukaj też na ścigaczu innych informacji w stylu ,,co na pierwsze moto" pamiętam, że gdzieś był tam taki artykuł. Ja zaczynałem od 600cc teraz mam 900cc i daje radę :)
Skomentuj
-
Jak usiadłem na GS500 to mało nie wylądowałem w rowie przez jego hamulce:) Motorek fajny ale malutki bardzo jak masz 180cm i więcej to głupio będziesz wyglądał... wole GPZ 500 ale w dobrym stanie musisz trafić. Ja na pierwsze moto zamiast GSa wybrałem Zephyra 550 :) Duzo ładniejszy motorek:)
Skomentuj
-
Zephyr 550 wogóle nie przypadł mi do gustu. Najbardziej to podoba mi sie teraz GPZ :twisted: Co do wypowiedzi Iklukasza to twierdze ,że nie wszyscy są na tyle głupi żeby ryzykować życie jadąc z prędkością ponad 1oo po mieście. Gdzie można przycisnąć to można a gdzie nie to trzeba się powstrzymać. A wypadki niestety chodzą po ludziach. Ostatnio bylem swiadkiem jak auto wymusilo pierszenstwo skuterowi. tak więc nie musi byc nawet mocna maszyna żeby mieć wypadek. A ci ktorzy szaleją tak jak ten gość http://www.demotywacje.pl/?id=8061 to chyba rzadkość :wink:
[ Dodano: 2010-09-29, 10:57 ]
Co do wzrostu to mam 179cm :wink: i waże około 70kg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek90A ci ktorzy szaleją tak jak ten gość http://www.demotywacje.pl/?id=8061 to chyba rzadkość :wink:
Skomentuj
-
Tak się składa, że znajomy chyba chciałby sprzedać GPZ :P Mieszkasz w Rybniku, więc wcale nie tak daleko. Jakbyś był zainteresowany to daj znać, a ja się go wypytam o szczegóły.
Co do Zephyra; słyszałem, że są dość awaryjne, choć swego czasu mi się podobał.
Jak uciułam trochę kasy, to chyba sprawię sobie DT125 - mały, tani, przez ple przejedzie, po mieście pojeździ...
Chorowałem też na bandita 600, ale ciągły brak kasy (trzeba by dać z 8k) i rozpoczęcie przygody z diy elektroniką oraz audio skutecznie przepędziły z mojej głowy myśli o kupnie motoru.
Skomentuj
-
2 suwy może są mocniejsze od 4T ale trzeba za to lać olej:P
Wolę DT, bo nowszy, może i mocniejszy, ale to dla mnie żaden argument. Poza tym jeszcze nic nie kupuję, bo kasy nie ma (a po głowie od kilku dni chodzi mi okrutny projekt diyna który tez nie mam kasy :( )
Skomentuj
Skomentuj