Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy są na forum jacyś motocykliści??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko, że godnego Bandita w zakładanym budżecie 4,5k zł nie dostanie.
    Obojętnie czego by nie wziął, to i tak po roku sprzeda z małą stratą, albo i nawet zyskiem (mój kolega takie ma szczęście/umiejętności, że na plus wychodzi przy sprzedaży auta czy motorów).

Skomentuj

Ja za rok planuje zrobić prawko na motor i na razie jestem nastawiony na Suzuki GS550. piekny japoński klasyk no i te 4 gary chłodzone powietrzem
      http://www.suzukicycles.org/photos/s..._GS550_450.jpg

Co do Yamachy DT125 fajny motocykl, sam kiedys o nim myślałem. Nie ignorujcie 2T, z takich silniczków mozna wiecej wykrzesać mocy niż podobnej pojemnosci 4T.

Zamieszczone przez dj_zibi
      W silnikach 2T moc idzie parabolicznie, a w 4T bardziej liniowo.
      To fakt, ale głownie zalezy to od dobranego wydechu, takze zawsze można dostroić sprzet do własnych potrzeb. Mój kumpel ma Simsona (nie śmiać sie) z wydechem strojonym na około 10tys. obrotów. Fakt zanim wkreci sie na obroty to jest dośc mułowaty, chociaż momentu nie brakuje i nie ma problemu żeby uciągnąć go na wolnych obrotach, ale jak juz wkręci sie na obroty to ma takie p***********e że nie jeden by sie zdziwił

Zamieszczone przez Jacek90
      2 suwy może są mocniejsze od 4T ale trzeba za to lać olej:P
      no bez jaj w większosci nowych sprzetow jest dozownik na olej wiec nie trzeba samemu rozrabiać mieszanki

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
        2 suwy może są mocniejsze od 4T ale trzeba za to lać olej:P
        no bez jaj w większosci nowych sprzetow jest dozownik na olej wiec nie trzeba samemu rozrabiać mieszanki [/quote]

No ja wiem o tym :razz: Ale olej to dodatkowy koszt.

Skomentuj

DT125 to zabaweczka, co z tego że może mieć kopnięcie, moment niski, nie ma dołu i ten męczący jazgot. Może jestem już skrzywiony, bo miałem kilka różnych motocykli i cel mam obrany, ale co jak co 2T to sprzęt tylko na chwile, takie DT nijak ma sie do wspomnianej Kawy.

Skomentuj

Ogolnie 2T pochłania więcej uwagi i kosztów: szybciej sie zużywa, dla tego co sezon trzeba by zainwestować w nowe pierścionki, a w enduro czy crossie przy ostrej jeździe to na samych pierścionkach może sie nie skończyć. Ale wiekszosć napraw mozna wykonać samemu (IMO to bardzo duza zaleta). A co do oleju, to nie ma to jak biała chmura dymu za tobą, no i ten zapach spalin z 2t... ehhh zapach mojego dzieciństwa

Skomentuj

Zamieszczone przez marko3T
              DT125 to zabaweczka, co z tego że może mieć kopnięcie, moment niski, nie ma dołu i ten męczący jazgot. Może jestem już skrzywiony, bo miałem kilka różnych motocykli i cel mam obrany, ale co jak co 2T to sprzęt tylko na chwile, takie DT nijak ma sie do wspomnianej Kawy.
              Mnie nie chodzi o motor na wyścigi, ani na rajd Dakar, tylko coś czym będę się mógł przemieszczać jak na rowerze mi się nie będzie chciało jechać; ot taka zabaweczka do jazdy po mieście i okolicach :P

Skomentuj

Oj wcale nie namawiam na ściganie, ale wierz mi 125 to bzyk, któremu po tygodniu-dwóch bedziesz wyciskał soki. Przeszedłem różne etapy motocyklizmu i jak pisałem cel mam obrany.

Skomentuj

To prawda, 2T to czeste naprawy i dodatkowy koszt w postaci oleju. Jezeli chcesz beztrosko sobie smigac to szukaj 4T, jezeli regularnie dbasz o motor(regulacje, synchronizacje, wymiana plynow olejow i klockow oraz czesci wyrobionych) to przejezdzisz takim motorkiem prawie tyle co samochodem :) Zastanow sie tez nad zzr jest to ladniejsza wersja gpz, szybki turystyk :) Ogolnie lepiej jezdzi sie na wiekszej pojemnosci, duzy moment robi swoje i plynnie jedziesz sobie na bardzo niskich obrotach :)

Skomentuj

Jak narazie jedyne 2 kółka, na których pomykam to rower i nie zanosi się, aby się to miało w najbliższym czasie zmienić. Co nie wyklucza tego, iż od dawna chciałem mieć "motór" i pewnie w końcu jakiś kupię. Jak przyjdzie ta pora, to napewno podyskutujemy nad tym co lepsze, co trwalsze itp :)
                    Teraz priorytet to wykończyć: monitory, 3 drogi stx, subwoofer, obudowa do końcówki mocy dual mono na n-mosfetach. Potem pomyślę nad jakimś funduszem motorowym

Skomentuj

Witam, ja ostatnio zakupiłem Suzuki Gsf 600N zwanego Banditem jest to mój pierwszy motocykl nie licząc komarka, z początku sprawiał trochę problemów z opanowaniem ale już jest git. Prawo jazdy jeszcze nie posiadam ale jestem w trakcje. Wszystkim chcącym posiadać prawko na kat A przed 24 rokiem życia polecam zainteresować się tym jeszcze w tym roku bo od stycznia mają ponoć nadejść zmiany

Skomentuj

errorexe1929, o tych zmianach słychać od 2 lat :wink:
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes, enduro rzadzi, milo spotkac ziomka z forum drki na innym forum.

Skomentuj

O mam podobny problem czyli ok 4 tys na dwa koła i ostro się napaliłem na cbr600 f2 co o tym myślicie?

Skomentuj

Maniekking,
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

mihas66,

Trochę mało na w miarę pewnego sprząta, innymi słowy łatwo się wtopić w minę.

Skomentuj

mihas66, możesz polować na jakiegoś GS500 lub DR350
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

W takiej cenie około 4k zl możemy sie oglądać za GS500, GPZ500, ZZR500, Bandit 600, Xj600 z czego mi sie najbardziej podoba GPZ :razz: Ale będę brał pod uwage wszystkie te modele. Już nie umie się doczekać wiosny :lol:

Skomentuj

Szkoda że budżet ograniczony, bo świetnym sprzętem na początek jest SV 650 i to brzmienie V2, na sportowym wydechu aż dreszcze przechodzą.

Skomentuj

No fajny ten motorek SV650 ale znacznie przekracza budżet :neutral:

Skomentuj

Jeszcze przecież nie kupujesz, to może do wiosny dozbierasz, a czasem warto przeczekać chociaż krew się gotuje.

Ja przerabiałem różne motocykle, jedno, dwu, czterocylindrowe i największy fun z jazdy miałem litrową sportową "fałką" na otwartych wydechach.
                                          GPZ 500 miałem kilkanaście lat temu, kiedy ją kupiłem byłem najszczęśliwszym człowiekiem w mieście.

Obecnie mam zabytkowego Junaka(oryginał), także kombinezon wisi i próbuje się zebrać na Ducati 1098/1198 dla mnie to koniec poszukiwań.

Cokolwiek kupisz życze sporo bezpiecznie nawiniętych klimetrów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X