Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny stereo do 1400zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pogromco mówisz o RS52 ? Czy mnie podpuszczasz ?
    Zamieszczone przez Pawel S.
    ir0nhide, glosnik prawie idealny - szkoda ze nie kosztuje powiedzmy 100zl i nie wyglada lepiej :???:
    A co to znaczy lepiej ?
    To jak DC300 dużo kasy to odpada bo mu trzeba by było moim zdaniem dać jeszcze jakiś hmmm 7" nisko-średnio... dla średnicy i wykopu a DC300 odciąć nisko dla samego sub bo tak gra najlepiej (od 26Hz..., ale przysłowiowego "kopa" to jak dla mnie ma za słabego, aczkolwiek jest to chwilowo moje subiektywne stwierdzenie ponieważ może być to winą braku konkretnego (czyt. odpowiedniej mocy) wzmacniacza.... )

Skomentuj

ir0nhide, Mialem na mysli DC300, spodobal mi sie ten glosnik. Wydaje sie byc wrecz idealny do linii transmisyjnej. Poza tym to nie konkurs pieknosci zeby musial byc ladny :)

Skomentuj

Pawel S w harpia triode na 99% jest emninence alpha10A, 220zł sztuka do tego seasy 27tbfc/g 310zł para i dayton rs52 390para, z przesyłkami wszystkie wyjdą jakieś 1200zł. http://harpia.pl/druga/okienka/triode_big.html
        Ten dayton DC300 też świetnie by pasował, gdyby ktoś miał ochotę wyczarować zwrotkę do tego to chętnie podjął bym się zakupu głośników i zrobienia budek jako pierwszy.

Skomentuj

Ja mam DC300 ale zwrotki nie będzie bo to sub ma być (Jak na razie uważam że ~60L OZ jest dobrze, w 40 jak by się trochę dusił...)

Skomentuj

ir0nhide, DC300 ma niski rezonans, umiarkowany Qts i bardzo dobry Bl, cms jest na niskim poziomie, ale glownie Bl daje nam tutaj duzo. Rezonans cwiercfalowy bedzie ladnie zaznaczony, a spadek ponizej fc bedzie bardzo lagodny. W TL wlasciwie bez problemu osiagnie 20hz niemal liniowo, oferujac kompletne pasmo niskotonowe. Jego symulacje sa bardzo dobre.

Skomentuj

Pogromco a jaka w przybliżeniu musiała by być wielkość skrzynki do DC300 w TL i jak Twoim zdaniem wyglądała by możliwość połączenia go z daytonem rs52 na średnich?

Skomentuj

To duzy glosnik to i obudowa musi byc duza :) no taka podlogowka niemalych rozmiarow. Co do polaczenia z RS52 to nie widze problemu pod warunkiem, ze filtry beda mialy minimum 18db a najlepiej 24db na oktawe. Takich glosnikow inaczej sie nie polaczy jesli chcemy wydusic z nich najlepsza jakosc i wytrzymalosc mocowa.

Skomentuj

Jeżeli paczka nie wyszła by monstrualna, powiedzmy 100x50x32cm z pochyleniem w granicach 5-7% miało by to sens zwłaszcza że kopułkowy średniak nie zabiera miejsca wewnątrz i łatwiej jest z budową tunelu.
                  irOnhide to przetestuj DC300 w TL :mrgreen:

Skomentuj

Szeroka nie bedzie, jedynie na tyle na ile wymaga tego glosnik niskotonowy. Co do reszty wymiarow to spokojnie zmiesci sie w wysokosci okolo 100-105cm i glebokosci 42-45cm, czyli taki normal.

Skomentuj

Czaruję...
                    X